Audi Logo

A Parkolási asszisztens

A Parkolási asszisztens¹ kényelmes beparkolást tesz lehetővé és a megfelelő kormányzási manőverekkel támogatja a vezetőt a be- és kiállás során. A rendszer ultrahangos érzékelőkkel keresi a megfelelő méretű kereszt- és hosszirányú parkolóhelyeket.

Az Ön rendelkezésére álló használati időtartamok a Parkolási asszisztens funkcióhoz

A spontán egyéniségeknek

1 hónap*

Az előre tervezőknek

1 év

Az elkötelezetteknek

az autó élettartamára

Korlátlan

* A funkció kijelölt főfelhasználónként egy euróért, egyszeri alkalommal, egyhónapos időtartamra kipróbálható, ami évente és autónként legfeljebb két főfelhasználóig vehető igénybe. A myAudi portálon a vásárlás időpontjában feltüntetett árak jogilag kötelező érvényűek. Az árak járműtől és a felszereltségtől függően változhatnak.

Így működik a Parkolási asszisztens

A Parkolási asszisztens ideális kormányzási manőverekkel segíti a be- és kiparkolást. A rendszer ultrahangos érzékelőkkel keresi a megfelelő méretű kereszt- és hosszirányú parkolóhelyeket, s keresztirányú helyekre a beálláshoz (előre- és hátramenetben), a hosszirányúakra pedig be- és kiálláshoz is kiszámítja az ideális mozgás ívét, majd átveszi a kormányzás feladatát. A vezetőnek a kijelzőn megjelenő útmutatásnak megfelelően mindössze a megfelelő sebességfokozat kapcsolása, az elindulás és a lefékezés, valamint a parkolási manőver felügyelete a feladata. A vizuális kijelző a bekormányzási szög függvényében a jármű mozgásfolyosójának megjelenítésével figyelmeztethet az oldalsó akadályokra. A rendszer a többlépcsős parkolási manővereket is támogatja. A parkolóhelykeresés az alsó, míg bekapcsolt Parkolássegítő funkció esetén a felső képernyőről aktiválható. Egészítse ki vele a Functions on Demand szolgáltatáson keresztül egyszerűen, utólagosan Audija felszereltségét, s próbálja ki, mennyire felel meg a Parkolási asszisztens az Ön igényeinek.

A rendelkezésre álló felszerelések járműmodelltől függően eltérhetnek. Kérjük, jelentkezzen be a myAudi portálra, hogy ellenőrizhesse az elérhetőséget az Ön Audija számára.

Kényelmes

Rugalmas, igény szerinti megrendelés

Hatékony

A rendszer ultrahangos érzékelőkkel keresi az út mentén a megfelelő méretű parkolóhelyeket

Biztonságos

Biztonságos be- és kiállás szűk parkolóhelyek esetében is

A megrendelés feltételei

Ha a Functions on Demand szolgáltatáson keresztül kívánja használni a Parkolási asszisztens funkciót, az Audi A6 (a 2021-es modellévtől), az Audi A7 (a 2021-es modellévtől), az Audi Q7 (a 2021-es modellévtől), az Audi Q8 (a 2021-es modellévtől) vagy az Audi e-tron (a 2020-as modellévtől) modell, valamint

  • fő- vagy másodlagos felhasználóként egy hitelesített myAudi fiók és
  • járműbeli Functions on Demand kompatibilitás szükséges.

Jogi megjegyzések

1Az Audi nem rendelkezik befolyással arra, milyen alkalmazásokat jelenítenek meg az Audi smartphone interface segítségével. Az egyes alkalmazásokkal megjelenített tartalmakért és funkciókért az adott szolgáltató felel. 2 Az országonkénti elérhetőségről kérjük, tájékozódjon Audi partnerénél. 4 A funkció kijelölt főfelhasználónként egy euróért, egyszeri alkalommal, egyhónapos időtartamra kipróbálható, ami évente és autónként legfeljebb két főfelhasználóig vehető igénybe. 5 Minden ár ÁFA-val értendő. A myAudi portálon a vásárlás időpontjában feltüntetett árak jogilag kötelező érvényűek.