Audi hírek

Új név, intenzív sportosság és még gazdagabb felszereltség – modellfrissítés az Audi A1, az Audi A4 allroad quattro, az Audi Q7 és az Audi Q8 számára

2022-05-24

Négy modellsorozat is izgalmas frissítésekkel érkezik az új modellévre a négykarikás márka kínálatában. Az új kompakt Audi A1 citycarver indítja e kvartettet, és mostantól Audi A1 all street elnevezéssel szerepel a választékban. A középkategória sokoldalú tehetsége, az Audi A4 allroad quattro új, sportos optikai csomagot kapott, amely fekete külső elemeket tartalmaz. A felsőkategóriában az Audi Q7 és Audi Q8 alapfelszereltségét bővítette az márka, három új metálszínnel is kiegészítve a palettát.

Új név, régi erő - az Audi A1 allstreet

Új nevet kap az Audi kompakt modellsorozatának legegyénibb tagja: az Audi A1 citycarver immár Audi A1 allstreet elnevezéssel szerepel a kínálatban. Az Audi A1 Sportback alapjaira épülő, sportos, feszes vonalvezetésű kisautó továbbra is hű marad népszerű és robusztus offroad-megjelenéséhez, minden eddigi felszereltségi és egyéni kialakítási lehetőséget, illetve motor/sebességváltó-kombinációt megőriz választékában.

Audi A4 allroad quattro új felszereltségi csomaggal

Kifejezetten az Audi A4 allroad quattro kínálatában jelenik meg a modellévváltásra a fekete elemek új "pro" optikai csomagja (Black Optics Pro Package), így tovább bővülnek az A4-es allroad quattro egyéni kialakítási lehetőségei. Az extrafelszerelésként rendelhető összeállítás fényes fekete kontrasztárnyalatú ablakszegélyeket, külső tükörházakat és kipufogó-végcsöveket foglal magában, emellett a Singleframe hűtőrács szegélye és függőleges lamellái, elöl a szélső légbeömlő nyílások díszítőelemei, hátul pedig a diffúzorelem betétje, illetve a csomagtérajtó lámpatesteket összekötő díszléce is magasfényű fekete bevonatot kap. Mindezeken túl egyaránt fényes fekete "A4 allroad" felirattal, illetve első és hátsó Audi-karikákkal hangsúlyozza kifejező karakterét az A4 allroad quattro.

Ez esetben a tetősíneket is fekete színben szállítja az Audi, a lökhárító pedig alapkivitelben matt Struktur-szürkében készül, extraként azonban Manhattan-szürke metál kontrasztárnyalatban is rendelhető. A külső színek eleve változatos palettája a Chronos-szürke és a District-zöld metálárnyalatokkal gazdagodik.

Tovább bővült az Audi Q7 és az Audi Q8 szériafelszereltsége

A felsőkategóriában egyaránt frissítésen esett át az Audi Q7 és Q8, a modellévváltással három új külső szín jelenik meg a két SUV-modell palettáján: a Tőrezüst, a Galaxiskék és a Barrique-barna metálárnyalatait a Szatellitezüst, a Waitomo-kék és Tamarindbarna metálfényezés váltja fel. Mindkét modell utasterében már alapkivitelben elegáns kontrasztárnyalatú díszvarrás jelenik meg a műszerfalon, de a beltér-elemek kínálata is frissül.

A megadott felszereltségek és adatok a németországi modellprogramra érvényesek.