Audi Logo

Jelentős előnyökkel járó új funkciók az Audi Q4 e-tron és az Audi Q4 Sportback e-tron számára

Az Audi következetesen fejleszti Audi Q4 e-tron² és Audi Q4 Sportback e-tron³ modelljeit, és a már leszállított, illetve a 2023-as modellévig legyártott járműveket egyaránt az ME 3.2 szoftverfrissítéssel látja el. Az új, magasfokú mindennapos használhatóság jellemezte funkciók közé tartozik mindenekelőtt a jövőbeni szoftverfrissítések vezeték nélküli (Over the Air) interfészen keresztül is megoldható fogadásának lehetősége. A jelenlegi 2023-as modellévvel ezt az új szoftvert már sorozatgyártásban telepítik.

A frissítésekkel az Audi gondoskodik róla, hogy megvásárlása után is naprakész maradhasson az Ön Q4 e-tron modellje. Profitáljon Ön is a járműbe épített számos funkcióból és optimalizálási lehetőségből. Feltétlenül végeztesse el a frissítéseket, és élvezze a következő előnyöket:

A frissítés az Audi Q4 e-tron² és Audi Q4 Sportback e-tron³ összes olyan változatához elérhető, amelyek a 2021-es piaci bevezetés óta a 2022-es modellévig (2022/34 naptári gyártási hetét is beleértve) készültek. Amennyiben kérdése adódna azzal kapcsolatban, hogy az Ön Audi Q4 e-tron modellje is megkaphatja-e a frissítést, Audi-partnere szívesen segít Önnek.

A következő új funkciók a 2022-es modellévből származó minden Audi Q4 e-tron tulajdonosai számára elérhetőek, a 2023-as évjáratú járművek pedig már eleve tartalmazzák őket.

A szoftverfrissítések új funkciókat és optimalizációkat kínálnak az Audi Q4 e-tron² vagy Audi Q4 Sportback e-tron³ számára.

Az ME 3.2 szoftver telepítésének feltétele, hogy Ön időpontot egyeztessen Audi-partnerével, ahol járműve gyártási dátumától függően részesülhet specifikus szoftvertartalmakban és -terjedelmekben.

Érvényes connect-licencre van szüksége, hogy a szoftverfrissítés után is élvezhesse az online-szolgáltatások előnyeit. A kiválasztott szolgáltatásokra főfelhasználóként kell regisztrálnia.

A frissítés minden jármű esetében a gyártási dátumtól függően zajlik. Annak érdekében, hogy Ön az ME 3.2 szoftverfrissítés minden előnyét élvezhesse, fontos, hogy Audi-partnere teljes egészében telepítse a frissítést.

 
  1. A megadott üzemanyag-/elektromosenergia-fogyasztási és károsanyag-kibocsátási értékeket az előírás szerinti mérési eljárások során határozták meg. 2022. január 1-től a WLTP-tesztciklus teljes mértékben felváltotta az NEDC-vizsgálati ciklust, így az ezen időpont után újonnan típusengedélyezett járművek számára már nem állnak rendelkezésre NEDC-értékek.
  2. Audi Q4 e-tron: Elektromosenergia-fogyasztás (kombinált¹) (kWh/100 km): 16,61-21,27; szén-dioxid-kibocsátás (kombinált¹) (g/km): 0. Ehhez a járműhöz csak a WLTP szerinti fogyasztási és károsanyag-kibocsátási értékek állnak rendelkezésre, az NEDC szerintiek nem.
  3. Audi Q4 Sportback e-tron: Elektromosenergia-fogyasztás (kombinált¹) (kWh/100 km): 16,61-21,27; szén-dioxid-kibocsátás (kombinált¹) (g/km): 0. Ehhez a járműhöz csak a WLTP szerinti fogyasztási és károsanyag-kibocsátási értékek állnak rendelkezésre, az NEDC szerintiek nem.
  4. Csak az Audi connect navigáció és infotainment plusz (Audi connect Navigation & Infotainment plus) connect plus szolgáltatással.
  5. Hozzáférés a hálózathoz: Az elérhető töltőpontok száma folyamatosan nő. Az e-tron Charging Service kizárólag az Audi márka legalább részben elektromos modelljei számára vehető igénybe (feltétel: járműazonosító szám). Hozzáférés Európa-szerte: az e-tron Charging Service jelenleg 26 európai országban áll rendelkezésre, de további országokbeli kínálat is szerepel a tervekben. A kínált töltőpontok száma folyamatosan bővül, ám országspecifikus és a rendelkezésre álló infrastruktúra kiépítettségének függvénye. Egy-egy országban nem garantált minden egyes töltőpont elérhetősége. Az AUDI AG nem vállal felelősséget a töltőinfrastruktúra üzeméért, elérhetőségéért, töltőteljesítményéért és egyéb tulajdonságaiért. A töltőpontok számára vonatkozó helyszín-információk folyamatosan frissülnek, a teljesség igénye nélkül. Az e-tron Charging Service ügyfélkártyája csupán 24 órával aktiválását követően vehető igénybe a hálózatban, az első 24 óra alatt a kártya adott esetben csak helyi korlátozásokkal használható. A myAudi App segítségével végzett azonosítás (QR-kód a töltőponton) aktív rádió- és internetkapcsolatot igényel. Ez a hitelesítési módszer nem áll minden töltőponton rendelkezésre. Az árak az egyes európai országokon belül egységesek, de eltérhetnek a németországi áraktól. Az Ön országára vonatkozó aktuális tarifa- és szerződés-információk a www.e-tron.charging-service.audi internetes oldalon találhatók. Az e-tron Charging Service szolgáltatással 2022. december 31-ig lehetett szerződést kötni.
  6. A Plug & Charge funkció Audi e-tron Charging Service szerződéssel, sikeres aktiválást követően vehető igénybe. A Plug & Charge használata a járműtől függ, és a következő modellekhez érhető el: Audi Q4 e-tron / Audi Q4 Sportback e-tron a 2023-as (a 2022/35 SOP naptári héttől), illetve a 2022-es modellévből, sikeres ME 3.2 szoftverfrissítéssel. A Plug & Charge többek között az összes IONITY töltőállomáson elérhető.
  7. Az Audi charging a Volkswagen Group Charging GmbH (Elli) (Mollstraße 1, 10178 Berlin) ajánlata.