Audi Logo

Audi connect szolgáltatásaim

Ön az Audi connect navigáció és infotainment (Audi connect Navigation & Infotainment) felszereltséggel rendelkező gépkocsit vásárolt, s most szeretné igénybe venni a hasznos szolgáltatásokat? Itt részletes információkat talál erről, a gyakran ismétlődő kérdések (GYIK) válaszaiból pedig egyebek mellett megtudhatja, hogyan működik a myAudi regisztráció és azonosítás, hogyan adhatja meg autójában az elsődleges felhasználót, illetve hogyan használhatja a lehető legjobban a myAudi alkalmazást. Részletes információ és útmutatás a szolgáltatások elérhetőségéről a szolgáltatások és a modellek áttekintésében található.

myAudi

A myAudi a kulcs az Audi digitális hálózatba kapcsolt világához, ahol Ön fontos járműadatokhoz férhet hozzá, portáloldalon vagy mobiltelefonos alkalmazásban kezelheti adatait, valamint konfigurálhatja és egyénileg alakíthatja ki választott szolgáltatásait. Legyen szó a szolgáltatások utólagos digitális kimutatásairól, személyes járműadatokról, jármű-állapotjelentésről vagy Audi-hírekről és -újdonságokról - mindez, és még sok más, csupán gombnyomásra az Ön rendelkezésére állhat, mégpedig kényelmesen, otthoni számítógépéről vagy útközben, a myAudi alkalmazás segítségével. Audi connect felhasználóként a myAudi alkalmazásba vagy a myAudi portálra bejelentkezve emellett az összes személyes szolgáltatás is elérhetővé válik az Ön számára, például az autó okostelefonon keresztüli be- és kireteszelése is. Mindezeken túl igény szerint állíthatja be választott szolgáltatásait vagy továbbíthatja személyes navigációs úticéljait Audija rendszerére.

myAudi App

A myAudi alkalmazás az Ön mindennapjaihoz kapcsolja Audiját, s innovatív funkciókkal és szolgáltatásokkal teszi kényelmesebbé az autózást. Hívjon le bármikor valós idejű információkat autójáról és kísérje folyamatosan figyelemmel az üzemanyagszintet, a rendelkezésre álló hatótávot, a szervizidőpontokat, a figyelmeztető üzeneteket és még sok minden mást. Tervezze meg az útjait kényelmesen e mobiltelefonos alkalmazásban, s továbbítson közvetlenül úticélokat és útvonalakat autója rendszerére. A légkondicionálás, valamint az ajtók ki- és bereteszelése akár a távolból is vezérelhető. A szolgáltatások elérhetősége Audija típusától és felszereltségétől függően eltérhet.

Hogyan léphetek hálózati kapcsolatba autómmal?

Számos európai országban a járműbe épített SIM-kártya segítségével állhatnak rendelkezésre a szolgáltatások, amelyek ára az adatkapcsolat költségeit is magában foglalja. Egyaránt kivételt képez ez alól a WLAN-hotspot adatkapcsolata, valamint az online média-adatfolyam (Online Media Streaming), az online-rádió (Online Radio) és hibridrádió (Hybrid Radio) szolgáltatások, illetve a valamely Audi okostelefon-alkalmazáson (Audi Smartphone App) keresztül kínált egyéb szolgáltatások igénybevétele. Ezen szolgáltatások adatátvitele szintén a járműbe épített SIM-kártyán keresztül zajlik, ám az Audi-partner térítéses adattarifája szerint jön létre. A tarifákról és a foglalásról a www.audi.com/myaudi oldalon találhatók információk. Amennyiben a kártyanyílásba külső SIM-kártyát helyeznek, az összes adatkapcsolat - az Audi connect szolgáltatások és a WLAN számára egyaránt - ezen a SIM-kártyán keresztül jön létre, s az ebből eredő költségeket az ügyfél viseli, azok Audi általi megtérítése kizárt. Bizonyos szolgáltatások esetében - mint például a gépkocsi az Audi connect távirányítás (Audi connect Remote & Control) szolgáltatás igénybevételével történő be- illetve kireteszelése - regisztráció szükséges a myAudi rendszerében, ahol az elsődleges felhasználó személyét is igazolni kell, az autó így megóvható az illetéktelen hozzáféréstől. A regisztráció folyamatával kapcsolatos információk a következő oldalakon találhatók vagy az Audi-partnerektől kérhetők. Amennyiben Ön a myAudi alkalmazás bizonyos szinkronizálási funkcióit szeretné igénybe venni, például úticélokat szeretne járművébe továbbítani, myAudi-fiókjával be kell jelentkeznie autójában.

Audi connect SIM

Az Audi connect SIM közvetlenül a járműbe épített SIM-kártya ("beágyazott" SIM-kártya), amelyet az adott gépkocsimodelltől és országtól függően az Audi connect felszereltség tartalmaz. A SIM-kártya az adott modell függvényében akár 100 Mbit/s letöltési sebességgel LTE-/UMTS-modulon keresztül hozhatja el a connect-szolgáltatásokat a fedélzetre, s integrált adatmennyiséget tartalmaz az Audi connect szolgáltatások többségének igénybevételéhez. Az Audi connect SIM rendszere emellett a legtöbb európai országban igény szerint automatikusan csatlakozik az adott helyi szolgáltatóhoz, az országspecifikus, magas roaming-díjak és a kellemetlen roaming-visszaigazolások jelensége így már múlté az ügyfelek számára, akik mindemellett adatmennyiséget is vásárolhatnak saját, az utasok mobilkészülékeit kiszolgáló WLAN-hotspotjukra. Ezzel - például az Amazon Prime Music részéről - online média-adatfolyam (Online Media Streaming) is élvezhető, illetve az online-rádión (Online Radio) internetes rádióállomások is hallgathatók.

Felhívjuk figyelmét, hogy a következő szolgáltatásokhoz a Cubic Telecomon keresztül további adatmennyiséget szükséges foglalni: online-rádió (Online Radio), hibridrádió (Hybrid Radio), online média-adatfolyam (Online Media Streaming), valamint egyéb alkalmazás-alapú streaming-szolgáltatások.

WLAN-Hotspot

Az Audi connect az Audi Bluetooth-telefonnal együtt WLAN-hotspot segítségével online vezetéknélküli internet-hozzáférést is kínál, amellyel az utasok akár nyolc mobil eszközzel - a laptopoktól a táblagépeken át, egészen az okostelefonokig - is szörfözhetnek egyidejűleg az interneten. Ezzel minden utas rendelkezhet internet-hozzáféréssel, miközben a vezető továbbra is használhatja az MMI-rendszert. Az internet-kommunikáció a tetőantennán keresztül zajlik, nagyfokú kapcsolati stabilitást és kiváló vételi minőséget téve lehetővé. Az adatátvitel kellő biztonságáról a WPA2-szabvány szerinti titkosítás gondoskodik. Amennyiben az Ön autója beépített SIM-kártyával (Audi connect SIM) rendelkezik, az adatcsomagokat myAudi-fiókján vagy az autó MMI-rendszerén keresztül is megrendelheti az Audi partnere, a Cubic Telecom online-boltjában*. Ha Európa-csomagot választ, az adatátvitel az országhatárok átlépésekor, azaz hálózatüzemeltető-váltáskor is automatikusan, rögzített áron folytatódhat.

* A jármű MMI-rendszerén keresztüli foglalás lehetősége az adott modell függvénye. További információért forduljon Audi-partneréhez!

GYIK

Gyakran ismétlődő kérdések és válaszok az Audi connect témájában