Audi Logo

Plug-in hibrid: az elektromos és a hagyományos hajtástechnika kombinációja

A hálózatról tölthető hibrid (Plug-in Hybrid) hajtásrendszerű modellek az elektromos mobilitás és a hagyományos hajtástechnikák előnyeit ötvözik, s az Audinál a "TFSI e" jelzést hordozzák

Új sorozat „TFSI e” jelzéssel

Az "e-tron" elnevezés az Audi tisztán elektromos hajtásrendszerű modelljeit jelöli, míg a hálózatról tölthető hibrid (Plug-in Hybrid) hajtásrendszerű modellek a "TFSI e" jelzést kapják. Utóbbi kiegészítése egyértelműen jelzi, hogy az autó kétféle módon is üzemeltethető: a rövid távokra kompakt akkumulátorral szerelt elektromos hajtás, míg hosszú utakra belsőégésű motor áll rendelkezésre.

Rendkívül csendes közlekedés a városban

Ha Ön nap mint nap városi forgalomban ingázik, az elektromos motort részesítheti előnyben, amellyel az elektromos autók erényeit élvezheti. Az elektromos üzem kívül és belül egyaránt rendkívül csendes, szinte csak a szél- és gördülési zajok hallhatók nagyobb sebességeknél. Mindezeken túl ez az üzemmód helyi szinten szén-dioxid-kibocsátás nélkül működik.

Nem probléma a hatótáv

Ha a pillanatnyi töltöttségi szint épp nem lenne elegendő a kívánt útvonalra, a belsőégésű motor is beindul, először kiegészítőként, majd teljesen átveszi a hajtás feladatát - jelentősen megnövelve a hatótávot. Megálláskor a szokásos módon tankolhat üzemanyagot, s máris folytathatja útját, de ha van még egy kis ideje, egy töltőállomáson az akkumulátorokat is feltöltheti.