Audi Logo
Audi
Sportos és elegáns – Új felszereltségi változatok az Audi A6 és A7 számára

Markáns és nemes megjelenéssel lép a 2024-es modellévbe az Audi A6 és az Audi A7, illetve S-változataik. Az elöl és hátul egyéni dizájnelemekkel kialakított, új tervezésű felszereltségi szintek mellett erőteljes külső és belső színekkel, új keréktárcsa-dizájnváltozatokkal és még gazdagabb szériafelszereltséggel érkezik a két felsőkategóriájú modell.

Az Audi A6 Sedan és Avant, valamint az A7 Sportback modellfrissítése keretében a kínálat szerkezete is átrendeződik. Az új struktúra áttekinthetőbbé válik az ügyfelek számára, miközben nagyobb teret enged az egyéni kialakításoknak, mivel a beltér immár a választott külső csomagtól függetlenül konfigurálható.

Tovább finomítva: Audi A6 és Audi A7 RS-stílusú Singleframe hűtőráccsal

Az A6 Limousine és az Avant kínálatából már a basic, az advanced és S Line, míg az A7 Sportback esetében a basic és az S Line közül választhatnak az ügyfelek, ezek a csomagok azonban országonként változhatnak. Mindegyik felszereltségi szintet önálló első és hátsó dizájnelemek jellemzik. A járművek orrkialakításának meghatározó eleme a méhsejtmintázatú rácsozattal szerelt Singleframe hűtőrács, amely mindkét modell alapváltozatán krómozott kerettel szegélyezett matt feketében jelenik meg. Az A6 számára fenntartott advanced kivitel hűtőrácsa magasfényű sötét króm bevonatot kap, míg orrkialakítása a szélső légbeömlő nyílásokban is eltér. Hátulján Szelenitezüst fényezésű műanyagléccel díszített, új, dinamikus formavilágú diffúzorbetét tűnik fel. Az advanced változat emellett sportos stílusú, 18 col peremátmérőjű keréktárcsákkal készül. Mindkét modell S line kivitelben is rendelkezésre áll, amelyeken a Singleframe hűtőrácsot krómozott betétek díszítik. Újratervezték az A6 hátsó diffúzorát, amelynek díszléce Platinaszürke, az A7 hátulján pedig krómozott felületű. Az Audi A6 S line külsejét emellett Platinaszürke betétekkel kialakított, új tervezésű, matt fekete első légbeömlő nyílások, szélesített oldalsó küszöbborítások, 19 col peremátmérőjű kerekek és sportfelfüggesztések jellemzik.

A külső megkülönböztető elemek kínálta lehetőségek mellett az S line beltércsomag is rendelkezésre áll, amely az utastér eddigi S line sportcsomagjára épül. Ebben az összeállításban a beltér, a műszerfal és a tetőkárpit egyaránt feketében jelenik meg, a fekete sebességváltó-kapcsolóbillentyűkkel szerelt, bőrbevonatú, multifunkciós sportkormány kontrasztárnyalatú díszvarrásokkal és perforált bőrrel borított markolatokkal készül, a lábtámasz és a pedálok pedig nemesacél kivitelűek. Az S line beltércsomag része továbbá az Audi A6 Sequenz szövet/bőr, illetve az Audi A7 Dinamica Frequenz/bőr kombináció üléskárpitja, az első ülések háttámláján S-dombornyomattal. Az elöl és hátul alumíniumbetéttel kidolgozott küszöblécek megvilágítást is kapnak, és elöl S-logót hordoznak.

Az Audi S6 és Audi S7 Singleframe hűtőrácsa alumíniumhatású betétekkel egészül ki, elöl hangsúlyos szélső légbeömlő nyílásokkal. Utóbbiak az Audi S6 esetében matt fekete, az Audi S7 elején pedig matt sötét króm árnyalatúak. Az első légterelő mindkét modellen Szelenitezüst fényezést kap.

Új színek és anyagok kívül és belül

Összesen tizenkét külső szín sorakozik már az Audi A6 és A7, illetve S-változataik palettáján, amelyen első ízben tűnik fel az Arcona-fehér és a Madeira-barna metál árnyalat. Újdonság az S-modellek és az S line kivitelek kínálatában a Grenadinvörös metál és az Ascari-kék metál. A belső dekorbetétek összesen nyolc különböző változata szerepel a programban, amelyek között újdonság a natúr olajfa és a natúr Vulkánszürke kőris, valamint a Dinamica mikroszál-bevonatú betétek.

Részleteiben továbbfejlesztett alapfelszereltség

Már az alapfelszereltség része az Audi virtual cockpit, a teljes egészében digitális műszeregység 12,3 col átlójú, 1920 x 720 pixel felbontású Full-HD kijelzőfelülettel működik. A vezető a multifunkciós kormánykerékről működtetheti, amely során a hagyományos nézet és az infotainment-üzemmód közül választhat. Ugyancsak továbbfejlesztették az alapfelszereltség világítástechnikáját, az Audi A6 és S6 alapkivitelű fényszórói immár teljes-LED technikával és kontúr nappali menetfénnyel működnek. A Parkolássegítő rendszer plusz szintén már az alapfelszereltség része.

Sötétebb sportkeréktárcsák a nemes stílus szolgálatában

A sötét tónusú keréktárcsák iránti intenzív kereslet következtében alapjaiban alakult át az Audi A6 és Audi A7 keréktárcsáinak kínálata, amelynek már több mint felét ilyen változatok alkotják. Alapkivitelében az Audi A6 Limousine és Avant 17 col peremátmérőjű, 10 küllős dizájn szerinti, kovácsolt alumínium keréktárcsákkal készül, amelyekre 225/60 méretű gumiabroncsokat szerelnek. A még sportosabb megjelenés szolgálatában a 18 col peremátmérőjű, multiküllős dizájn szerinti keréktárcsák most Grafitszürke bevonattal, míg a 19 colos, 5 küllős "Dynamik" keréktárcsák Platinaszürke színben kaphatók. A 20 colos, 10 küllős "Stern" dizájn szerinti, polírozott keréktárcsák a Platinaszürke mellett mostantól feketemetál színben is megrendelhetők. Szintén sötét tónusúak a 21 col peremátmérőjű, karcsú 5 duplaküllős V-dizájn szerinti, Grafitszürkére fényezett, polírozott keréktárcsák. Új az A6 modellpalettáján a 21 colos, 5 küllős keréktárcsa, ezt a könnyed hatású dizájnt a versenysport inspirálta, geometriája pedig a fékek hűtését segíti.

Az A7 Sportback 19 col peremátmérőjű, 10 Y-küllős dizájn szerinti keréktárcsái már Grafitszürke felülettel, míg az S7 alapfelszereltségéhez tartozó, 20 colos, 5 duplaküllős változatok mostantól nemes hatású Platinaszürke árnyalatban készülnek. A 21 colos, 5 paralelküllős kialakítású keréktárcsák már polírozott felülettel rendelkeznek, így különösen kifinomult hatást keltenek. Újdonság a kínálatban az egyaránt polírozott, 20 colos, 5 szegmentáltküllős, matt fekete "Evo", illetve a szintén klasszikus stílusú, 21 colos, matt sötétszürke 5 multiküllős dizájn. Mindkettő az Audi Sport palettáján szerepel.

A megadott felszereltségek, adatok és árak a németországi modellprogramra érvényesek. A változtatás és a tévedés joga fenntartva!