Audi Logo

Otthoni töltés

Otthoni töltés

A tisztán elektromos és a hálózatról tölthető (plug-in) hibrid hajtásrendszerű gépkocsik otthon kényelmesen tölthetők, különösen éjszaka, amikor egyébként sem használnák őket és amikor a legnagyobb mennyiségben áll rendelkezésre elektromos áram. Reggel így Ön is teljesen feltöltött autó volánja mögé ülhet és élvezheti az elektromos autózás élményét. Az e-tron töltőrendszerei választékával az Audi nagyteljesítményű, átgondolt és teljeskörű töltési koncepciót kínál.

 

Töltőrendszerek

e-tron kompakt töltőrendszer

A tisztán elektromos vagy hibrid hajtásrendszerű Audi modellekhez

Töltse tisztán elektromos vagy hibrid hajtásrendszerű autóját ipari vagy háztartási elektromos aljzatról, otthon vagy akár nyaralójában vakációzva, a modulrendszerű e-tron kompakt töltőrendszer a lehető legmagasabb fokú rugalmasságot teszi lehetővé az Ön számára. Az e-tron kompakt töltőrendszer az Audi e-tron, Audi e-tron Sportback és Audi e-tron GT modellek alapfelszereltségének része

  • Kompatibilitás: Az e-tron kompakt töltőrendszer az Audi minden tisztán elektromos vagy hálózatról tölthető hibrid (Plug-in Hybrid) hajtásrendszerű modelljéhez használható.
  • Szállítási terjedelem: Kezelőegység jármű-csatlakozókábellel, illetve két - egy háztartási és egy ipari csatlakozóval ellátott - hálózati csatlakozókábellel
  • Töltőteljesítmény: Az Audi e-tron modellek esetében akár 11 kW (1), a hálózatról tölthető hibrid (Plug-in Hybrid) típusok számára pedig akár 7,4 kW. A kezelőegységen a felhasználó manuálisan igény szerint kapcsolhat át az 50 és a 100 százalékos töltőteljesítmény között, ami akkor lehet különösen hasznos, ha más elektromos berendezések is üzemelnek éppen a házban.
  • Állapotjelző: A töltőberendezés és a töltési folyamat pillanatnyi állapotáról kezelőegysége LED-fényeivel tájékoztat az e-tron kompakt töltőrendszer.

e-tron connect töltőrendszer

A tisztán elektromos Audi modellekhez

Az Ön elektromos Audija ez esetben azon időszakokat részesíti előnyben a töltésre, amikor a legkedvezőbb áron áll rendelkezésre az elektromos áram2, a rendszer automatikusan illeszti a töltőteljesítményt, ha vele párhuzamosan más elektromos berendezések is működnek a háztartásban, illetve folyamatosan dokumentálja is a feltöltött energiamennyiséget (kWh) - mindössze néhány az extrafelszerelésként rendelhető connect töltőrendszer3 az elektromos Audi-modellek számára kínált előnyei közül. E technika hálózatba kapcsolja az autót a kompatibilis Otthoni energiamenedzsment rendszerrel (Home Energy Management System; HEMS), ily módon az elektromos hajtásrendszerű gépkocsit is az okosotthon (Smart Home) részévé teszi. Ön rendelkezik már HEMS rendszerrel? Amennyiben nem, szeretne többet is tudni az első üzembe helyezés lépéseiről?

  • Kompatibilitás: Az e-tron connect töltőrendszer csak az Audi tisztán elektromos hajtásrendszerű modelljeihez (a Q4 e-tron és a Q4 e-tron Sportback kivételével) rendelhető.
  • Szállítási terjedelem: Kezelőegység, választható hosszúságú jármű-csatlakozókábel és két hálózati csatlakozókábel (egyik háztartási, a másik ipari elektromos csatlakozóval). A falitartó (Clip) szintén a szállítási terjedelem része.
  • Töltőteljesítmény: A berendezés akár 22 kW töltőteljesítményt is lehetővé tesz.
  • Állapotjelző: A kezelőegység öt col képátlójú érintőképernyővel készül.
  • Feltételek: Egyes intelligens töltőfunkciókhoz internet-kapcsolat és kompatibilis Otthoni energiamenedzsment rendszer (Home Energy Management System; HEMS) szükséges.
  • Előnyök: - TúlterheKöltségoptimalizált töltés - Napenergia felhasználása (4) - Integrált energia-dokumentáció - PIN-kódos védelem - Díjmentes szoftverfrissítések

The Power of MOON

A MOON a privát és a céges ügyfelek számára egyaránt egyéni megoldásokat kínál az elektromos mobilitás területére lépéshez, az otthoni tárolóval és napelemrendszerrel kiegészített falitöltőtől (Wallbox) egészen a gyorstöltő állomásig - igény szerint integrált tárolórendszerrel vagy anélkül -, az elektromos mobilitás teljes spektrumát lefedve. E teljeskörű megközelítés mindenkor optimális energiaellátást biztosít, mégpedig hosszú távú fenntarthatóság és gazdaságosság mentén. A MOON a rendszerszolgáltató, amely a mindennapok részévé teszi az elektromos mobilitást.

 

1A töltőteljesítmény az alkalmazott hálózati csatlakozó, az adott országra jellemző hálózati feszültség, a rendelkezésre álló elektromos hálózat fázisainak száma és az ügyfélspecifikus otthoni infrastruktúra függvénye, ezért egyedileg kisebbre is adódhat. Az ipari elektromos csatlakozóval ellátott hálózati kábel és a töltőrendszer kezelőegysége egymással összhangban működik és adott töltőteljesítményt tesznek lehetővé. A hálózati csatlakozókábel másik ipari csatlakozóra történő későbbi cseréje technikailag lehetséges ugyan, adott esetben azonban kisebb töltőteljesítményt is eredményezhet.

2E funkció feltétele, hogy az ügyfél energiaszolgáltatóval kötött egyéni áramszerződése különböző áramtarifákat - például nappalra és éjszakára - tartalmazzon. Az eltérő áramárakról szóló információkat az ügyfélnek myAudi Account fiókjában vagy a kompatibilis otthoni energiamenedzsment-rendszerben (Home Energy Management System; HEMS) kell megadnia.

3A 22 kW teljesítményű váltakozóáramú (AC) töltéshez járműoldali extrafelszerelésként 22 kilowatt váltakozóáramig (AC) terjedő fedélzeti töltő is szükséges, amely feláras opcióként rendelhető az Audi Q8 e-tron 50, Audi Q8 e-tron 55, Audi Q8 e-tron Sportback 50, Audi Q8 e-tron Sportback 55, Audi SQ8 e-tron, Audi SQ8 e-tron Sportback, Audi e-tron GT és Audi RS e-tron GT modellekhez.

4E funkció feltétele a kompatibilis Otthoni energiamenedzsment-rendszer (Home Energy Management System; HEMS) és a napelem-berendezés. Az AUDI AG kínálatában egyik sem szerepel és a szállítási terjedelemnek sem részei. A teljes körű kompatibilitás érdekében az AUDI AG jelenleg az SMA Solar Technology vállalattal működik együtt. Kérjük, ellenőrizze előzetesen a kompatibilitást, amennyiben az SMA termékétől eltérő HEMS-rendszert kíván alkalmazni.