Audi hírek

Év Női Autója díjazott az Audi e-tron GT

2022-02-16

Örömmel hirdette ki az Év Női Autója ("Women's World Car of the Year"; WWCOTY) zsűrije az idei év hat kategóriájának győzteseit. Ezek a modellek a biztonság, a vezethetőség, a kényelem, a technika, a dizájn, a gazdaságosság, a környezetkímélő üzem és az ár-érték arány szempontjai alapján bizonyultak kiemelkedőnek az egyes szegmensekben.

A díj jelenlegi kiírásában a nagyteljesítményű autók kategóriában az Audi e-tron GT lett a kizárólag női tagokból álló zsűri kedvence, mely modell így versenyben maradt az Év Női Autója díjért, melyet a hat kategória (városi modell, családi SUV, nagyméretű autó, nagyméretű SUV, nagyteljesítményű autó, 4x4) győztesei közül választ majd ki a zsűri.

Idén működik tizenkettedik éve a WWCOTY, amely öt kontinens negyven országának összesen ötvenhat autós újságírója alkotta testületként az egyedüli olyan zsűri az autóiparban, amely kizárólag női tagokból áll. A szavazás első fordulójában hatvanöt, egyaránt 2021. január 1. és december 31. között bemutatott modell indult a "Világ Év Női Autója" díjáért.

A zsűritagok a világjárvány idején az élet és a munka terén felmerülő, egyaránt jelentős kihívások ellenére is különös erőfeszítéseket tettek annak érdekében, hogy e modellek volánja mögé ülve értékelhessék őket. Ezt követően a zsűritagok a hat kategóriagyőztes közül választják ki az Év Legjobb Autóját ("Best Car of the Year"). Az eredményhirdetés március második hetében, azaz a Nemzetközi Nőnap körül várható.