Audi Logo
 
 
Audi Q8 e-tron Heckansicht

Elektromos – sok más csodálatos dolog mellett

Az Audi e-tron maradéktalanul betöltötte tisztán elektromos hajtásrendszerű modellként játszott úttörő szerepét, eljött hát az ideje, hogy immár saját néven jelenlen meg az Audi modellportfóliójában – ez az Audi Q8 e-tron.

 

Audi Q8 55 e-tron quattro5 adatok

Töltés 10-ről akár 80 százalékra

31

min 1

maximális egyenáramú (DC) töltőteljesítménynél

Hatótáv (WLTP) akár

582

km

Maximális egyenáramú (DC) töltőteljesítmény akár

170

kW 2

Elektromosenergia-fogyasztás (kombinált4) (kWh/100 km): 20,3–25,58; szén-dioxid-kibocsátás (kombinált4) (g/km): 0. Az elektromosenergia-fogyasztási és a szén-dioxid-kibocsátási adatok a megadott tartományban a választott járműfelszereltség függvényeként alakulnak. Ehhez a járműhöz csak a WLTP szerinti fogyasztási és károsanyag-kibocsátási értékek állnak rendelkezésre, az NEDC szerintiek nem.

 

Gyors-konfigurátor

Kombinálja a különböző fényezéseket és keréktárcsákat, és tekintse meg interaktív 3D-nézetben az Audi Q8 e-tron modellt!

 

Bőséges hatótáv

A nagyfeszültségű akkumulátor 106 kWh (nettó) energiatároló képességet és akár 582 kilométer maximális hatótávot kínál. Alacsony akkumulátortöltöttségi szint esetén például az MMI-rendszerben aktiválható Hatótáv-üzemmód (Range Mode)9 révén állhat rendelkezésre "tartalék" hatótáv.

Kényelmes autózás

Otthon és útközben egyaránt sokrétű töltési lehetőségek állnak rendelkezésre az Audi Q8 e-tron számára. Még egyszerűbbé válik a töltés a Plug & Charge12 funkcióval, a megnövelt akkumulátorkapacitásnak és a széleskörű töltési kínálatnak köszönhetően pedig Ön a hosszú utazások során is élvezheti az elektromos mobilitást.

 

Audi Q8 55 e-tron quattro adatok

Elektromos maximális teljesítmény

300

kW

Összforgatónyomaték: 664 Nm

Gyorsulás (0–100 km/h)

5,6

s3

Akkumulátorkapacitás (nettó) akár

106

kWh

 

Első pillantásra „felvillanyozó”

Az Audi Q8 e-tron ismét megújult külsejével és modellspecifikus nappali menetfény-grafikájával megjelenésében is tükrözi progresszív technikáját. A Chronos-szürke metál külső fényezéssel különösen jól érvényesül az erőteljesen kiformált vállöv jellemezte quattro architektúra, illetve a nappali menetfény jellegzetes rajzolata.

Igényes belső dizájn

Többre is számíthat, mint csupán nagyvonalú térkínálatra. Színvonalas anyagválasztás, első osztályú kidolgozás és fejlett digitális funkciók avatnak minden utazást prémiumélménnyé az Audi Q8 e-tron fedélzetén.

A vezetés új élménye

Szálljon be és tapasztalja meg személyesen az elektromos motorok nyújtotta szinte hangtalan gyorsulást! Élvezze a hatékonyabb vonóerőátadási képességeket és a megnövelt stabilitást a tisztán elektromos quattro összkerékhajtásnak köszönhetően! Az Adaptív légrugózás (adaptive air suspension) és a számos vezetéstámogató rendszer révén tovább javultak a menetdinamikai képességek. A levehető vonófej extrafelszereltségként áll rendelkezésre.

 

Streamelje kedvenc zenéit az integrált Apple Music14 segítségével

Élvezze autójában a tökéletes zenei élményt az Apple Music14 révén! Több mint 100 millió dalt streamelhet zavartalanul és reklámok nélkül – közvetlenül az MMI-rendszeren keresztül. Keresse ki kedvenc számait és fedezzen fel újabb zenéket, amelyek tetszenek Önnek. Válasszon három nemzetközi élő rádióállomás közül, amelyeket jól ismert előadók vezetnek, s amelyek aktuális slágereket, klasszikusokat és countryzenét játszanak! Emellett személyes zenei könyvtárához is hozzáférhet, és előadó, cím, album és lejátszási lista alapján is kereshet.

Megjegyzés: A képen az Audi SQ8 Sportback e-tron látható.

 

Digitális szolgáltatások

A mobilitás digitális világa nyílhat meg Ön előtt az Audi connect7 számos olyan szolgáltatása révén, mint például a mindig naprakész Online közlekedési információk15 vagy a Functions on Demand rendszerén keresztül rugalmasan megrendelhető funkciók, valamint az Ön Audija menetadatairól optimálisan tájékoztató myAudi alkalmazás8.

 

Audi exkluzív

Alakítsa inspiráló egyedi darabbá Audi Q8 e-tron modelljét az Audi exkluzív kínálatával, hogy éppolyan egyéniség lehessen, mint Ön.

edition S line a piaci bevezetésre

Fedezze fel az S line külsővel, exkluzív „e-tron edition” feliratot kivetítő, LED-technikájú beszállófénnyel és a karosszéria színére fényezett Audi Singleframe hűtőráccsal érkező edition S line változatot! A Singleframe-vetítőfény és a sötétített üvegezés még jobban kiemeli e modell progresszív karakterét. Az alapkivitel 21 col peremátmérőjű könnyűfém keréktárcsái helyett extrafelszereltségként 22 colos könnyűfém tárcsák is választhatók.

 

Éppoly sokoldalú, mint az élet

Az Audi Eredeti Tartozékokkal25 az Ön autója is igazi sokoldalú tehetséggé válhat, a különböző műszaki megoldásokkal és vizuális elemekkel pedig egyszerűen alakíthatja épp megváltozott igényeihez – újra és újra.

A fenntartható jövőért

Az erőforrások tudatos felhasználása, a környezetkímélő gyártás és a szén-dioxid-semleges járműátadás27 szintén az Audi jövőorientált megoldásai közé tartozik. Az akkumulátorgyártás és a hőellátás során például egyebek mellett a gyártócsarnokok tetejére telepített napelem-rendszerekből származó zöldáramot használunk.

 
 

Audi Q8 Sportback e-tron

Elektromosenergia-fogyasztás (kombinált4) (kWh/100 km): 19,7–25,6; szén-dioxid-kibocsátás (kombinált4) (g/km): 0. Az elektromosenergia-fogyasztási és a szén-dioxid-kibocsátási adatok a megadott tartományban a választott járműfelszereltség függvényeként alakulnak. Ehhez a járműhöz csak a WLTP szerinti fogyasztási és károsanyag-kibocsátási értékek állnak rendelkezésre, az NEDC szerintiek nem.