Audi hírek

A Volkswagen Fenntarthatósági Tanácsának és Igazgatótanácsának feladata az Audi fenntarthatósági stratégiájában a legfontosabb pontok megvitatása

2021-10-18

A dekarbonizáció, a körforgásos gazdaság és a diverzitás volt az a három téma, amely leginkább meghatározta a Volkswagen Csoport Fenntarthatósági Tanács szakértőinek Audinál tett látogatását. Október 11-13. között Magdalena Gerger, Rebecca Harms, Connie Hedegaard, Georg Kell, Margo T. Oge és Michael Sommer vendégeskedtek az Audinál, ahol a csoport vezetőségével találkoztak. A Fenntarthatósági Tanácsot 2016-ban alapították és a vállalat kritikus, független tanácsadói testületeként működik. Feladata, hogy kidolgozza a Csoport fenntarthatósági programjának stratégiai prioritásait, valamint értékelje és megvalósítsa a Csoport jelenlegi kezdeményezéseit.

"A Fenntarthatósági Tanács fontos szerepet játszik vállalati stratégiánk kialakításában és jövőbeli kihívásaink priorizálásában. Az Audinál és a Volkswagen Csoport egészében egyértelműen az elektromobilitás mellett tettük le voksunkat. Ez fontos lépés a fosszilis üzemanyagtól való függőségünk csökkentése és a dekarbonizáció felgyorsítása felé" - nyilatkozta Markus Duesmann, az Audi vezérigazgatója és a Volkswagen AG Igazgatótanácsának tagja. Herbert Diess, Murat Aksel, Arno Antlitz, Oliver Blume és Thomas Schmall mellett Markus Duesmann október 12-én megvitatta a lehetséges kezdeményezéseket a tanácsadói testülettel.

A világ különböző részeiről származó tagokat tömörítő Fenntarthatósági Tanács feladata, hogy támogassa a Volkswagen Csoportot olyan stratégiai kérdések terén, mint a fenntartható mobilitás, a környezetvédelem, a társadalmi felelősség, az integritás, a munka jövője, valamint a digitalizáció. Az üzleti, politikai, tudományos és civil társadalmi területek szakértői rendszeresen találkoznak a Volkswagen Csoport Igazgatótanácsával és az érdekképviseletekkel.