Audi Logo

Frissítés business-kategóriára – Az Audi A6 modellek

Kényelem, technika és dizájn – amelyek egyszerűen csak működnek. Az Audi A6 modellekkel kapcsolatban Önnek semmiért sem kell aggódnia, mivel ezekben az ultramodern business-modellekben eleve minden gördülékenyen zajlik. Az A6 modellek teljes mértékben hálózatba kapcsolva üzemelnek, már alapkivitelben gazdagon felszereltek és mindig egy lépéssel versenytársaik előtt járnak.

Műszaki különlegességek

Kényelmi és vezetéstámogató rendszereik átfogó és korszerű kínálatával az Audi A6 modellek feltétlen iránymutatóak.

MMI touch response rendszer

Az Audi A6 MMI touch response rendszerével éppoly intuitív módon kezelheti járművét, mint okostelefonját. A két, 10,1, illetve 8,6 col képátlójú érintőképernyő az egyszerű kezelés jegyében érintéssel és hangutasításokkal is vezérelhető. Olyan apró részletmegoldásainak köszönhetően, mint az enyhén a vezető felé fordított kijelzőfelület és az intuitív menüvezetés, minden adatbevitel könnyedén zajlik. Alternatív megoldásként az átfogó hangvezérlést is igénybe veheti, amellyel például megkeresheti a legközelebbi üzemanyagtöltő-állomást, de akár üzenetet is írhat ismerőseinek.

Hálózatba kapcsolás

Hozza létre saját WLAN-hotspotját, hallgassa kedvenc zenéit Bluetooth-kapcsolaton keresztül, és tartsa gond nélkül naprakészen rendszereit LTE használatával: a hálózatba kapcsolás nem újdonság, sokkal inkább magától értetődő az Audi A6 fedélzetén. Ez a myAudi alkalmazásra is érvényes, amellyel például távolról nyithatja és zárhatja, télen pedig előfűtheti Audi A6 modelljét, az Audi smartphone interface segítségével pedig közvetlenül Audija képernyőjén használhat bizonyos okostelefonos alkalmazásokat.

Vezetéstámogató rendszerek

Az Adaptív menetasszisztenstől (Sebességszabályzással, Közlekedési torlódás asszisztenssel és Sávtartás-asszisztenssel) az Audi pre sense basic biztonsági rendszereken át, egészen az extrafelszereltségként rendelhető Útkereszteződés-asszisztensig – az Audi vezetéstámogató rendszerei nem csupán biztonságosabbá, hanem kényelmesebbé is teszik az utazásokat. Mindezt szerte az Audi A6 modellekben elhelyezett, összesen akár 24 különböző érzékelő teszi lehetővé.

Enyhe-hibrid (Mild Hybrid) rendszer

Az Audi A6 modellsorozat alapkivitelben kínál enyhe-hibrid (Mild-Hybrid Electric Vehicle; MHEV) hajtástechnikát, így a jármű gazdaságosabb üzemét segítve akár 12 kilowatt visszatáplált fékteljesítmény is rendelkezésre állhat – ami az Ön számára akár 0,7 liter üzemanyag megtakarítását is jelentheti 100 kilométerenként.

Az Önnek legmegfelelőbb A6

Az Audi A6 nyolc különböző modellváltozatban kapható. Míg az Audi A6 sorozat alapvető technikája és formai nyelvezete egységes marad, az egyes modellek karosszériaváltozataikban, hajtásrendszereikben, menetdinamikai tulajdonságaikban, térkínálatukban és formai részleteikben jelentősen különböznek egymástól. A döntés megkönnyítése érdekében az alábbiakban rövid ismertetővel szolgálunk róluk:

Audi A6 Limousine

Amikor a sportosság stílussal találkozik – Az Audi A6 Limousine igazi sokoldalú tehetség minden alkalomra. Progresszív kormányzásának és az extrafelszereltségként kínált dinamikus összkerékkormányzásnak köszönhetően az A6 Limousine fordulékonyabb, mint valaha, így a városi forgalomra is kiválóan felkészült – mindössze 5,5 másodperc alatti 0 - 100 km/h gyorsulásával és 286 LE/210 kW (Audi A6 50 TDI Limousine) teljesítményével azonban a vezetés szinte végtelen élményéről is gondoskodik.

Az A6 Limousine emellett időtlen eleganciájával is hódít: kívül markáns vonalvezetés és kiegyensúlyozott arányok gondoskodnak magával ragadó formavilágról, amelyről immár nyolc generációja óta ismert az Audi A6 család. A vezetőtérben szervesen kapcsolódnak a különböző dizájnelemek, kijelző és előlap harmonikusan csatlakozva teszi teljessé az igényes összhatást. A hangulat a teljes beltérben extrafelszereltségként rendelhető dizájnelemekkel tehető egyedivé.

Audi A6 Avant

A szép kombik neve Avant – az Audi A6 Avant azonban nem áll meg a felsőkategória formavilágánál, hanem óriási helyet is kínál a kényelemhez, aminek éppúgy része a csúcsszínvonalú alapfelszereltség, mint a számos igényes részletmegoldás. A vezető bőséges helyet élvezhet feje, könyöke és lábai számára a cockpitban, az 565 literes (lehajtott ülésekkel 1680 literes) csomagtér pedig kiváló mindennapos használhatóságról tanúskodik. Különösen praktikus megoldásként a hátsó ülés három részre osztva hajtható le.

Az Audi A6 Avant modellekben különleges élmény a hosszú utazás, ami nem csak beltere alacsony zajszintjének, hanem e kombi kiemelkedő aerodinamikai tulajdonságainak is köszönhető. Mindezt az extrafelszereltségként rendelhető, nagyméretű panoráma-üvegtető egészítheti ki, amely új szintre emeli a festői országúti túrákat. Annak érdekében pedig, hogy hosszú utakon se csökkenjen a komfortérzet, kétféle illattal és az ionizátorral a Légminőség-csomag (Air Quality Package) is rendelkezésre áll.

Audi A6 Limousine TFSI e

Az Audi A6 Limousine TFSI e a klasszikus A6 Limousine hálózatról tölthető hibrid (Plug-in Hybrid) hajtásrendszerű változata, amely dinamikájával és a felsőkategória formavilágával tűnik ki, ám TFSI-erőforrása (benzin) és elektromos motorja kombinációjával különösen gazdaságosnak bizonyul. Üzemanyag-fogyasztása ennek megfelelően mindössze 1,0-1,4 l/100 km (kombinált), szén-dioxid-kibocsátása pedig 23-34 g/km (kombinált), ezzel Ön nem csak üzemanyagköltséget takaríthat meg, hanem céges ügyfélként adókedvezményeket is igénybe vehet. A 62-73 kilométer (kombinált) elektromos hatótáv ideális a városi közlekedés támogatására, ahol akár teljes utakat tisztán elektromos üzemben tehet meg*.

*A menetteljesítmény-adatok az A6 Limousine 50 TFSI e quattro S tronic modellre vonatkoznak, a választott motorváltozattól függően így kismértékben eltérhetnek.

Audi A6 Avant TFSI e

Az Audi A6 Avant elektromos változata jól érzékelteti, mit kínálhatnak a hálózatról tölthető hibrid (Plug-in Hybrid) hajtásrendszerek a felsőkategória kombimodelljeiben: gazdaságos hajtást 1,0–1,4 l/100 km (kombinált) üzemanyag-fogyasztás mellett, 62-68 kilométer (kombinált) tisztán elektromos hatótávot és mindössze 27-34 g/km (kombinált) szén-dioxid-kibocsátást. Természetesen az Audi A6 Avant TFSI e nem köt kompromisszumot ezek érdekében, a vezető és az utasok szokás szerint nagyvonalúan méretezett belteret élvezhetnek, a kényelem pedig változatlanul magas színvonalú. Sőt, az elektromos motornak és az 5,6 másodperc alatti 0 - 100 kilométer/órás gyorsulásnak köszönhetően még hangsúlyosabbá vált e kombi sportossága – amellyel minden egyes út élménnyé válik.*

*A menetteljesítmény-adatok az A6 Avant 50 TFSI e quattro S tronic modellre vonatkoznak, a választott motorváltozattól függően így kismértékben eltérhetnek.

Audi A6 allroad quattro

Bármilyen kalandra készen áll: az A6 allroad quattro állandó összkerékhajtással, megnövelt szabadmagassággal, valamint terepes tulajdonságokkal ötvözi az Avant kényelmét és tágas térkínálatát. Nagyméretű szélső légbeömlő nyílásaival, az alapkivitelhez tartozó tetősínjeivel és hűtőrácsa hangsúlyos függőleges bordáival kívülről egyértelműen allroad-modellként azonosítható, ám e változat lényege a vezetési élményben rejlik. A quattro technika például a pillanatnyi menethelyzettől függően osztja el a forgatónyomatékot az első és a hátsó tengely között, míg az adaptív lengéscsillapítókkal kiegészített, ugyancsak a szériafelszereltséghez tartozó légrugózás automatikusan szabályozza a karosszéria magassági pozícióját. Mindez valóban mindenfajta útra – vagy még azokon túlra is – is alkalmassá avatja az Audi A6 allroad quattro változatot.

Audi S6 Limousine

Még erősebb, még dinamikusabb, még lenyűgözőbb: az Audi S6 Limousine az S-modellekre jellemző módon ötvözi a luxust a sportossággal, s korántsem csupán a puszta sebességről van szó, hanem a csúcsteljesítmény mellett kínált, semmi mással össze nem téveszthető dinamikáról és vezetési élményről is. Az S6 Limousine így 253 kW (344 LE) teljesítményének köszönhetően 250 kilométer/óra (leszabályozva) végsebességet is elérhet, és mindössze 5 másodperc alatt éri el a 100 kilométer/órás értéket. A beépített hangaktuátor a V6-os dízel számára is a V8-as benzinmotorok telt hangzását kölcsönzi, ám érzékeny reakciói, valamint izgalmas kanyarokat és harmonikus hosszú utazásokat lehetővé tévő, dinamikus irányíthatósági tulajdonságai nélkül aligha nevezhetnénk az S6 Limousine-t vérbeli S-modellnek.

Audi S6 Avant

Még soha nem volt egyszerre ennyire sportos és kényelmes az Avant: noha az S6 Avant vérbeli S-modellként A-sorozatbeli testvérei minden kényelmét kínálja, erőteljes 253 kW (344 LE) teljesítményével, 250 kilométer/óra (leszabályozva) végsebességével és 5,1 másodperc alatti 0-100 km/h gyorsulásával még rá is tesz egy jó adaggal. Amint az Audi S6 Limousine esetében is, e csúcsszínvonalú menetteljesítményekkel a V8-as benzinmotorokat idéző, vérpezsdítő motorhangot élvezhetünk.

Az Audi S6 Avant sportossága külsején is jól érzékelhető: markáns tetőlégterelő, első légterelő, 20 col peremátmérőjű kerekek és az opcióként vörösre fényeztethető féknyergek nemcsak az ínyencekben keltenek mély benyomást. A jellegzetes S-dizájn belül is folytatódik, ahol már alapkivitelben máris a következő útra invitáló Alcantrara/bőr kárpitozású sportülések fogadnak.

Audi RS 6 Avant performance

Az Audi RS 6 Avant immár több mint két évtizede bizonyítja, hogy a csúcsteljesítmény és a kombi kivitel nem zárja ki egymást. Az RS-sorozatra („Rally Sport”) jellemző módon a nagyteljesítményű kombi jelen nemzedéke is teljes mértékben a vezetés élményének szenteli magát. A motor, a futómű és a sebességváltó a legapróbb részletekig finomhangoláson esett át, s hogy a sportos Avant e téren nem köt kompromisszumokat, mindenekelőtt végsebességén érzékelhető jól: az RS-modell még 200 kilométer/óra felett is stabil marad, miközben éppolyan mozgékony, mint mindig is volt.

A jelen generáció emellett a „performance” utótagot is hordozza nevében, erről ismerhetők fel az Audi legerősebb modelljei: 600 helyett 630 lóerejével és 800 helyett 850 newtonméter forgatónyomatékával az RS 6 Avant performance álló helyzetből mindössze 3,6 másodperc alatt gyorsít fel 100 kilométer/órás tempóra.

Az RS 6 Avant performance kívülről is sportos benyomást kelt, s a további A6 modellekénél jóval markánsabb vonalvezetésével, illetve egyértelmű formai megnyilvánulásaival irányítja magára a figyelmet. Mindez a már nyolc centiméterrel szélesebb karosszériájával kezdetét veszi, majd határozottan kidolgozott első és hátsó légterelőin át, az elődénél 33 százalékkal nagyobb kipufogó-végcsövekben ér véget – röviden: egy modell, amiből sosem elég.

A jövő A6 modelljei: e-tron concept

A jövő elektromos – s ez az A6 modellekre is érvényes. Két szériaközeli koncepciómodellünkkel – vagyis az Audi A6 e-tron concept és az A6 Avant e-tron concept tanulmányokkal – immár arra invitáljuk Önt, hogy vessen egy pillantást a jövőbe.

Mindkét modell a legújabb műszaki alapokra, azaz a Prémium elektromos platformra (Premium Platform Electric; PPE) épül, amelyet kifejezetten a tisztán elektromos hajtásrendszerű high-end járművek számára terveztek. E technika többek között gyorstöltést (300 kilométer hatótáv 10 perc alatt), nagy elektromos hatótávot (700 kilométer) és vadonatúj elektronikus architektúrát is lehetővé tesz, ugyanakkor természetesen mindkét modell az A6 gyökereihez is hű marad – más szavakkal: a lehető legszínvonalasabb kényelem, kompromisszumot nem tűrő teljesítmény és a vezetés garantált élménye.