Audi hírek

Tarolt a vidék a 2023-as Audi – Dining Guide Év Étterme Gálán

2023-06-06

Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálát, a hazai gasztronómiai élet legjelentősebb eseményét, melyet évről évre hatalmas várakozás előz meg. Hazánk legrégebbi gasztronómiai platformja minden évben több száz vendéglátóhelyet tesztel - ez alapján dől el a végső sorrend, mely idén is izgalmas fordulatok eredményeként alakult ki.

Az Audi - Dining Guide Év Étterme díj nyertese a frissen 2 Michelin-csillaggal jutalmazott tatai Platán Gourmet Étterem lett, az Év Alternatív Vendéglátóhelye pedig a miskolci Il BAFFO by Avalon.

Az Év Cukrászdája díjat a Málna The Pastry Shop vihette haza, az Év Innovatív Konyhája címet pedig az esztergomi 42 Restaurant szerezte meg.

Az Év Szerethető Étterme a Casa Christa Étterem, az idén új díjkategóriaként bevezetett Év Szállodája címet pedig a Matild Palace, a Luxury Collection Hotel, Budapest vihette haza.

Az Év Séfje Szulló Szabina és Széll Tamás lett, az Év Szervizembere Németh Gergely a FELIX Kitchen & Barból.

Az ifjú séftehetségeket idén is díjazták, közülük Dalnoki Bence vihette haza az elismerést, az Év Sommelier-je díjat pedig Becker Gábor tudhatja magáénak a KOLLÁZS - Brasserie & Barból.

Az Év Borválasztéka díj nyertese a BOTANIQ Turai Kastély & Clarisse étterem, az életműdíjat ez évben Zsidai Ilona nyerte el.

A tavalyi év során bevezetésre került új díjkategória, a Dining Guide Best of the Best oszlopos tagjai pedig a Stand és a Mihályi Patisserie maradtak, továbbra is kiemelkedő minőséget képviselve a hazai gasztronómia életében.

Az Audi-Dining Guide TOP100 Étteremkalauz idén nem csak a fine dining éttermeket és cukrászdákat látogatta végig, de 25 ötcsillagos szállodát is tesztelt, melyek zöme a fővárosban található. Ebből született az a Top 10-es lista, amelynek élén idén a Matild Palace, a Luxury Collection Hotel, Budapest végzett.

A Dining Guide 2005 óta adja át a legjobbaknak járó az Év Étterme és a Top 10 Étterem díjakat. Az elmúlt közel 20 évben a magyar vendéglátóhelyek modernizációjával együtt a Dining Guide tesztelési metódusa és a kiadvány is folyamatosan fejlődött, ma pedig már teljes biztonsággal állítható, hogy látásmódjuk, felkészültségük és tevékenységük megfelel az európai étterem kalauzok színvonalának.