Audi Logo

Otthoni töltés

Otthoni töltés

A tisztán elektromos és a hálózatról tölthető (plug-in) hibrid hajtásrendszerű gépkocsik otthon kényelmesen tölthetők, különösen éjszaka, amikor egyébként sem használnák őket és amikor a legnagyobb mennyiségben áll rendelkezésre elektromos áram. Reggel így Ön is teljesen feltöltött autó volánja mögé ülhet és élvezheti az elektromos autózás élményét. Az e-tron töltőrendszerei választékával az Audi nagyteljesítményű, átgondolt és teljeskörű töltési koncepciót kínál.

 

Audi mobilitási felmérés (Audi Mobility Check)

Mire van szüksége az otthoni töltéshez?

Gyorsan és átláthatóan szeretné felmérni, mennyire adottak Önnél a lehetőségek az Audi e-tron¹ vagy az Audi hálózatról tölthető hibridmodelljei (Plug-in Hybrid) töltéséhez? Vegye igénybe kényelmes Audi mobilitási felmérés (Audi Mobility Check) szolgáltatásunkat, amellyel mindössze néhány egérkattintással juthat fontos útmutatásokhoz és tanácsokhoz a töltőteljesítmény és a töltési megoldások témaköreiben.

 

Otthoni felmérés (Home Check) és telepítési szolgáltatás

A díjköteles otthoni felmérés (Home Check) az elektromos gépkocsi töltéséhez az Ön rendelkezésére álló elektromos rendszer szakszerű felülvizsgálata, amit díj ellenében közvetlenül Audi-partnerétől is megrendelhet. Ennek során villamossági szakember tájékoztatja a már meglévő töltési lehetőségeiről, illetve az optimális töltési idő és költségszint jellemezte, lehető legkedvezőbb töltési megoldásról is. A szakember már meglévő napelemrendszer integrálásával is tervezhet, s amennyiben fejlesztéseket javasol a ház elektromos rendszerében, személyre szóló ajánlatot is készít Önnek.

 

Töltőrendszerek otthonra

Modulrendszerű és rugalmas: az e-tron kompakt töltőrendszer

Háztartási vagy ipari elektromos aljzatról töltené autóját? Otthon vagy esetleg nyaralójában vakációzva? A modulrendszerű e-tron kompakt töltőrendszer a lehető legmagasabb fokú rugalmasságot teszi lehetővé az Ön számára. A jármű-csatlakozókábelt is magában foglaló kezelőegységből, illetve két hálózati - egy a háztartási és egy az ipari elektromos aljzathoz kialakított - csatlakozókábelből áll. Az e-tron kompakt töltőrendszer töltőteljesítménye akár a 11 kilowattot² is elérheti. A kezelőegységen manuálisan 100 és 50 százalékos töltőteljesítmény között válthat a felhasználó, ami akkor lehet hasznos, ha már eleve működnek különböző elektromos berendezések a házban. A töltőrendszer és a töltési folyamat állapotáról a kezelőegység LED-fényeivel tájékoztat az e-tron kompakt töltőrendszer. Az e-tron kompakt töltőrendszer csak a tisztán elektromos hajtásrendszerű gépkocsikhoz áll rendelkezésre.

Kényelmes és hálózatba kapcsolt: az e-tron connect töltőrendszer

Járműve ez esetben azon időszakokat részesíti előnyben a töltésre, amikor a legkedvezőbb áron áll rendelkezésre az elektromos áram, a rendszer automatikusan illeszti a töltőteljesítményt, ha vele párhuzamosan más elektromos berendezések is működnek a háztartásban, illetve folyamatosan dokumentálja is a feltöltött energiamennyiséget - mindössze néhány az extrafelszerelésként rendelhető connect töltőrendszer előnyei közül, amely előreláthatólag 2020 végétől kapható. E technika hálózatba kapcsolja az autót a kompatibilis otthoni energiamenedzsment rendszerrel (Home Energy Management System; HEMS), ily módon az elektromos hajtásrendszerű gépkocsit is az okosotthon (Smart Home) részévé téve. Az e-tron connect töltőrendszer kezelőegységet, választható hosszúságú jármű-csatlakozókábelt és két hálózati csatlakozókábelt (egyiket háztartási, a másikat ipari elektromos csatlakozóval) is tartalmaz és akár 22 kW töltőteljesítményt is lehetővé tesz. A kezelőegység 5 col képátlójú érintőképernyővel készül, a szállítási terjedelemnek pedig a falitartó (Clip) is része. Az e-tron connect töltőrendszer csak az Audi tisztán elektromos hajtásrendszerű modelljeihez áll rendelkezésre.

Az e-tron connect töltőrendszer előnyei:

  • Túlterhelésvédelem - az e-tron connect töltőrendszer - amennyiben kompatibilis otthoni energiamenedzsment rendszer (Home Energy Management System; HEMS) is adott - mindenkor az otthoni infrastruktúrában maximálisan rendelkezésre álló teljesítménnyel tölti a járművet. Azon időszakok során, amikor más elektromos fogyasztók is működnek a házban, a rendszer automatikusan mérsékli a töltőteljesítményt, s amint a további fogyasztók leállnak, az e-tron connect töltőrendszer ismét a lehető legnagyobb töltőteljesítményre vált. A rendszer ily módon hatékonyan előzi meg a háztartás hálózati csatlakozásának túlterheléséből - s ezzel a biztosíték kioldásából - adódó áramszüneteket, miközben jelentősen lerövidíti az Ön elektromos gépkocsijának töltési idejét.
  • Költségoptimalizált töltés - a töltési folyamat megtervezésekor a rendszer az Ön áramszolgáltatójának jelenlegi és jövőbeni tarifáit is tekintetbe veszi, s a kívánt indulási időpont figyelembevételével az autó töltésekor előnyben részesíti azokat az időszakokat, amikor a legalacsonyabb áron áll rendelkezésre az elektromos áram. Ez természetesen azon időszakokra érvényes, amikor a gépkocsi a töltőrendszerre csatlakoztatva áll. A kívánt indulási időpont kényelmesen az autóban vagy a myAudi App alkalmazásban adható meg.
  • Napenergia felhasználása - amennyiben a ház napelemrendszerrel is rendelkezik, Ön úgy is optimalizálhatja e-tron gépkocsija töltését, hogy a lehető legtöbb saját fejlesztésű napenergiát vegye igénybe. A megfelelő töltési terv a napsütéses időszakok előrejelzései és a kívánt indulási idő figyelembevételével készül. A kívánt indulási időpont kényelmesen az autóban vagy a myAudi App alkalmazásban adható meg.
  • Integrált energia-dokumentáció - a feltöltött energiamennyiségek dokumentálása a céges használatban megtett kilométerek energiaköltségeinek tárolását is lehetővé teszi, így azok később pontosan elszámolhatók a munkáltatóval.
  • PIN-kódos védelem - a töltőrendszer igény szerint négyjegyű PIN-kód megadásával védhető a jogosulatlan használattal szemben.
  • Szoftverfrissítések - a szoftverfrissítések révén az Ön e-tron connect töltőrendszere mindenkor a legfrissebb állás szerint üzemelhet

The Power of MOON

A MOON a privát és a céges ügyfelek számára egyaránt egyéni megoldásokat kínál az elektromos mobilitás területére lépéshez, az otthoni tárolóval és napelemrendszerrel kiegészített falitöltőtől (Wallbox) egészen a gyorstöltő állomásig - igény szerint integrált tárolórendszerrel vagy anélkül -, az elektromos mobilitás teljes spektrumát lefedve. E teljeskörű megközelítés mindenkor optimális energiaellátást biztosít, mégpedig hosszú távú fenntarthatóság és gazdaságosság mentén. A MOON a rendszerszolgáltató, amely a mindennapok részévé teszi az elektromos mobilitást.

 

Hálózatról tölthető hibridmodellek (Plug-in Hybrid)