Audi Logo

Audi Skysphere koncepcióautó

Újraértelmezett prémiummobilitás

Az Audi skysphere concept¹ a márka koncepciómodelljeinek új családjának első tagja, amely egyetlen cél jegyében született: megalkotni az autózás olyan jövőjét, ahol a jármű immár egyfajta élménytérré és az "élmények eszközévé" ("Experience Device") lép elő. Az elektromos hajtásrendszerű, kétajtós roadster az automatizált² vezetés vízióját, a belső tér forradalmian újszerű kialakítását és a teljeskörű digitális ökoszisztémát egyesíti magában.

 

Az Audi skysphere concept¹ világpremierjének különlegességei

A dizájn és az élmény az Audi skysphere concept alkotta izgalmas együttesét alapjaiban határozta meg az ingolstadti formatervezők és konstruktőrök és a malibui Audi Design Loft csapatának fizikai és virtuális együttműködése. Ebből pedig már egyértelműen adódott, hogy a tanulmány ünnepélyes leleplezése, azaz a "Fejlődés ünnepe" ("Celebration of Progress") alkalmával is találkozik e két világ. Élje át ismét, amint Hildegard Wortmann, az igazgatótanács tagja, Henrik Wenders, az AUDI brand igazgatója és Gael Buzyn, a malibui Audi Design Loft igazgatója bemutatja az elsőt a márka három új koncepciómodellje közül.

 

Az ötlettől a koncepcióig: így született az Audi skysphere concept¹

Az Audi skysphere concept¹ megalkotása hagyományos kézi munkával ötvözte a digitális formatervezést. A dokumentumfilmből kiderül, hogyan zajlott a fejlett 3D-technológia alkalmazásával a tervezési folyamat, a malibui Audi Design Loft csapata és ingolstadti kollégák között sok ezer kilométer távolságból. Az újszerű beltér kialakításába és elkészítésébe is betekintést kínál a koncepciómodell, amely sportautó és limuzin is egyben.

Előttünk a jövő

Az Audi skysphere concept¹ csupán a kezdet - azon tanulmánymodellek és ötletek sorában, amelyekkel az Audi kívánja újraértelmezni a mobilitás jövőjét.

¹Az itt bemutatott jármű koncepciómodell, amely nem kapható sorozatgyártású kivitelben.

²Az itt bemutatott jármű koncepciómodell, amely nem kapható sorozatgyártású kivitelben. A bemutatott automatizált vezetési funkciók jelenleg fejlesztés alatt álló technikák, amelyek nem érhetők el sorozatgyártású modellekhez és csak a rendszerek működési határain belül alkalmazhatók. A műszaki rendszerek és funkciók minden bemutatott alkalmazási lehetősége csupán egy lehetséges koncepciót képvisel és az adott ország jogszabályi előírásainak függvénye.