Audi Logo

Audi Q8 e-tron – Az elegáns SUV modellek

Nagy hatótáv, gyors töltés, a biztonságos vezetés élménye és határozottan figyelemfelkeltő megjelenés – az Audi Q8 e-tron modellek megdobogtatják az autósok szívét.

Audi e-tron, illetve Audi Sportback e-tron néven immár 2018 óta szerepelt a piacon a tisztán elektromos SUV-modell, négy évvel később pedig nem csupán optikai frissítésben részesült, hanem a márka felsőkategóriájú modelljeinek sorába is bekerült, így mára a Q8 e-tron, a Q8 Sportback e-tron, az SQ8 e-tron és az SQ8 Sportback e-tron is megtalálható a palettán. Szén-dioxid-semleges gyártásával az Audi mércéül szolgálhat az autóiparban. A Q8 e-tron modellek szén-dioxid-semleges mérleg mentén hagyhatják el a brüsszeli gyárat. Tudjon meg többet is a frissítésekről és az előnyökről a következőkből!

Még nagyobb teljesítmény – nagy akkumulátorkapacitás és hatékony töltés

A jelentősebb fejlesztések elsősorban a fejlett akkumulátort, az abból adódó hatótávot és a kedvező lefutású töltési karakterisztikát érintik.

Akkumulátor

Korábban az e-tron modellek 86 kWh (nettó) energiatároló képességű akkumulátorral készültek. A nettó kapacitás a ténylegesen felhasználható energia mennyiségére vonatkozik, ellentétben a bruttó kapacitással, amely az akkumulátor által tárolható maximális energiamennyiséget adja meg. Az új Q8 e-tron sorozat fejlett nagyfeszültségű akkumulátorával Ön most még gyorsabban és még távolabbra autózhat. Akár 106 kWh nettó, illetve 114 kWh bruttó energiatároló képességgel az SQ8 e-tron akár 494 kilométer, míg az SQ8 Sportback e-tron akár 513 kilométer, az Q8 e-tron pedig akár 582 kilométer hatótávot kínál, az abszolút „hatótáv-győztes” azonban igazán meggyőző akár 600 kilométerével a Q8 Sportback e-tron. A nagyfeszültségű akkumulátor zavartalan üzeme érdekében az Audi az új járművek akkumulátorára az első 160 ezer kilométerre, illetve 8 évre – attól függően, melyik következik be előbb – szóló garanciát vállal, amely minden anyag- és gyártási hibára kiterjed.

Töltés

A fejlett cellatechnológiával készülő, új akkumulátor 150 kW helyett 170 kW teljesítménnyel tölthető, ami Önnek lényegesen rövidebb töltési időt jelent. A nagyteljesítményű töltőállomásokon (High-Power Charging Station) ennek megfelelően mindössze 31 perc alatt tölthető fel 10-ről kapacitása 80 százalékára az akkumulátor, a 123 kilométeres Salzburg - Linz útvonalhoz így csupán 10 perc is elegendő lehet. Alacsony akkumulátortöltöttségi szint esetén például az MMI-rendszerben aktiválható Hatótáv-üzemmód (Range Mode) révén állhat rendelkezésre „tartalék” hatótáv, amely mérsékli a nem feltétlenül szükséges kényelmi funkciók működését és 90 kilométer/órára csökkenti a végsebességet. Az integrált útvonaltervezőnek köszönhetően a töltési megállások is hatékonyan integrálhatók az útvonalvezetésbe, így előzve meg a szükségtelen állásidőket.

Milyen modelleket kínál az Audi Q8 e-tron sorozat?

Jelenleg a Q8 e-tron négy különböző változata szerepel az Audi kínálatában, amelyek teljesítményükben és megjelenésükben különböznek egymástól.

A színvonalas alapfelszereltség azonban mindegyik modellváltozat sajátja. Az Adaptív légrugózás a karosszéria magassági pozíciójának és a csillapítás mértékének automatikus szabályzásával a legmagasabb színvonalú menetkényelmet kínálja. Az állóhelyzeti légkondicionáló berendezéssel már indulás előtt a kívánt hőmérsékletre temperálható az utastér. Még színvonalasabb biztonságról gondoskodnak az igényes LED-fényszórók, amelyek éjszaka is kiváló látást biztosítanak, valamint a Parkolássegítő rendszer plusz, amely fejlett érzékelői rendszerének köszönhetően jelentősen megkönnyíti a parkolást. A Q8 e-tron modellekben a legmodernebb MMI Navigációs rendszer is megtalálható, olyan funkciók és szolgáltatások egész sorát kínálva, mint például az útvonaltervezés, a közlekedési információk, az időjárásjelentés, illetve a különböző telefonfunkciók és zenei streaming-szolgáltatások. E funkciók közül jó néhány az innovatív alkalmazásvezérlés útján is könnyen kezelhető. Az Audi Q8 e-tron tágas csomagtartóját a jármű elejében kialakított, 62 literes úgynevezett „frunk” (az angol „front” („első”) és „trunk” („csomagtartó”) szavakból) bővíti tovább.

Audi Q8 e-tron: Felsőkategóriájú SUV-modell mindennapos használatra

Csaknem ötméteres hosszúságával és kétméteres szélességével az Audi Q8 e-tron egyértelműen a felsőkategóriájú SUV-modellek közé tartozik. Ezek általában véve is nagyon népszerűek – és jogosan, ugyanis nyomós érvek szólnak e keresett modellkategória mellett:

  • Bőséges hely: több hely az utasok és a csomagok számára
  • Megnövelt biztonság: stabilitás és biztonság a robusztusabb karosszériának köszönhetően
  • Maximális sokoldalúság: további terepes képességek – mint például összkerékhajtás – és nagyobb szabadmagasság a városban és terepen is élvezetesebb vezetés szolgálatában
  • Elsőosztályú dizájn: sportos és vonzó hatást keltő, markáns megjelenés

Az SUV-modellek előnyei mellett az Audi Q8 e-tron vonzó felszerelések széles skáláját is kínálja. Élvezze a quattro állandó összkerékhajtás nyújtotta kivételes vonóerőátadási képességeket és a stabil iránytartást, míg a beltérben igényes anyagok, részletgazdagon kidolgozott díszítőelemek és számos olyan megoldás fogad, mint a masszázs- vagy az ülésszellőztető funkció. Az Audi Eredeti Tartozékok sokrétű választékával a Q8 e-tron az Ön individuális álomautójává válhat.

Q8 e-tron: Műszaki adatok – Áttekintő

ModellQ8 e-tron
Akkumulátorkapacitás (nettó)akár 106 kWh
Elektromos maximális teljesítmény300 kW
Össz. forgatónyomaték664 Nm
Maximális hatótáv (WLTP)akár 582 km
Maximális egyenáramú (DC) töltőteljesítmény170 kW
Gyorsulás 0-100 km/h5,6 másodperc
Hajtásrendszer fajtájaquattro állandó összkerékhajtás

Tájékozódjon a Q8 e-tron műszaki adatairól.

Audi Q8 Sportback e-tron: Az elegáns SUV-kupé

Az Audi Q8 Sportback e-tron a Q8 e-tron népszerű kupéváltozata. A Q8 e-tron hagyományos SUV-sziluettjével ellentétben a Sportback modell elegáns formavilágával és sportos tetőívével bizonyul vonzónak. Tetővonala harmonikusan folytatódik a Q8 Sportback e-tron ferdén ereszkedő farkialakításában, az autó dinamikus megjelenését hangsúlyozva. Mindeközben azonban Önnek semmiképpen sem kell nélkülöznie a SUV-modellek közismerten tágas belterét. A fejlett digitális funkciók, a színvonalas anyagválasztás és az első osztályú kidolgozás minden utat különlegessé tesz.

Mindössze 5,6 másodperces 0-100 km/órás gyorsulással, 665 newtonméter összforgatónyomatékkal és akár 600 kilométer maximális hatótávval Ön is gyorsabban érhet célba.

Q8 Sportback e-tron: Műszaki adatok - Áttekintő

ModellQ8 Sportback e-tron
Akkumulátorkapacitás (nettó)106 kWh
Elektromos maximális teljesítmény300 kW
Össz. forgatónyomaték664 Nm
Maximális hatótáv (WLTP)akár 600 km
Maximális egyenáramú (DC) töltőteljesítmény170 kW
Gyorsulás 0-100 km/h5,6 másodperc
Hajtásrendszer fajtájaquattro állandó összkerékhajtás

Tájékozódjon a Q8 Sportback e-tron műszaki adatairól.

SQ8 e-tron: SUV-modell a vezetés sportos élménye jegyében

Még sportosabbra vágyik? Örömmel mutatjuk be Önnek az Audi e-tron S utódjaként az Audi SQ8 e-tron modellt. Három elektromos motor, tisztán elektromos quattro összkerékhajtás, Sport-légrugózás (air suspension sport) és újabb vezetéstámogató rendszerek gondoskodnak egyedülálló menetteljesítményekről és a vezetés lehető legintenzívebb élményéről. Az előd modellhez képest egyaránt nőtt a forgatónyomaték, az akkumulátorteljesítmény és a hatótáv, miközben csökkent a fogyasztás. Az összkerékhajtás mellett az elektromos Kerekenkénti forgatónyomaték-elosztás (Torque Vectoring) biztosít sportos irányíthatósági tulajdonságokat és fokozott kontrollt. Speciális érzékelők figyelik a pillanatnyi menetkörülményeket, s a rendszer az Ön vezetési stílusát is figyelembe véve osztja el a forgatónyomatékot a hátsó kerekek között.

SQ8 e-tron: Műszaki adatok – Áttekintő

ModellSQ8 e-tron
Akkumulátorkapacitás (nettó)106 kWh
Elektromos maximális teljesítmény370 kW
Össz. forgatónyomaték973 Nm
Maximális hatótáv (WLTP)494 km
Maximális egyenáramú (DC) töltőteljesítmény170 kW
Gyorsulás 0-100 km/h4,5 másodperc
Hajtásrendszer fajtájaquattro állandó összkerékhajtás

Tudjon meg többet – az SQ8 e-tron műszaki adatai

SQ8 Sportback e-tron: SUV-modell elegáns sportossággal

Az Audi SQ8 Sportback e-tron SUV-kupé szintén meggyőző jelenség, miközben Ön ugyanazon előnyöket élvezheti, mint az SQ8 e-tron esetében. A Sportback változat formavilágában tér el, enyhén ereszkedő tetővonala semmi mással össze nem téveszthető, sportosan elegáns kupé-megjelenést kölcsönöz számára.

A vezetés különleges élményével szolgál – amint az SQ8 e-tron esetében is – az S menetüzemmódban rendelkezésre álló Boost-funkció. 370 kW teljesítménnyel és 973 newtonméter forgatónyomatékkal Ön szinte hangtalanul, mindössze 4,5 másodperc alatt gyorsíthat fel 0-ról 100 km/órára.

SQ8 Sportback e-tron: Műszaki adatok – Áttekintő

ModellSQ8 Sportback e-tron
Akkumulátorkapacitás (nettó)106 kWh
Elektromos maximális teljesítmény370 kW
Össz. forgatónyomaték973 Nm
Maximális hatótáv (WLTP)513 km
Maximális egyenáramú (DC) töltőteljesítmény170 kW
Gyorsulás 0-100 km/h4,5 másodperc
Hajtásrendszer fajtájaquattro állandó összkerékhajtás

Tudjon meg többet – az SQ8 Sportback e-tron műszaki adatai