Audi Logo

e-tron: tisztán elektromos hajtástechnikánk

Az elektromossá alakítás és a digitalizáció korunk nagy kérdései, ugyanakkor a fenntarthatóbb jövő kulcsai is egyben. Az Audinál az elektromos autók az "e-tron" nevet viselik.

Mi az e-tron?

A jövő motorjainak fosszilis üzemanyagok nélküli hajtásról kell gondoskodniuk. Ezért egy olyan különleges energiatípust veszünk igénybe ehhez, amely elvileg végtelen mennyiségben állhat rendelkezésre: ez az elektromos energia, amely a jármű padlózatába épített akkumulátorokban tárolódik. Ha az akkumulátorok és az elektromos motor e kombinációját Audi modellben alkalmazzuk, az autó az "e-tron" nevet viseli.

Élvezetesebb a vezetőnek – és a környezetnek

Az "akkumulátorhajtású elektromos járművek" (BEV) érdekes előnyökkel szolgálnak a belsőégésű motorral szerelt gépkocsikkal szemben. Helyi szinten nem bocsátanak ki szén-dioxidot, ezért kevésbé szennyezik a városok levegőjét, de a csaknem hangtalan elektromos motor eredményezte alacsonyabb zajszint is kedvező a városi környezetben. E járművekben rendszerint csak a szél- és gördülési zajok hallhatók. A szinte azonnal rendelkezésre álló jelentős forgatónyomaték révén a vezetés élvezetes élménye sem szenved hiányt, az e-tron modellek a gyorsulás terén is egyértelmű előnyöket kínálnak a legtöbb belsőégésű motoros modellhez viszonyítva.

Nem kell aggódni a hatótáv miatt

Ha gyakran van kezében okostelefonja, s videók megtekintésére vagy zenehallgatására is használja, aligha bír ki akkumulátora egy teljes napot egyetlen töltéssel. Az elektromos autó akkumulátora is gyorsabban merül sportosabb vezetési stílus, mint nyugodtabb tempó mellett. Az e-tron modellek volánja mögött senkinek sem kell a hatótáv miatt aggódnia, az Audi nagyteljesítményű, és hosszú utakra is alkalmas, nagykapacitású akkumulátorokat használ. Ha pedig mégis meg kellene állni, az akkumulátorok gyorstöltési lehetősége gondoskodik róla, hogy nem sokkal később már folytathassa útját.