Audi Logo

Audi hírek

Folytatódik a hagyomány: nincs Kékszalag Audi nélkül

2023-07-05

A hagyományokhoz híven idén júliusban is visszatér Balatonfüredre az Audi, az 55. Kékszalag fő mobilitási partnereként. A négykarikás márka nem csupán támogatóként szerepel a sportág ünnepévé vált versenyen, hanem aktív közreműködőként számos programelemmel is színesíti a rajtnak otthont adó Balatonfüred vitorlás forgatagát.

A Kékszalag rutinos látogatói már tudják, hol kell keresni az Audi "bázisát" a rendezvény alatt: ahogy eddig, úgy idén is a Vitorlás téren. Az ide látogatók találkozhatnak az Audi legfrissebb modelljeivel, köztük a vadonatúj, teljesen elektromos meghajtású Audi Q8 e-tronnal is.

"Úgy gondoljuk, hogy a Q8 e-tron nemcsak áramvonalas formája, de szellemisége, közvetíteni kívánt üzenete miatt is tökéletesen illik a Kékszalaghoz. Minden eddiginél nagyobb távolság megtételére képes egyetlen töltéssel - ahogy a Kékszalag is hosszú távon zajlik. Az elektromos autózás pedig nem más, mint a környezetbarát mobilitás "zászlóshajója", ha szabad a vitorlásverseny kapcsán ezzel a szójátékkal élnem" - mondta az eseményre készülve Zakariás Fruzsina, az Audi márkaigazgatója.

A Kékszalag keretein belül az Audi által biztosított programelemek közül idén is megrendezésre kerül az immár hagyományosnak számító Audi Speed Challenge, a rendezvény második napján, azaz 2023. július 7-én, pénteken. A kihívás során az Audi jóvoltából a mezőny leggyorsabb hajóinak versenyzői mérik össze tudásukat. A márka számára ez fontos üzenettel bír, hiszen a vitorlázáshoz hasonlóan az Audi számára kiemelt jelentőségű elektromos autózás is egy olyan fenntartható mobilitási formát képvisel, amely károsanyagkibocsátás nélkül biztosítja a sebesség élvezetét.

A versenyzők mindemellett az Audi jóvoltából testközelből is találkozhatnak a jövő mobilitásával: az Audi Shuttle-nek köszönhetően a Kékszalagra nevezettek a legújabb modellekkel közlekedhetnek Balatonfűzfő és Tihany között.

A Józsa Márton kormányozta Fifty-Fifty a Kékszalag rekordereként és tavalyi győzteseként idén is jó esélyekkel indul. Az Audi jó szelet és sok sikert kíván szponzoráltjának a címvédéshez!