Audi Logo
Audi
Frissítés az Audi Q2 számára – Új infotainment-rendszer érintőképernyővel és az Audi virtuális műszeregységgel

Modernebb, nagyobb, egyszerűbb: 2024 közepén jelentős frissítést kap az Audi Q2. A kompakt SUV-modell infotainment-rendszere széleskörű technikai fejlesztésben részesül, és a 12. héttől kezdődően minden új Audi Q2 az Audi virtuális műszeregységgel (Audi virtual cockpit) és az MMI-rendszer központi kezelőegységeként 8,8 col képátlójú érintőképernyővel készül. Megszűnik az eddigi forgató-/nyomógomb, helyére praktikus tárolórekesz kerül. Az Audi Q2 alapára 12 243 980 forint.

Az Audi következetesen fejleszti modelljeit: praktikus és népszerű kompakt SUV-modellje, az Audi Q2, infotainment-rendszere széleskörű technikai frissítésben részesül, ezzel minden modellváltozatát új szoftverrel és hardverrel szállítják. Az alapfelszereltség fejlesztései közé tartozik a nagyfelbontású, 8,8 col képátlójú MMI-érintőképernyő, a 12,3 col átlójú kijelzőfelülettel működő Audi virtuális műszeregység (Audi virtual cockpit) és a háromküllős multifunkciós kormánykerék. Emellett különböző biztonsági funkciók is bővítik az alapfelszereltséget, például a Közlekedésitábla-felismerés (Traffic Sign Recognition), a Sávelhagyás-figyelmeztetés (Lane Departure Warning) és a Hátsó parkolássegítő rendszer (Rear Park Assist).

Pontosan szem előtt: Audi virtual cockpit minden modellváltozatban

Minden Audi Q2 modellváltozat szériafelszereltségében a 12. gyártási héttől az Audi virtuális műszeregység (Audi virtual cockpit) szerepel. E teljes egészében digitális műszeregység a klasszikus körműszerekkel szemben kiváló minőségű Full-HD kijelzőfelülettel (1920 x 720 pixel) és egyéni igények szerinti lehetőségek széles skálájával szolgál, köztük a sebesség és a fordulatszám hagyományos megjelenítésével, valamint a navigáció és a médiumok információival. A különböző nézetek között a multifunkciós kormánykerék „View” gombjával válthat a vezető. Felszereltségi szinttől függően többféle megjelenítési dizájn közül is választhat, ilyen például a vörös motívumok jellemezte Sport Design vagy az ellentétes irányban skálázott műszerekkel kialakított Dynamic Design.

Két alapvető kijelző-elrendezés között válthat a vezető: az egyik nagyjából az analóg körműszerek méretében jeleníti meg a sebesség- és a fordulatszámmérőt, a médiumok és a navigáció információit pedig a kijelzőfelület középső részére integrálja. A másik elrendezés leolvashatóságuk korlátozása nélkül kisebbre veszi a sebesség- és a fordulatszámmérőt, és a kijezőfelületet csaknem teljesen kitöltve mutatja például a navigációs térképet az integrált útvonaltervezéssel – a nagyméretű térkép jóval könnyebben értelmezhető a vezető számára. Mindezeken túl extraként az Audi különböző élményvilágaival kiegészített Audi virtuális műszeregység plusz (Audi virtual cockpit plus) is rendelkezésre áll, az ügyfelek itt a klasszikus és a különösen dinamikus megjelenítés között választhatnak.

Intuitív: kezelés 8,8 col érintőképernyőről és hangvezérléssel

Az ultramodern infotainment rendszer központi vezérlőegységeként az új, immár 8,8 col képátlójú MMI-érintőképernyő szolgál, amely 1270 x 720 pixel felbontásával kiváló és érzékeny megjelenítésről gondoskodik. Az érintéses adatbevitel alternatívájaként a rendszer az új hangvezérléssel is kezelhető, amely felszereltségtől függően természetes nyelvezeten értelmezheti a komplex utasításokat és kérdéseket is, és közvetlenül valósíthatja meg a különböző kívánságokat. Ennek megfelelően eltűnik a középkonzol korábbról ismert forgató-/nyomógombja, helyét praktikus rakodórekesz veszi át.

Az Audi Q2 rendszere intelligens hálózatba kapcsolva működik. Az alapfelszereltséghez tartozó MMI Rádió plusz DAB-tunert, az első középkonzolon két adatátvitelre is alkalmas USB-C portot, segélyhívási funkciókat és bizonyos Audi connect szolgáltatásokat is magában foglal. Utóbbiak között szerepel például az egyes járműinformációk – mint az ajtók kireteszelése és az üzemanyagszint – lekérdezésére és kezelésére szolgáló távvezérlés (Remote & Control). Az MMI navigáció-előkészítés csomag az Audi okostelefon-interfészt (Audi Smarthone Interface) is tartalmazza, s igény esetén számos Audi connect szolgáltatás, valamint az intelligens navigáció is aktiválható.

A legnagyobb MMI Navigáció plusz csomagban különböző Audi connect szolgáltatások, valamint nagyfelbontású műholdas térképekkel működő navigáció, illetve más szolgáltatások – például a Google részéről – szerepelnek. Az MMI Navigációs rendszer plusz navigációs térképe nagy felületen jeleníthető meg az Audi virtuális műszeregységen (Audi virtual cockpit), minden fontos menetadat mellett is könnyen leolvashatóvá téve a térképeket. A rendszerben tárolt térképek a vásárlástól számítva 36 hónapig havi ütemezésben frissülnek. A csomag olyan további online-szolgáltatásokat is tartalmaz, mint például a sávpontosságú forgalomterhelési adatokkal szolgáló Audi közlekedési információk plusz (Audi Traffic Information Plus), az Utcai parkolás (Onstreet Parking) információi, az online-rádió és az online zenefelismerés. Az Audi connect rendszer beépített eSIM-kártyával (Embedded SIM) működik.

Az infotainment-csomagot high-end extrafelszerelések teszik teljessé. A Sonos Premium Sound System 13 hangsugárzójával és egy mélynyomójával intenzív, kristálytiszta és erőteljes hangzással kelt mély benyomást. Az Audi phone box a számos funkciójával együtt egyszerűen integrálja az okostelefont az MMI-rendszerbe, miközben a mindenkor legjobb hívásminőség szolgálatában jelerősségét (5G/LTE) is növeli.

Piaci bevezetés 2024 első felében, ár 12 243 980 forinttól

A továbbfejlesztett Audi Q2 az eddigiekhez hasonlóan a márka ingolstadti főüzemében készül, s 2024 első felében érkezik a piacra, bevezető ára 12 243 980 forint.

A megadott felszereltségek, adatok és árak a magyarországi modellkínálatra érvényesek. A változtatás és a tévedés joga fenntartva!