Audi Logo

Maradjon egyedi. Maradjon exkluzív.

Aki Audival jár, mindig különlegesre vágyik. Az Audi exkluzív arra kínál lehetőséget, hogy Ön is valami egészen személyre szabottat alakíthasson ki e lehetőségekből.

Válasszon a számos rendelkezésre álló egyedi szín palettájáról!

Út álmai színéhez

Az Audi exkluzív egyedi fényezéseinek mindegyike egészen különleges megoldás, az egyes árnyalatok kikeverésétől a különböző festékrétegek felhordásáig - mindegyik lépés a legnagyobb precizitást követeli meg.

Válasszon a számos rendelkezésre álló egyedi szín palettájáról!

Melyik az Ön színe?

Csak egy lehetőségünk van első benyomást kelteni - használja hát ki, és válassza ki személyre szabott külső fényezését az Audi exkluzív széles palettájáról! Az alábbiakban felsorolt egyedi fényezéseket az Audi egyaránt megvizsgálta és jóváhagyta. Kérjük, forduljon Audi partneréhez, hogy ellenőrizhesse a választott szín elérhetőségét a kívánt modellhez.

Az egyedi fényezések áttekintése

A beltérben is különleges

Különféle bőrkárpitozási lehetőségek, színes díszvarrások és a dekorbetétek anyagául szolgáló különböző fafajták varázsolnak teljessé minden utasteret, egészen különleges karaktert és harmóniát kölcsönözve számukra.

Válasszon a nyolc bőr- és tizenegy díszvarrás-szín közül!

Audi exkluzív stúdió

Az Audi exkluzív stúdióban Ön is megvalósíthatja kreatív ötleteit és egyedi kívánságait. Itt a szokatlan, nem mindennapos színek és anyagkombinációk összhatása áll a középpontban - a sportostól az elegánsig.

Gyakori kérdések

Audi exkluzív egyedi kialakítású Audi modell megrendelését megelőzően elsőként konzultációt javaslunk Audi partnerével. Az Ön számára legmegfelelőbb modell kiválasztása mellett márkakereskedője a rendelkezésre álló egyedi kialakítási lehetőségekről is széleskörű tájékoztatást nyújthat. Számos Audi partner mintákkal is rendelkezik a válaszható fényezésekről, bőr- és Dinamica kárpitokról, illetve dekorbetétekről, így Ön közvetlenül össze is párosíthatja például választott külső színét a belső színekkel és anyagokkal. Mivel nem minden járműhöz érhető el minden egyedi elem, és nem minden kialakítási lehetőség jeleníthető meg az Audi konfigurátorban, feltétlenül személyes konzultációt javaslunk, hogy valóban minden kívánságot részletesen megbeszélhessenek. Márkakereskedőink örömmel segítenek személyes kívánságai megvalósításában. Audija egyedi kialakítására az új autó megrendelésekor kerül sor, majd értesítjük a szállítási határidőről - és kezdődhet az örömteli várakozás.

Rendkívül széleskörű lehetőségek kínálkoznak személyes álomautója megtervezéséhez az Audi exkluzív választékából, amelyek az adott modell függvényében alakulnak. Feltétlenül személyes konzultációt ajánlunk! Alapvetően a következő lehetőségek állnak rendelkezésére autója egyéni kialakításához:

Külső:

- Külső fényezés

Egyéni fényezések, bizonyos RS-modellekhez matt fényezések

- Külső visszapillantó tükrök házai

Modelltől függően a külső visszapillantó tükrök házai is a kívánt színre fényeztethetők

Belső:

- Bőrkárpitozások

Modelltől függően az üléskárpitok, a fejtámlák, az ajtókárpitbetétek, az ajtózsebek, az ajtók kartámaszai, az ajtófogantyúk, a felső ajtókárpitszegélyek, a hangsugárzófedelek, a térdtámaszok, a középkonzol és középső kartámaszok, műszeregység-árnyékolóidom, a monoposto-ív, a kormánykerék, a műszerfal és a sebességváltókar, a kezelőelemek és a sebességváltókar-mandzsetta, a légbefúvó nyílások, a tetőkárpit és a biztonsági övek - csomagban vagy külön-külön is - különböző bőr-, valamint Dinamica-bevonattal, illetve színekben választhatók.

- Dekorbetétek

Többek között a műszerfalra, az ajtókárpitokra és a középkonzolra; többféle fafajtából és anyagból készülhetnek, illetve különböző színekre fényeztethetők

- Lábszőnyeg

A díszhajtások és a díszvarrások az Audi exkluzív színpalettájáról szabadon választhatók

- Küszöblécek

Modelltől és konfigurációtól függően személyes kialakításban és megvilágítással is megrendelhetők

Modelltől függően további olyan különleges egyéni kialakítások is választhatók, mint például a hímzett kezdőbetűk. Ilyen igényekkel bármikor megkeresheti Audi partnerét, aki ezután megvizsgálja megvalósíthatóságukat.

Fényezések: több mint 50 árnyalattal külső színek széles palettája áll rendelkezésére autója egyedi kialakításához. Az AUDI AG és az Audi Sport GmbH rendkívül magas szintű követelményeinek kielégítésére, illetve a különösen színvonalas fényezésminőség hosszú távú biztosítására a legkorszerűbb fényezőberendezéseket használjuk. A kívánt árnyalatot szerves és szervetlen pigmentanyagokból keverjük ki, ahol a szerves pigmentek ragyogó színekről gondoskodnak, míg a szervetlenek jól ellenállnak az öregedésnek, együttesen pedig hosszantartó színintenzitást kölcsönöznek a fényezés számára. Az Audi exkluzív egyedi fényezésekkel szemben megfogalmazott magas követelmények része a minden anyagra jellemző egységes megjelenés - mégpedig sok-sok éven át. Ennek szellemében jóváhagyása előtt minden egyes szín átfogó vizsgálatokon esik át.

Metálfényezések: a festékhez apró fémlapkákat keverve a metálfényezések lenyűgöző összhatása érhető el. Ezek a lemezkék általában alumíniumból vagy sárgarézből készülnek, a festék előállítása során pedig rendkívül óvatosan kell eljárni, hogy a fémlapkák ne töredezzenek szét. Mindezt magas színvonalú követelményrendszerünk garantálja.

Gyöngyházfényezések: a gyöngyházfényezések jellemzője, hogy látószögtől függően különböző színárnyalatot mutatnak. Ez a hatás gyöngyházfényű pigmentek alkalmazásával érhető el, amelyek a festékhez keverve különösen intenzív és a látószögtől függő fényességeltérést eredményeznek, különleges mélységet és a színek elbűvölően élénk játékát kölcsönözve a fényezés számára.

Matt fényezések: bizonyos RS-modellek számára matt fényezések is rendelkezésre állnak. Jelenleg a következő színeket kínáljuk: matt Nardo-szürke, matt Daytona-szürke, matt Suzuka-szürke, matt Íbiszfehér, matt Tőrezüst, matt Gleccserfehér, matt Sepang-kék, matt Álcazöld, matt Arakék, matt Argus-barna és matt Vegas-sárga.

Bőr: a bőr egyedülálló, természetes termék, amelyből nincs két egyforma darab - ez pedig pontosan megfelel az Audi exkluzív filozófiájának. Megmunkálása során nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy az egy-egy beltér számára kidolgozott elemek tökéletes összhangban álljanak egymással. A felhasznált bőrök gondos kiválasztása és kíméletes megmunkálása biztosítja természetes hatásuk megőrzését, strapabíró és tartós alapanyagot produkálva. Az összes felhasznált bőrfajta krómmentesen cserzett, légáteresztő és anyagában festett, így a használat során keletkező apró karcolások szinte észrevehetetlenek maradnak.

A bőr használatának módjától függően felületükre leheletvékony lakkrétegeket visznek fel, amelyek minél vastagabbak, annál kevésbé érzékeny bőrfelületet eredményeznek. Ezzel szemben minél vékonyabb a lakkréteg, annál kellemesebb az ülésklíma.

Valcona bőr: a Valcona bőr vékony lakkréteggel készül, kifejezetten légáteresztő és nem tartalmaz mesterséges nyomatot.

Feinnappa bőr: a Feinnappa bőr középvastag lakkréteget kap, közepesen légáteresztő és mérsékelt mesterséges nyomattal készül.

Fafelületek és dekorbetétek: az Audi exkluzív kizárólag válogatott, eredeti fát használ, amely különösen jól kiemeli a jármű karakterét. A kínálat a klasszikus tölgyfától az erezett mirtusz, illetve a nyitott pórusú kőris vagy az eukaliptusz vonzó fafajtákig terjed. A nyitott pórusú fából készült dekorbetétek a természetes fa jellegzetes tapintását kínálják, a nyugalom és a kellemes közérzet egyedülálló világává avatva az utasteret. Az Audi elvi okokból nem alkalmaz trópusi fát, még ültetvényen termesztett példányokból sem.

Bőr: Az Audi üléskárpitokhoz elsősorban Dél-Európából származó hím szarvasmarhák bőrét használják, amelyeket különösen kedvező felület-vastagság arány jellemez, ezért kiválóan alkalmasak e célra. A legértékesebb az állatok hátának bőre, mivel egyenletes szálszerkezetű és ritkán látható rajta repedés vagy más sérülés. Annak érdekében, hogy Audi exkluzív bőrként dolgozhassák fel, a következő minőségi kritériumoknak kell megfelelniük:

Krómmentes cserzési eljárás: Az Audi a nehézfémekkel szennyezett hulladékok képződésének megelőzésére immár több mint két évtizede - egykor úttörőként az autóiparban - beszüntette a krómsók használatát és kizárólag krómmentesen cserzett bőrt használ, következetes etikai elkötelezettséget vállalva a kikészített bőrök előállítása terén.

Felületvédelem: A bőr minőségétől függően többféle kikészítési módszert fejlesztettek ki, e különböző nemesítési eljárások kiváló légáteresztő képességet biztosítva javítják az ülésklímát.

Tesztciklus: Az autók bőrkárpitozásai rendkívüli igénybevételnek vannak kitéve, például a nagy hőmérséklet-különbségek, a napsugárzás intenzív hőhatásai, a vezető és az utasok be- és kiszállása, a nehéz és kemény tárgyak szállítása vagy épp az izzadság következtében. Mielőtt a bőrt az Audi számára feldolgoznák, több mint 30 különböző teszten kell átmennie. Ezek során többek között kopásállóságra, színtartásra, zsugorodási tulajdonságokra, hajlító- és szakítószilárdságra, beltér-emisszióra és éghetőségre is vizsgálják őket a laboratóriumban, és csakis az összes teszt sikeres elvégzését követően használhatók fel az ülések és a belső tér elemeinek bevonataként. A vizsgálatok több mint 12 hónapig tartanak.

Faanyagok/dekorbetétek: Az Audi elvi okokból nem alkalmaz trópusi fát, még ültetvényen termesztett példányokból sem. A dekorbetétek vékony falemezeit a törzsekről és erezett gyökércsomókról hántolják le, egy-egy autó dekorelemegyüttese pedig általában ugyanazon gyökércsomóból, illetve törzsből származik, az egyes elemek így hasonlóak egymáshoz. Az Audi kizárólag valódi fát használ. Az elemek előállítása a kézi munka és a gépi gyártás kombinációjával zajlik.

A gyártás után alapos minőségellenőrzést végzünk. UV-fény segítségével ellenőrizzük, hogy nincsenek-e repedések vagy zárványok, és rendben van-e a tömítőréteg. A fedőlakk-bevonatok a tisztítás során karcállóak és UV-blokkolóval rendelkeznek, így biztosítva a hosszú távú színtartást.

Az árak az adott ország weboldalán a konfigurátorban vagy a kívánt modellhez tartozó árlistákban találhatók.

A színek és anyagok egyedi kiválasztásához feltétlenül az Audi partnerének személyes tanácsadását javasoljuk igénybe venni. A bemutatóteremben kiállított járműveken kívül számos kereskedő különféle anyagmintákkal is rendelkezik az egyéni fényezésekről, a bőrfajtákról, a Dinamica kárpitról és a dekorbetétekről.

Digitális vagy nyomtatott képe csak benyomással szolgálhat a valódi termékről, a kép valósághűsége többek között az adott monitor szín- és fényerő-beállításaitól és a környezeti fényviszonyoktól is függ.