Audi hírek

Légy bátor! Ötödik alkalommal díjazták Magyarország legbátrabb nőit Farkas Franciska színész és Tuza Éva édesanya kapták idén a SzuperWMN-díjat

2021-12-09

Az Audi kiemelt támogatásával a WMN szerkesztősége egy év kihagyást követően az olvasók bevonásával választotta meg újra civil és közéleti kategóriában Magyarország legbátrabb nőit, akik mindenkinek példát mutatnak azzal, hogy elképesztő erővel állnak ki másokért, hogy akkor is hallatják a hangjukat, amikor mindenki más hallgat.

A megbecsülés, a nyitottság, a felelősség és a feddhetetlenség vállalati kultúránk alapja és az Audi elkötelezett amellett, hogy kivegye a részét az olyan kezdeményezések támogatásában, amely arra bátorítja az érinetteket, hogy legyenek bátrak és segítsék a haladást. A 2016-ban alapított, most átadott elismerést olyan nőknek ítélik oda, akik munkájukkal, kiállásukkal, következetességükkel és hitelességükkel fontos ügyeket képviselnek, és közben olyan személyes civil kurázsiról tesznek tanúbizonyságot, amely kiemeli őket a többi ember közül. Belső- és külső gátlások legyőzését, akár komoly kockázat vállalását, szakmai és emberi alázatot, a közösségi érdek személyes érdekek elé helyezését feltételezi ez a magatartás, amelynek a díj alapítói és a támogatók is szeretnék visszaadni az őt megillető figyelmet. Ahogy a bátorság, mint emberi érték képviselőinek is.

Civil kategóriában a WMN szerkesztőségi zsűri az idei SzuperWMN-díjat Tuza Évának ítélte oda, aki érintett édesanyaként elhivatottan áll ki az LMBTQ - különösen a transznemű - fiatalok és családjaik mellett.

Közéleti kategóriában közönségszavazás alapján Farkas Franciska színművész-szociális munkás kapta a díjat, akinek egész életét végigkíséri a segíteni akarás: a Tudás 6alom nevű csoporttal drámafoglalkozásokat, prevenciós-, identitás- és kommunikációs tréningeket tartanak, amelyeket elvisznek az érintett gyerekekhez, például Gyöngyöspatára és sok egyéb szegregált helyszínre. Előadásaik komoly szemléletformáló hatással bírnak. Mindeközben Franciska a Covid-járvány idején szociális munkási végzettségét kamatoztatva gyermekfelügyelőként dolgozott egy budapesti krízisotthonban, ahol családjukból kiemelt kisgyerekeket látott el.

A díj átadóját követően Zakariás Fruzsina, az Audi márkaigazgatója kiemelte, hogy "Az Audi számára a jövő hozzáállás kérdése, így megtiszteltetés számunkra, hogy a SzuperWMN díjátadó gála támogatójaként olyan fontos érték mellett állhatunk ki, mint a bátorság. A díjazottak aktívan hozzájárulnak ahhoz, hogy a következő generációk számára egy jobb, fenntarthatóbb jövőt tudjunk biztosítani."