Audi Logo

Audi hírek

2024-01-22

Történelmi győzelmet aratott az Audi a Dakar Ralin

Történelmet írt az Audi: a világ legkeményebb sivatagi raliján az Audi RS Q e-tron révén először győzött egy elektromos hajtással, nagyfeszültségű akkumulátorral és energiaátalakítóval ellátott, kis károsanyag-kibocsátású prototípus. A Carlos Sainz/Lucas Cruz spanyol páros körülbelül 7900 kilométer után egy óra húsz perc előnnyel szerezte meg az Audi első győzelmét a Dakar Ralin. Mattias Ekström/Emil Bergkvist szintén célba ért.

 

2024-01-17

Magabiztos terepen és utcán – Az Audi Q8 e-tron edition Dakar

A világ legjelentősebb sivatagi ralija inspirálta az Audi Q8 e-tron edition Dakar születését. A különleges modellváltozat magasabbra emelt karosszériájával és extraként rendelhető fóliázásával már külső megjelenésében is - az energiaátalakítóval kiegészített elektromos hajtásrendszerrel - kifejezetten a Dakar Ralira tervezett RS Q e-tron versenyautót idézi. Az exkluzív SUV-modell terepjáró képességei és azonnal rendelkezésre álló, bőséges forgatónyomatéka tökéletes együttest alkot mindazok számára, akik a műutaktól távol is szeretnének elektromosan közlekedni és nyitottak a kalandokra. Az Audi Q8 e-tron edition Dakar az idei első negyedév folyamán rendelhető meg.

 

2024-01-17

Dakar Rali 2024 – Nagy feladat előtt áll az Audi Sport csapata

Immár harmadik Dakar Ralijára készül az Audi RS Q e-tron, az Audi Sport csapata pedig részletes fejlesztőmunkával tökéletesítette tovább energiaátalakítóval és nagyfeszültségű akkumulátorral működő, elektromos hajtásrendszerű, úttörő rali-prototípusát az év legkeményebb raliversenyére. A három versenyzőpáros – Mattias Ekström/Emil Bergkvist, Stéphane Peterhansel/Edouard Boulanger és Carlos Sainz/Lucas Cruz – egyaránt optimizmussal, egyben tisztelettel tekint az év legnehezebb feladata elé.

 

2023-12-15

Audi RS Q e-tron 2024 – Innovatív prototípus sok új részlettel

Továbbra is folyamatosan fejleszti RS Q e-tron versenyautóját az Audi: harmadik Dakar Rali bevetése előtt több területen is módosul a nagyfeszültségű akkumulátorral és energiaátalakítóval működő, jövőbemutató elektromos hajtásrendszerrel készült rali-prototípus. Az Audi pilóták és navigátorok Mattias Ekström/Emil Bergkvist, Stéphane Peterhansel/Edouard Boulanger és Carlos Sainz/Lucas Cruz alkotta csapata így 2024 januárban számos részletfejlesztés előnyeit élvezheti majd. Az új ötletek révén az RS Q e-tron biztonságosabbá, megbízhatóbbá, kényelmesebbé és némileg könnyebbé is vált, a szerelőcsapat számára pedig rövidült a karbantartás időigénye.

 

2023-10-11

Frissített Q4 e-tron – Megnövelt hatótáv, fokozott hatékonyság, intenzívebb érzelmek

Következetesen halad tisztán elektromos modelljei kínálatának növekedési pályáján az Audi. A most megújult Q4 e-tron sorozat a 2024-es modellévre áthangolt futóművel, tovább fokozott gazdaságossággal, karakteres hanggal és bővített alapfelszereltséggel érkezik. A továbbfejlesztett hajtáskoncepció és a megnövelt töltőteljesítmény mellett az Audi a vezetéstámogató rendszerek funkciókörét is bővíti, az extrafelszereltségként rendelhető Adaptív menetasszisztens (Adaptive Cruise Assist) például már a sávváltást is támogatja. A felfrissített Q4 e-tron modellek már Magyarországon is rendelhetők, 22 833 330 forintos alapártól.

 

2023-09-25

Kifejező dizájn és új világítástechnika – A továbbfejlesztett Audi Q8

Letisztult formavilággal és továbbfejlesztett technikával frissíti fel Q-családja zászlóshajóját az Audi. Átdolgozott külső dizájnja új első és hátsó lökhárítóval hangsúlyozza az SUV-kupé erőteljes karakterét. Az extrafelszerelésként rendelhető S line külső optikai csomag az ügyfelek sportosság iránti igényeit hivatott még jobban kielégíteni. Az Audi első alkalommal kínálja Q8 modelljét lézeres kiegészítő távolsági fénnyel szerelt HD-Matrix LED-fényszórókkal, amelyek választható fénygrafikával megjelenő, digitális nappali menetfénnyel is rendelkeznek. A fejlett világítástechnikák bővített programját igény szerint négyféle hátsó fénygrafikával szolgáló, digitális OLED hátsó lámpák teszik teljessé. A Q-modellek sorában elfoglalt csúcspozíciót új keréktárcsák, színek, dekorbetétek, illetve kontrasztárnyalatú díszvarrásokkal készült ülések is hangsúlyozzák.

 

2023-08-07

„Akár egy jól szabott öltöny” – Miért egyedülálló az Audi Q6 e-tron prototípus fóliázása?

Minden dizájn egyedi: az Audi e-tron 2018-as bemutatkozása óta a négykarikás márka egyéni stílusú – úgynevezett Livery Design – fóliázással borítja prototípusait és modelljeinek egyedi példányait, legutóbb például az S1 Hoonitron és a Formula–1 bemutatóautó esetében. Immár több mint húsz járművét mutatta be az Audi ilyen különleges külsővel, mégpedig mindegyiket Marco dos Santos tervei nyomán, aki a Design Branding területéért felel az Audinál. Legújabb víziója az Audi Q6 e-tron prototípust díszíti. Marco dos Santos e legfrissebb munkája kapcsán vallott a kifejező dizájn mögött meghúzódó filozófiáról, s arról is, mi köze mindehhez a férfiöltönyöknek, illetve mi nyugtalaníthatja adott esetben a formatervezőt.

 

2023-07-11

Hatalmas rekorddöntés és kétszeres Audi siker az 55. Kékszalagon

Sikeresen lezajlott az 55. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj, amelynek idén is a négykarikás márka volt a hivatalos mobilitási partnere. Az Audi számára hatalmas dicsőség, hogy a márka által támogatott MLS Raiffeisen 5050 Fifty-Fifty szédületeset javított tavaly felállított rekordján: sikerült csaknem két órával gyorsabban teljesíteniük a Kékszalag távját. A 2022-es 7 óra 13 perc 21 másodperces verseny után Józsa Márton és legénysége idén mindössze 5 óra 3 perc 56 másodperc alatt teljesítette a Nagydíjat. Mindemellett pedig az MLS Raiffeisen 5050 Fifty-Fifty teljesítette leggyorsabban az Audi Speed Challenge távját is, vagyis kettős győzelemmel százszázalékosan teljesített a Kékszalag során.

 

2023-07-05

Folytatódik a hagyomány: nincs Kékszalag Audi nélkül

A hagyományokhoz híven idén júliusban is visszatér Balatonfüredre az Audi, az 55. Kékszalag fő mobilitási partnereként. A négykarikás márka nem csupán támogatóként szerepel a sportág ünnepévé vált versenyen, hanem aktív közreműködőként számos programelemmel is színesíti a rajtnak otthont adó Balatonfüred vitorlás forgatagát.

 

2023-06-20

Sportos és elegáns – Új felszereltségi változatok az Audi A6 és A7 számára

Markáns és nemes megjelenéssel lép a 2024-es modellévbe az Audi A6 és az Audi A7, illetve S-változataik. Az elöl és hátul egyéni dizájnelemekkel kialakított, új tervezésű felszereltségi szintek mellett erőteljes külső és belső színekkel, új keréktárcsa-dizájnváltozatokkal és még gazdagabb szériafelszereltséggel érkezik a két felsőkategóriájú modell.

 

2023-06-06

„This is the land of Audi”: művészeti alkotások fogadják az utasokat a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren

Idén 30 éve jelent meg a prémium autószegmens márkái közül elsőként gyártókapacitással az Audi Magyarországon – minden versenytársánál hamarabb felismerve a hazánkban rejlő potenciált, regionális- és globális szinten egyaránt. Így lett Magyarország minden prémium autómárkát megelőzve, immár 30 éve „Az Audi hazája” („The land of Audi”). Ebben a jubileumi évben egyedülálló kezdeményezést indított útjára fiatal művészi tehetségek támogatására, valamint különleges üzenete megismertetésére kizárólagos hazai forgalmazóként a Porsche Hungaria Audi márkája, valamint a győri AUDI HUNGARIA Zrt. Közösen keresték azokat a fiatal művészeket, akiknek kreatív munkái mostantól a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre érkező utasokat köszönthetik az Audi nevében.

 

2023-03-23

Próbára téve – A távoli északon teszteli az Audi a Q6 e-tron szériaközeli prototípusát

A szériaközeli Audi Q6 e-tron csupán a kezdet a négykarikás márka történetének legnagyobb modelloffenzívájában, amelynek keretében több mint húsz új modellt mutat be 2025-ig – köztük több mint tíz elektromos autóval. A jövőbeni Q6 e-tron sorozat elsőként hozza el az elektromos mobilitást a vállalat ingolstadti székhelyére, az Audi saját akkumulátor-összeszerelése pedig ismét csak az elektromos mobilitás iránti elkötelezettségét jelzi.

 

2023-03-01

Az Audi bemutatta a jövő gyártására vonatkozó terveit

Teljes mértékben elkötelezett az elektromos mobilitás mellett az Audi: 2026-tól a négykarikás márka kizárólag tisztán elektromos új modellekkel kíván megjelenni a világpiacon, 2033-ig pedig fokozatosan leállítja belsőégésű motorral készülő modelljeinek gyártását. Ezen egyértelmű döntése alapján és „Vorsprung 2030” vállalati stratégiája keretében az Audi lépésről-lépésre minden termelési helyszínét az elektromos autók gyártására készíti elő.