Audi Logo

Melyik Audi Q5 illik hozzám?

Az Audi Q5 2008-ban és 2017-ben is elnyerte az autóipar egyik legismertebb díját, az Arany Kormánykerék (Goldenes Lenkrad) díjat, mégpedig jó okkal. 2008 óta lévén a piacon, a népszerű SUV-modell számos olyan fejlesztésen esett már át, amelyek idősebb és fiatal számára egyaránt tökéletes társsá avatják a mindennapokban. A Q5 legfontosabb műszaki adatai mellett az alábbiakban a modellsorozat különböző változatairól is sok mindent megtudhat.

Milyen változatokat kínál az Audi Q5?

Az Audi jelenleg a Q5 hatféle változatát kínálja, amelyek mind kialakításukban, mind pedig alapvető rendeltetésükben és vásárlói célcsoportjukban eltérnek egymástól.

Audi Q5 Seitenansicht

Audi Q5 – az SUV-jelkép

A Q5 a középkategóriájú SUV-modell megtestesítője, amelyet nagy teljesítőképesség, illetve a sportosság és a mindennapos használhatóság együttese jellemez, éppúgy lehetőséget kínálva a távoli vidékeken tett terepes kirándulásokra, mint a szomszédos plázában esedékes nagybevásárlásra. Modern és korszerű formavilágával az Audi Q5 mindenkor vonzza a tekinteteket.

Dynamische Frontansicht Audi Q5 TFSI e

Audi Q5 TFSI e – a korszellemnek megfelelő hajtásváltozat

Nem szeretne lemondani a Q5 előnyeiről, de környezetkímélőbben közlekedne? A belsőégésű erőforrás és az erős villanymotor kombinációjának köszönhetően olyan meggyőző gyorsulási értékeket érhet el, mint az elektromos autók. A rekuperáció segítségével az Audi Q5 TFSI e elektromos energiát táplálhat vissza menet közben, növelve az akkumulátor töltöttségi szintjét, így Ön hosszabb túrákat is élvezhet. Ily módon akár 62 kilométer tisztán elektromos hatótáv is rendelkezésére állhat. A hosszú utazásokat a TFSI-motor segíti – a TFSI a Turbófeltöltés és rétegezett keverékképzésű benzinbefecskendezés (Turbocharged Fuel Stratified Injection) rövidítése az Audi turbófeltöltésű benzinmotorjainak jelölésére.

Heckansicht Audi Q5 Sportback TFSI e

Audi Q5 Sportback TFSI e – plug-in hibrid prémium-SUV

A kupékat idéző formavilág az Audi Q5 Sportback TFSI e esetében is megmarad, e hálózatról tölthető hibridmodell (Plug-in Hybrid) volánja mögött azonban Ön bármikor tisztán elektromos hajtásra is válthat, így nem csupán csendesebben, hanem helyi károsanyag-kibocsátás nélkül is közlekedhet. Az Audi változatos töltőrendszereinek köszönhetően Ön otthon is feltöltheti járművét, hogy röviddel azután máris a következő kalandra indulhasson.

Frontale Seitenansicht des SQ5 Sportback

Audi SQ5 – a sportoló

Az Audi SQ5 már 2012 óta készül a Q5 sportváltozataként, s az első pillanattól nagy népszerűségnek örvend. Akár 341 lóerejével az SQ5 mindössze 5,1 másodperc alatt gyorsíthat fel 0-ról 100 km/órára. A nyolcfokozatú Tiptronic sebességváltó a vezetés változatos élményéről gondoskodik, miközben Ön bőrbevonatú, háromküllős multifunkciós sportkormánnyal tarthatja mindenkor kézben az irányítást. Egy másik fontos megoldás a hangaktuátor (az SQ5 Sportback esetében is), amely még teltebb hangzást kölcsönöz a V6-os erőforrás számára, az éppen aktív menetüzemmódtól függően hangsúlyosabb vagy visszafogottabb módon. Tekintélyes teljesítményüknek és tökéletes felszereltségüknek köszönhetően az SQ5 változatok a sokat autózók számára tökéletes útitársnak bizonyulnak.

Nahaufnahme Back Audi SQ5 Sportback

Audi SQ5 Sportback – a modellsorozat élén

A Q5 sorozat élén az Audi SQ5 Sportback áll. Erőteljes V6-os TDI-motorja és a quattro állandó összkerékhajtása egyszerre gondoskodnak a vezetés legszínvonalasabb élményéről és a legmagasabb szintű biztonságról. Akárcsak az extrafelszereltségként rendelhető sportdifferenciálmű, amely szükség esetén a forgatónyomatékot a külső kanyaríven gördülő kerékre irányítva teszi különösen is élvezetessé a vezetést. A sportosság itt a szó szoros értelmében vonzza a tekintetet: S-tetőlégterelőjével és kupékat idéző tetővonalával immár semmi mással össze nem téveszthető az SQ5 Sportback.

Megjegyzés: A TDI jelentése turbófeltöltésű és dízel-befecskendezésű (Turbocharged Diesel Injection). Az ilyen konstrukciójú motorok közvetlen befecskendezéssel és turbófeltöltéssel működnek.

Így alkothatja meg álmai modelljét

Az Audi Q5 sorozat a legmagasabb színvonalon kínál autókat, mégpedig a legkülönfélébb igényeknek és elvárásoknak is megfelelve. Ön az Audi konfigurátor segítségével állíthatja össze álmai Audiját, amit akár már rövidesen magáénak is tudhat. A választott felszereltség alapján a hasonló raktári járműveket is megtekintheti, de mindjárt személyes próbautat is egyeztethet. A folyamat során a finanszírozásról is részletes információkhoz juthat, s közösen egyedi megoldást találunk az Ön igényeire.