Audi Logo

Az Audi Q4 e-tron – Elektromos menetteljesítmények

Tapasztalja meg a vezetés abszolút élményét az Audi Q4 e-tron volánja mögött, és élvezze a luxus és a teljesítmény e tökéletes kombinációját.

Luxusszínvonalú

Erős

Innovatív

Akkumulátor

Az Audi Q4 e-tron akkumulátora 76,6 kWh (nettó) energiatároló képességével és a szigorú WLTP-szabvány szerint felvett, akár 562 kilométer hatótávjával bizonyul meggyőzőnek. Erőteljes elektromos motorjaival és legendás quattro összkerékhajtásával a Q4 e-tron a vezetés hihetetlen élményével szolgál.

Mindemellett az olyan legkorszerűbb technikákkal is rendelkezik, mint például az Audi virtual cockpit műszeregység, illetve az extrafelszereltségként rendelhető MMI Navigációs rendszer plusz és a Head-up kijelző. Utóbbi kiterjesztett valóság (Augmented Reality) funkciója egyedülálló lehetőséget kínál a fontos információk intuitív és tetszetős továbbítására a vezető felé – azaz semmi sem állhat már a vezetés semmi máshoz nem hasonlítható élménye útjában.

Töltés

Az Audi Q4 e-tron nem csupán igen meggyőző, akár 135 kilowatt töltőteljesítményt tesz lehetővé a gyorstöltések során – amellyel akkumulátora mintegy 30 perc alatt tölthető fel 10-ről kapacitása 80 százalékára –, hanem töltési lehetőségei választékával is rendkívül rugalmasnak bizonyul.

Az Európa-szerte rendelkezésre álló Audi charging szolgáltatásnak köszönhetően immár több mint 500 ezer nyilvános töltőponthoz férhetnek hozzá az autósok, amelyeket a myAudi alkalmazáson keresztül kényelmesen kereshetnek ki és aktiválhatnak. Emellett számos különböző tarifa közül is választhatnak, amelyek így egyénileg igazodhatnak igényeikhez, de a szolgáltatás a gyorstöltő állomásokon végzett töltések elszámolására és a költségek könnyen áttekinthető kezelésére is lehetőséget kínál.

Dynamischer Fahrschuss Audi Q4 e-tron

Az Audi Q4 e-tron modellek

Az Audi Q4 e-tron két különböző modellváltozatban szerepel a kínálatban. Mindkettő ugyanazon alapkonstrukcióra épül, akkumulátoruk energiatároló képessége pedig egyaránt 76,6 kWh (nettó). Maximális hatótávjuk azonban eltér, a WLTP-szabvány szerint az Audi Q4 e-tron esetében akár 544, míg az Audi Q4 Sportback e-tron számára akár 562 kilométerre is adódhat.

A két modell közötti fő különbséget azonban formaviláguk jelenti. Az Audi Q4 e-tron a hagyományos SUV-dizájn képviselője, amelyet ez esetben számos különlegesség is jellemez. Ezek közé tartozik például a hátsó világítás dinamikus fényanimációja és az utastér többszínű Hangulatvilágítás-csomag plusz összeállítása.

Az Audi Q4 Sportback e-tron ezzel szemben sportos, a kupékat idéző formavilággal készül, alacsonyabb tetőívvel és hátrafelé ereszkedő farkialakítással. Karakterét a lökhárító vízszintes lamellákkal kidolgozott diffúzoreleme, valamint a megvilágított e-tron logó is erősíti.

Összességében mindkét modell a vezetés legmodernebb, teljes egészében elektromos élményét kínálja, mégpedig kiemelkedő teljesítmény és fejlett technika mentén.

Q4 e-tron

Audi Q4 e-tron

Dinamikus és sportos: az Audi Q4 e-tron úgy testesíti meg e tulajdonságokat, mint semmi más – egyaránt atletikus formavilágát hangsúlyozó markáns orrkialakításától és erőtejes vállövétől egészen eleganciáját kiemelő, lágy ívű tetővonaláig.

A legfontosabb műszaki adatok – Áttekintő:

Műszaki adatokÉrték
Akkumulátorkapacitás76,6 kWh
Elektromos maximális teljesítmény250 kW
Forgatónyomaték545 Nm hátul, 134 Nm elöl
Maximális hatótáv (WLTP)Akár 544 km
Maximális egyenáramú (DC) töltőteljesítményAkár 135 kW
Gyorsulás 0-100 km/h5,4 másodperc
Audi Q4 e-tron Sportback Heckansicht

Audi Q4 Sportback e-tron

Az Audi Q4 Sportback e-tron számos tulajdonsága – mint például akkumulátorának kapacitása, nagy hatótávja és gyorstöltési lehetősége – közös az Audi Q4 e-tron változatéval, a legnagyobb különbség formavilágában mutatkozik. A Q4 Sportback e-tron még sportosabb és elegánsabb, miközben dizájnja a kupémodelleket idézi, s ereszkedő tetőíve és dinamikus vonalvezetése valóban szemet gyönyörködtető alkotássá avatja.

A legfontosabb műszaki adatok – Áttekintő:

Műszaki adatokÉrték
Akkumulátorkapacitás76,6 kWh
Elektromos maximális teljesítmény250 kW
Forgatónyomaték545 Nm hátul, 134 Nm elöl
Maximális hatótáv (WLTP)Akár 562 km
Maximális egyenáramú (DC) töltőteljesítményAkár 135 kW
Gyorsulás 0-100 km/h5,4 másodperc
Hajtásrendszer fajtájaElektromos motor összkerékhajtással

Különlegességek – Áttekintő

E modellek tágas belterében a legmagasabb szintű kényelem várja a vezetőt. A biztonsági felszereltség olyan fejlett asszisztensrendszert tartalmaz, amely az éppen igénybe vett forgalmi sáv és a követési távolság tartásához nyújt támogatást. Az innovatív Head-up kijelző menet közben közvetlenül a vezető látóterébe vetíti ki a legfontosabb információkat.

A kiterjesztett valóság (Augmented Reality) két fejlett biztonsági funkciója az Audi pre sense és a Sávtartás-asszisztens az Audi Q4 e-tron modellekben.

Audi pre sense és Sávtartás-asszisztens

Az Audi pre sense rendszere érzékelők sokaságát alkalmazza az autóban az esetleges ütközésveszély észlelésére és aktív megelőzésére. Amint a rendszer ilyen jellegű veszélyt érzékel, figyelmeztető jelzéssel tájékoztatja a vezetőt, vagy bizonyos esetekben akár automatikus fékezést is aktiválhat, hogy hatásaiban minimálisra mérsékelje vagy akár el is kerülje az esetleges ütközést.

A Sávtartás-asszisztens az éppen igénybe vett, útburkolati jelekkel jelzett forgalmi sáv nem szándékos elhagyására figyelmezteti a vezetőt. A rendszer az útburkolati jeleket felismerve hang- vagy vizuális jelzéssel figyelmeztet a jármű sávon belül tartására.

Az Audi pre Sense és a Sávtartás-asszisztens együttese további biztonságot és támogatást nyújt az úton. A legkorszerűbb szenzortechnika és fejlett algoritmusok használatával ezek a funkciók hatékonyan segítenek megelőzni a baleseteket és a biztonságos vezetés élményére kínálnak lehetőséget.

Az Audi Q4 e-tron modellek a hosszú távú fenntarthatóság terén is példát mutatnak: tisztán elektromos hajtásrendszerük szén-dioxid-kibocsátás nélkül tesz lehetővé károsanyag-emisszió mentes közlekedést.

Sonos Premium Soundsystem, duplaküllős sportkormány és társaik

Igény szerint a színvonalas Sonos Premium Soundsystem is az Audi Q4 e-tron modellek felszereltségébe integrálható, a tíz nagy teljesítményű hangszóróval – köztük egy centersugárzóval és egy mélynyomóval – garantált a mély benyomást keltő hangzásélmény. Ennek során egyaránt teljes egészében élvezhetők a kiválóan visszaadott magas és mély hangok, valamint a bőséges basszusok, új szintre emelve az autózás zenei élményeit.

A Functions on Demand rendszerével számos igény a későbbiekben is kielégíthető, illetve további extrákkal egészíthető ki a felszereltség. Nagy előnye, hogy ezek egyszerűen a myAudi portálon keresztül, a műhely felkeresése nélkül rendelhetők meg, illetve aktiválhatók. Az Audi Q4 e-tron modellekhez például az Audi okostelefon-interfész (Audi Smartphone Interface), az MMI Touch funkcióval kiegészített MMI Navigációs rendszer plusz, az Audi Virtual Cockpit Plus műszeregység, az Adaptív sebességszabályzás és a kétzónás komfort automatikus légkondicionáló berendezés áll rendelkezésre.

Q4 e-tron

Az Audi Q4 e-tron és a Q4 Sportback e-tron kormánykerekét jövőbemutató és sportos kisugárzás jellemzi. Duplaküllős kialakításuk már egy új generációt képvisel, amit a felső küllők háttérvilágítású Black Panel érintőfelületei emelnek ki még jobban. Enyhe kiemelkedések és tapintásbeli visszajelzések gondoskodnak kényelmes kezelésről.

A kormánykerekek különböző kivitelekben kaphatók, köztük a volánra rögzített kapcsolóbillentyűkkel szerelt, illetve alul egyenesített és fűthető karimával kínált változatokkal. A duplaküllős sportkormány multifunkciós gombjai és az érintőfelületek segítségével kényelmesen használhatók az infotainment-funkciók, a kapcsolóbillentyűk pedig egyszerű váltást tesznek lehetővé a menet- és a rekuperációs üzemmódok között. Összességében a kormánykerék is az Audi Q4 e-tron progresszív karakterét hangsúlyozza, megjelenése, funkciói és tapintásbeli jellemzői tekintetében egyaránt.

Q4 e-tron

Az Audi Q4 e-tron modellek többet is kínálnak a kimagasló technikánál, LED-technikájú nappali menetfényük ugyanis az egyéni igényekhez is alakítható, pontosan személyre szabott stílusjegyet kölcsönözve az autó megjelenésének. A nappali menetfények tizenegy elemből épülnek fel, amelyek különböző kombinációkban világítva egyedi fénygrafikákat hozhatnak létre. A felhasználóbarát MMI kezelési rendszernek köszönhetően Ön négyféle grafika közül választhat, és közvetlenül a kijelzőn csodálhatja meg a vizuális hatásokat. Fedezze fel ezt az innovatív funkciót, és tegye minden úton a tekinteteket vonzó különlegességgé Audi Q4 e-tron modelljét!