Minden szem előtt - a kellő pillanatban

Az Audi Q5 kezelése alapvetően intuitív és három fő újdonság határozza meg: a nagyfelbontású kijelzőfelülettel működő, extrafelszerelésként rendelhető Audi virtual cockpit, az ugyancsak opcionális Head-up kijelző és a továbbfejlesztett MMI touch.

 

 

Szem előtt a fejlődés - az Audi virtual cockpit

Az opcionális Audi virtual cockpit révén jól érzékelhető a fejlődés. E teljes egészében digitális kombinált műszeregység nagy felbontásban jeleníti meg a vezető számára fontos információkat 12,3 col átlójú kijelzőfelületén. A sebességtől a navigációs adatokon át, egészen a kommunikációig, Ön megjelenítési lehetőségek sokasága közül választhat - mindvégig szem előtt tartva a jövőt.

 

 

 

Nagy, vékony és részletes - a 8,3 colos, nagyfelbontású színes képernyő

Az extrafelszerelésként rendelhető MMI Navigációs rendszer plusz nagyméretű és karcsú 8,3 col átlójú képernyőjét könnyű áttekinthetőség és egyszerű kezelési koncepció jellemzi, így Ön mindössze néhány kézmozdulattal is mindenkor jól tájékozott maradhat. Legyen éppen szó navigációról, rádióról, telefonról vagy az Audi connect szolgáltatásairól - az MMI kezelési logika egyszerű hierarchiájában napjaink okostelefonjait idézi és többek között intelligens szabadszöveges keresőt is kínál. Az új, természetes hatású hangvezérlés a mindennapos élőbeszéd elemeit is felismeri. A Multifunkció plusz kormánykerék az új Audi Q5 harmadik kezelési síkjaként is szolgál.

 

Head-up kijelző

Az extrafelszerelésként kapható Head-up kijelző a vezető számára fontos információkat - mint például a sebesség, a navigációs adatok és a vezetői segédrendszerek számos paramétere - színes virtuális képként jeleníti meg a szélvédő mögött.

MMI touch

Az opcionális MMI touch terminálról az MMI Navigációs rendszer plusz számos funkciója is vezérelhető, s nem csupán a kézírást ismeri fel érintőfelületén, hanem az okostelefonokról ismert többféle ujjmozdulatot is.

Bang & Olufsen Sound System

Kívánságra a Bang & Olufsen Sound System jóvoltából a koncerttermek hangulatát élvezheti. Összesen 19 hangszóró teremt semmi mással össze nem téveszthető, háromdimenziós hangzásvilágot.

 

 

Intelligens navigáció - a "személyes útvonal-asszisztens"

Az MMI navigációs rendszer plusz az Audi Q5 modellekben az öntanuló "személyes útvonal-asszisztens" technikáját is kínálja. A szolgáltatás aktiválását követően a navigációs rendszer "megtanulja" rendszeresen bejárt útvonalait és felkeresett úti céljait, majd ezeket az információkat a parkolási pozícióval és a napszakkal kombinálja.

A rendszer - ameddig aktív - ilyenformán tanul a vezető viselkedéséből és a következő út alkalmával ennek alapján tesz javaslatokat az optimális útvonaltervezésre, akár inaktív útvonalvezetés mellett is. A navigációs rendszer a három legvalószínűbb úti célt veszi tekintetbe az útvonalszámításkor, amely során az érkezési idő mellett a pillanatnyi forgalomterhelést is bekalkulálja. Ennek megfelelően például a navigáció bekapcsolását is ajánlhatja, hogy potenciális alternatív útvonalakat számítson.

 

Ön igény szerint aktiválhatja vagy kapcsolhatja ki a szolgáltatást, illetve törölheti a tárolt úti célokat. Inaktív állapotban a rendszer nem tárolja az úti célokat, de a már törölt célokat és bejárt útvonalakat sem veszi figyelembe.

 

 

 

 

Mindenkor jól tájékozottan - az Audi connect szolgáltatásai

Az Audi connect opcionális szolgáltatásaival a Google Earth(TM) és a Google Street View(TM) intelligens integrációjának köszönhetően már menet közben is megtekintheti úti célját, de friss híreket és e-maileket is olvashat, időpontot kérhet Audi márkaszervizébe vagy éppen okostelefon-alkalmazáson keresztül indíthatja be már beszállás előtt az extrafelszerelésként rendelhető állóhelyzeti fűtést. Az Audi connect révén Ön mindenkor és mindenütt internet-közelben maradhat, s még műszaki probléma esetén is elegendő egyetlen gombnyomás a gyors segítséghez - hogy Ön a lehető leghamarabb folytathassa útját.


Az Audi connect SIM-kártya eleve az autó rendszerébe építve érkezik, amellyel Ön korlátlan adatforgalmat bonyolíthat, miközben az Audi connect szolgáltatásai rendkívül gyors LTE-hálózaton, akár 100 MBit/s letöltési sebességgel érhetők el a fedélzeten. Az Audi connect SIM szükség szerint a legtöbb európai országban automatikusan csatlakozik a helyi szolgáltatókhoz, így a magas roaming-díjazás az Ön számára immár a múlté. Ez az adatkapcsolat a választott navigációs rendszer függvényében három hónapig (MMI Navigációs rendszer) vagy három évig (MMI Navigációs rendszer plusz) díjmentesen áll rendelkezésére, ezt követően pedig térítés ellenében az Audi márkakereskedőknél hosszabbítható meg.

Mindez nem tartalmazza a WLAN-hotspot használatát az Audi Q5 fedélzetén, amelyhez díjköteles adatcsomagok vásárolhatók.

Bezárás