Audi Logo

Töltés útközben

Töltés útközben

Fedezze fel Európa egyik legnagyobb töltőhálózatában1 az elektromos mobilitás szabadságát! Az Audi töltés (Audi charging)1 révén 2023. január 1-jétől mintegy 400 ezer2 nyilvános töltőponthoz, illetve az IONITY gyorstöltő-hálózathoz nyílik meg hozzáférés Ön előtt.

ÚJDONSÁG 2023. január 1-jétől: az Audi töltés (Audi Charging néven működik)

Az Ön töltésfizetési szolgáltatása

Az Audi töltés (Audi charging)1 2023. január 1-jétől Európa egyik legnagyobb nyilvános töltőhálózatához kínál hozzáférést.

 • 27 európai országban mintegy 400 ezer nyilvános töltőpont (2023. január 1-jei állás)
 • Magasfokú rugalmasság az Ön személyes töltőprofilja szerint, háromféle tarifa (basic, plus, pro) választékával
 • A töltési folyamatok kényelmes fizetése RFID-kártyával, illetve a myAudi alkalmazáson vagy a Plug & Charge* szolgáltatáson keresztül
 • Minden fontos információ egy pillantással áttekinthető a myAudi alkalmazásban

* Az adott jármű függvényében3 alkalmazható; a mobilszolgáltatói szerződéstől függően kiegészítő költségek is felmerülhetnek4.

Tarifáink

 • Kedvező töltés: árelőny az IONITY töltőállomásokon (a pro tarifában érvényes)
 • Váltakozóáramú töltés esetén 21:00 óra és másnap 9:00 óra között nem számítanak fel állásdíjat
 • A pro tarifában az első év folyamán alapdíjmentesség* az új, tisztán elektromos Audi-modellek vásárlói számára

* Teljesülniük kell a vonatkozó feltételeknek5

Audi töltés (Audi Charging) szerződéskötés

1.

A myAudi alkalmazás telepítése, a jármű és a főfelhasználó megadása(11)

2.

A kívánt Audi töltés (Audi Charging) tarifa kiválasztása és a vonatkozó szerződés megkötése

3.

Akár azonnali töltés a myAudi alkalmazással vagy aktiválást követően töltőkártyával

myAudi alkalmazás

Audi töltés (Audi Charging) szerződés kötése a díjmentes4 myAudi alkalmazáson keresztül 2023. január 1-jétől12

Mindenkor jól áttekinthető

A myAudi alkalmazással áttekintheti mindennapos töltéseit

 • Szerződés-ügyintézés
 • Töltési folyamatok indítása és leállítása
 • Számlák áttekintése
 • Töltőpontok keresése és útvonaltervezés (az Audi töltés (Audi charging) töltőállomásokat Audi-karikák jelzik)
 • Az Audi töltés (Audi charging) töltőkártyák kezelése az Audi Wallbox plus és az Audi Wallbox pro falitöltők aktiválásához

IONITY hálózat

IONITY HPC-töltés

Az IONITY 24 európai ország főközlekedési útvonalain, illetve autópályáin gyorstöltő hálózatot létesítő és üzemeltető vállalat. Mintegy 22,5 perc14 is elegendő lehet az Audi e-tron GT quattro15, 16 nagyfeszültségű akkumulátorának hosszú utakra is megfelelő hatótávot nyújtó feltöltésére. Az Audi e-tron GT quattro15, 16 akár 270 kW teljesítménnyel is tölthető.

Az Audi prémium töltőhelye

2021. december 23. óta a nürnbergi és a zürichi Audi töltőközpontokban (Audi charging hub) is tölthetők az elektromos autók, így a színvonalas Audi Lounge mély benyomást keltő hangulatával válik különleges élménnyé a nürnbergi töltés. Az Audi használt (2nd Life) lítiumion-akkumulátorokat alkalmaz egyenáramú köztes (puffer) tárolóként az Audi töltőközpontokban.

Töltse idejét egyéni igényeinek megfelelően!

Töltési folyamat az Audi töltőközpontban (Audi charging hub)

Érkezés

1.

A töltőállomás nyitása és a hitelesítés után elindul a töltési folyamat, Ön pedig fedett útvonalon sétálva veheti az irányt az Audi Lounge felé. Az Audi-modellek vezetői az előzetes foglalás exkluzív funkcióját is igénybe vehetik.

Az Ön ideje

2.

Az Audi Lounge az önmagának szentelt idő helye, ahol hosszú távon fenntartható termékekből készült harapnivalók, valamint italok is kaphatók. A nyugodt környezetben akár a távolból is végezheti munkáját.

Indulás tovább

3.

Az akár 320 kW töltőteljesítményt kínáló gyorstöltőállomásokon (HPC) járműmodelltől függően alakul a töltési idő, Ön pedig a központi kijelzőn vagy a myAudi alkalmazáson keresztül folyamatosan figyelemmel kísérheti autója töltési folyamatát – majd frissen és pihenten folytathatja útját.

Kizárólag Audi-modellek vezetői számára

Audi-sofőrként élvezze az Audi töltőközpont (Audi charging hub) kínálta előnyöket! Az Audi töltőközpontot a myAudi alkalmazás nevezetes pontok (POI) keresési funkciójával találhatja meg, amellyel előre foglalhat szabad helyet az egyik töltőállomáson - így maga és Audija számára is egyaránt kényelmes feltöltődésről gondoskodhat.

Gyakori kérdések

Az Audi töltés (Audi Charging) fizetési szolgáltatás az Audi ügyfelei számára a nyilvános töltőállomásokon vásárolt elektromos energia elszámolására. A szolgáltatás 2023. január 1-jétől áll rendelkezésre. Az Audi töltés töltőkártyával vagy a myAudi alkalmazáson keresztül Ön a támogatott töltőhálózaton belül bárhol feltöltheti Audiját.

Először az App Store vagy a Google Play áruházból töltse le mobiltelefonjára a myAudi alkalmazást. Személyes adatainak megadását követően regisztrálja a főfelhasználót, valamint alvázszámával járművét a myAudi alkalmazásban, ezután az "Audi töltés" ("Audi Charging") részen kiválaszthatja a kívánt tarifát és megrendelheti Audi töltés (Audi Charging) töltőkártyáját.

A myAudi alkalmazás és az Audi töltés (Audi Charging) töltőkártya számának összerendelését követően már igénybe is veheti a töltőszolgáltatást.

Az AC (Alternating Current) rövidítés a váltakozóáramot, a DC (Direct Current) pedig az egyenáramot jelöli. Az elektromos hajtásrendszerű autók töltésére váltakozó- és egyenáram is használható. Mivel a nagyfeszültségű akkumulátorban csak egyenáramból származó elektromos energia tárolható, a váltakozóáramot először egyenárammá kell alakítani. Az elektromos járműveknek ezért úgynevezett AC/DC-konverterre van szükségük, amely (például Schuko-aljzaton keresztül) egyenárammá alakítja a váltakozóáramot.

Az 50 kW vagy annál nagyobb töltőteljesítményű töltést gyorstöltésnek nevezzük. Nem minden elektromos jármű esetében alkalmazható ilyen nagy töltőáram. Az elektromos mobilitás vonzóbbá tétele érdekében már ma is működnek 350 kilowattos töltőállomások. A nagyteljesítményű (HPC) töltés* leginkább autópályák mentén áll rendelkezésre, hogy rövid töltési időket és ennek megfelelően rövidebb megállásokat tegyen lehetővé, jelentősen lerövidítve az utazás időtartamát.

A HPC töltést általában az SOC** 20 és 80 százaléka között használják, mivel a 80 és 100 százalék közötti töltés időigénye arányaiban jóval nagyobb.

*HPC töltés (High Performance Charging vagy High Power Charging) = 100 kW vagy nagyobb töltőteljesítmény

**SOC (State of Charge) = a nagyfeszültségű akkumulátor töltöttségi szintje százalékban

A myAudi alkalmazásban és a jármű navigációs rendszerében naponta frissülnek a töltőállomásokra vonatkozó információk. Emellett a töltőállomások elérhetőségére vonatkozó információkat is folyamatosan frissítik, azonban rövid, például néhány perces időkésedelemmel.

Ha például járműve mélygarázsban áll, csak akkor frissülhetnek az adatok, ha a jármű már ismét rendelkezik internet-kapcsolattal (röviddel a mélygarázsból kihajtás után).