A quattro egyik fő erénye - felismeri az alkalmas pillanatot

Szinte mindenfajta útra és talajra készen áll, akárcsak a jövő kihívásaira - a quattro összkerékhajtás az ultra technikával. A quattro állandó összkerékhajtáshoz csatlakozó mindegyik négyhengeres motorban intelligens üzemi stratégia gondoskodik arról, hogy az Ön Q5 modellje is mindenkor gazdaságosan, dinamikusan és biztonságosan közlekedhessen, mégpedig a jól megszokott, rendkívül hatékony vonóerő-átadási képességek mellett.

 

Amikor éppen nincs szükség a quattro összkerékhajtásra, önműködően kikapcsolva segíti a vezetőt az üzemanyag-takarékosságban. Az összkerékhajtás természetesen bármikor rendelkezésre áll, s amennyiben a pillanatnyi menethelyzet igényli, a quattro máris bevetésre kész - csaknem mindenfajta útviszonyok közepette kiegyensúlyozott nyomatékelosztást biztosítva. Az Audi Q5 hathengeres változatai a quattro állandó összkerékhajtással készülnek.

 

 

Szinte mindent csillapít - csak a vezetés élvezetét nem

Az extrafelszerelésként rendelhető adaptive air suspension légrugózás minden egyes kerék csillapítását a pillanatnyi menethelyzethez igazítja, az adott út vagy terep, az egyéni vezetési stílus és az Audi drive select menetdinamikai szabályozórendszer éppen választott üzemmódja szerint - nagy pontossággal és ezredmásodpercek alatt. A különböző választható szabadmagasságokkal a Q5 csaknem minden terepen otthonosan mozog.
A csillapítás-szabályozás a terhelést is hatékonyan egyenlíti ki.

 

A kényelmes pakolás szolgálatában a karosszéria a csomagtérben található gomb megnyomásával akár 55 milliméterrel is mélyebbre süllyeszthető. Az Audi drive select segítségével igény szerint változtatható a jármű alapvető karaktere, s lehet hangsúlyosan gazdaságos, kényelmes vagy éppen kimondottan dinamikus - ám mindenkor egyéni ízlés szerint.

 

 

Bezárás