Audi Logo

Hálózatról tölthető hibrid járművek (PHEV)

Az Audi legalább részben elektromos modellek széles választékát kínálja. A hálózatról tölthető hibrid modellek (Plug-in Hybrid Electric Vehicle; PHEV) tisztán elektromos üzemmódjában Ön helyi szinten károsanyag-kibocsátás nélkül és gazdaságosan közlekedhet. A plug-in hibridek benzinmotort kombinálnak erőteljes elektromos motorral és lítiumion-akkumulátorral. Magas rendszerteljesítményüknek köszönhetően sportos menetteljesítményekkel keltenek mély benyomást, amit színvonalas kényelemmel és kifinomult energiamenedzsmenttel kombinálnak. Az előretekintő üzemi stratégia úgy hangolja össze az elektromos és a hagyományos hajtásrendszert, hogy az ügyfelek a nagy elektromos hatótáv és az alacsony üzemanyagfogyasztás előnyeit élvezhessék.

A3 Sportback TFSI e

Tisztán elektromos üzemben, hibridhajtással vagy belsőégésű motorral

Az Audi A3 Sportback TFSI hálózatról tölthető hibrid (Plug-in Hybrid) modellként mindegyik hajtásmódjában erőteljes menetteljesítményekkel kelt mély benyomást. A Sportback dinamikája, agilitása és előretörő stílusa külső megjelenésén is jól érzékelhető, míg belterében a színvonalas dizájn, funkcionalitás, kezelhetőség és digitalizáció találkozik.

A6 Avant 55 TFSI e

Plug-in hibrid - sportos és gazdaságos

Innovatív plug-in hibridhajtásának köszönhetően az Audi A6 Avant 55 TFSI e quattro változatos vezetési élményt kínál városon belül és kívül, emellett jellegzetes Avant modellként magasfokú mindennapos használhatóságával és akár öt személy számára is bőséges térkínálatával bizonyul meggyőzőnek.

Audi A6 TFSI e

Plug-in hibrid limuzin

Aki élen akar járni, saját útját kell követnie - az Audi A6 Limousine TFSI e modellel pedig Önnek is igazán meggyőzően sikerülhet. Ez az autó gazdaságos, hálózatról tölthető hibrid (Plug-in Hybrid) hajtásrendszert, iránymutató kezelési koncepciót, kényelmes utasteret és esztétikus dizájnt kínál.

Audi A7 TFSI e

Plug-in hibrid kupé

Az esztétikus felsőkategóriájú kupé és az innovatív plug-in hibrid jármű kombinációja - ez az Audi A7 Sportback 55 TFSI e quattro. Gazdaságos elektromos motorjának és az akkumulátornak köszönhetően helyi szinten károsanyag-kibocsátás nélkül közlekedhet, miközben elegáns formavilágával vonzza a tekinteteket. Az utastérben Ön magasfokú kényelmet és széles infotainment-kínálatot élvezhet.

Audi A8 TFSI e

Plug-in hibrid limuzin

A nemes stílusú luxuslimuzin és az innovatív, hálózatról tölthető hibrid modell (Plug-in Hybrid) kombinációja - ez az Audi A8 60 TFSI e quattro. Hajtásrendszerét a helyi szinten károsanyag-kibocsátás nélküli autózás szolgálatában gazdaságos elektromos motor, valamint erőteljes belsőégésű motor alkotja. Az infotainment-technikák széles választékának köszönhetően a vezető, az első utas és a hátul helyet foglalók egyaránt a fedélzeten is folytathatják digitális mindennapjaikat.

Audi A8 L TFSI e

Plug-in hibrid limuzin

Exkluzív luxus, színvonalas kényelem és digitális technikák jellemzik az Audi A8 L 60 TFSI e quattro modellt - mind az 5,30 méternyi teljes hosszúsága mentén. Sportos megjelenése mellett e felsőkategóriájú limuzin mindenekelőtt innovatív, hálózatról tölthető hibrid (Plug-in Hybrid) hajtásrendszerével bizonyul meggyőzőnek, amely gazdaságos elektromos motorból és erőteljes belsőégésű erőforrásból áll.

Audi Q5 TFSI e

Plug-in hibrid SUV-modell

Az Audi Q5 TFSI e volánja mögött Ön egy TFSI belsőégésű aggregát és egy erőteljes elektromos motor kombinációját élvezheti, mégpedig anélkül, hogy le kellene mondania az Audira oly jellemző dinamikáról - ám annak lehetőségével, hogy tisztán elektromos üzemben helyi szinten károsanyag-kibocsátás nélkül közlekedjen.

Audi Q7 TFSI e

Plug-in hibrid családi SUV-modell

Innovatív plug-in hibrid technika, kiváló térkoncepció és sportos megjelenés - az Audi Q7 TFSI e igazán "felvillanyozó" családi SUV-modell.

Audi Q8 TFSI e

Progresszíven az élen

Újraértelmezett sportosság - Erőteljes, hálózatról tölthető hibrid (Plug-in Hybrid) hajtásrendszerével és magával ragadó formai nyelvezetével az Audi Q8 TFSI e az Audi eddigi legprogresszívebb SUV-kupéja, amely a vezetés vérpezsdítően élvezetes élménye mellett intelligens töltési megoldásokat is kínál - otthon és útközben egyaránt.

További előnyök

 • Kedvezőbb üzemanyag-fogyasztás: a kiegészítő elektromos hajtás révén elsősorban városi forgalomban mérsékelhető az üzemanyag-fogyasztás
 • Kisebb szén-dioxid-kibocsátás: az elektromos hajtásnak és a részben tisztán elektromos közlekedésnek köszönhetően a hálózatról tölthető hibrid modelleket (Plug-in Hybrid) mérsékelt szén-dioxid-kibocsátás jellemzi
 • Nagy hatótáv: a plug-in hibrid modellekkel Ön különösen függetlenül autózhat utazásai során, mivel az elektromos és a benzines hajtás kombinációjának köszönhetően nem csupán egy infrastruktúrára hagyatkozhat

Hatótáv

Az Audi hálózatról tölthető hibrid modelljeinek (Plug-in Hybrid) elektromos hatótávja modellenként eltér, Ön azonban az elektromos és a belsőégésű motor kombinációjának köszönhetően bizonyosan eléri úticélját. A plug-in hibrid modellek rövidebb távokon tisztán elektromos üzemben is használhatók, míg nagyobb távolságokon a belsőégésű motor is működésbe lép.

Töltési lehetőségek

Akár otthon, akár útközben - az Audi hálózatról tölthető hibrid modelljei (Plug-in Hybrid) sokrétűen tölthetők:

 • e-tron kompakt töltőrendszer: a mobil e-tron kompakt töltőrendszerrel egyszerűen csatlakoztathatja plug-in hibrid gépkocsijának akkumulátorát a háztartási vagy ipari elektromos aljzatra. Az Audi mobilitási felmérés (Audi Mobility Check) szolgáltatás igénybevételével Ön emellett online is ellenőrizheti, milyen töltési lehetőségek jöhetnek szóba otthonában
 • Audi e-tron töltőszolgáltatás (Audi Charging): az Audi töltőszolgáltatással közel 120 ezer töltőponthoz férhet hozzá Európában, az Audi Charging töltőkártyával pedig szolgáltatótól függetlenül elindíthatja a töltési folyamatot

myAudi App

Távirányítás okostelefonon keresztül

Információért vegye igénybe a myAudi App hibridspecifikus szolgáltatásait: hívjon le jármű-állapotjelzőket például a pillanatnyi töltöttségi szintről, a rendelkezésre álló elektromos hatótávról és az autó parkolási helyéről vagy tájékozódjon korábbi utakról, például az átlagos elektromosáram-fogyasztás formájában. A myAudi alkalmazással olyan funkciókat is aktíválhat, mint például a töltési folyamat, az előzetes légkondicionálással pedig kényelmesen felfűtheti autóját, még mielőtt útnak indulna.

Gyakori kérdések

A plug-in hibridek belsőégésű motorral szerelt gépkocsik, amelyek kiegészítő akkumulátora a belsőégésű motor felől és hálózati elektromos aljzatról is tölthető, az autó pedig elektromosan és belsőégésű motorjával is közlekedhet. A tisztán elektromos hajtásrendszerű gépkocsik ezzel szemben kizárólag elektromos üzemben működhetnek, ezért belsőégésű motor helyett egy vagy több elektromos motorral és nagyméretű energiatárolóval rendelkeznek.

A plug-in hibridek belsőégésű motorjuk mellett elektromos motorral is rendelkeznek, ezért hagyományos és elektromos hajtással is üzemeltethetők. A teljes-hibrid modellekkel ellentétben a plug-in hibridek közvetlenül az elektromos hálózatról is tölthetők, így nagyobb hatótávot kínálhatnak.

A vezető szabadon dönthet, be kíván-e avatkozni - s ha igen, hogyan - a két motor együttműködésébe, amihez három üzemmód áll rendelkezésére:

A hibrid-üzemmód a navigációs rendszer útvonalvezetésével automatikusan lép működésbe, de az üzemmódválasztó gombbal manuálisan is aktiválható. Ebben az üzemmódban az akkumulátor töltése az üzemanyag-fogyasztás csökkentése érdekében optimálisan oszlik el a választott útvonal mentén, városi és araszoló (stop-and-go) forgalomban túlnyomórészt elektromos hajtást alkalmazva. Az MMI Navigációs rendszer aktivált útvonalvezetése mellett az előretekintő üzemi stratégia az utolsó belvárosi szakaszt tisztán elektromos üzemben igyekszik megtenni, csaknem teljesen lemerült akkumulátorral érkezve az úticélhoz.

A hibrid-üzemmódon kívül a vezető az EV és a Battery-Hold üzemmódokat is választhatja. Az EV-üzemmódban az autó mindaddig kizárólag elektromos hajtással közlekedik, amíg a vezető egy változtatható, s jól érzékelhető ponton túl nem nyomja a menetpedált, emellett az autó indításakor szintén az EV-üzemmód az alapbeállítás. A Battery Hold üzemmód az adott, előre beállítható értéken tartja az akkumulátor töltöttségi szintjét.

Az Audi plug-in hibrid modelljeiben erős TFSI-aggregát és gazdaságos elektromos motor dolgozik, így garantált a csúcsszínvonalú gyorsulás és a dinamikus vezetés élvezetes élménye.

Az Audi plug-in hibrid modellek alapfelszereltségében szerepel az e-tron kompakt töltőrendszer a háztartási és ipari elektromos aljzathoz való kábellel, valamint egy kezelőegységgel, extrafelszerelésként pedig az Audi zárható falitartót is kínál. A 400-voltos háromfázisú váltakozóáramú hálózatról - 7,4 kW teljesítménnyel - két és fél órát, míg a 230-voltos háztartási elektromos csatlakozóról nagyjából hat és fél órát vesz igénybe a 14,1 kilowattórás akkumulátor teljes feltöltése.

Útközben, a nyilvános töltőállomásokon az alapfelszereltséghez tartozó, 2-es típusú csatlakozóval ellátott 3-as típusú (Mode 3) kábel vehető igénybe a töltéshez. Az Audi saját töltőszolgáltatása, az e-tron töltőszolgáltatás (e-tron Charging Service) kívánságra 21 európai ország akár 140 ezer nyilvános töltőállomásához biztosít hozzáférést, s az ügyfelek egyetlen kártyával számos szolgáltatónál tölthetnek.

A töltés esőben és nedves időben is minden további nélkül elvégezhető. Az akkumulátorok, a csatlakozók és a töltőállomások szigorú szabványok és előírások szerint készülnek, emellett mindenkor csupán a jármű és az állomás közötti kifogástalan csatlakozás esetén folyik áram.

Az elektromos hatótáv modellenként eltérő. A hatótávról az adott modell oldalán található részletes információ.

A hálózatról tölthető hibrid modellek (Plug-in Hybrid) hatótávja egyebek mellett a következő tényezők függvénye:

 • Vezetési stílus, különösen a fékezések és a sebességválasztás
 • Megtett távolság
 • Utastérhőmérséklet
 • Ellenszél
 • A jármű terhelése
 • Gumiabroncsnyomás