Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés
Audi hírek

AUDI AG – Jóváhagyták az észak-amerikai hatóságok a dízel gépkocsik műszaki megoldásait

2018-07-31

Nem egész három évvel a dízel témakör kezdetét követően az Audi immár minden dízelmotorjára kínál konkrét megoldást az Amerikai Egyesült Államokban és Kanadában, az illetékes hatóságok ugyanis az öt motorgenerációból az utolsó esetében is hozzájárultak a javasolt intézkedéscsomaghoz.

A döntés értelmében az Audi az utolsó mintegy 8800 dízel gépkocsiján is megkezdheti akcióterve végrehajtását Észak-Amerikában. A 3.0 TDI első négy motorgenerációjára a vállalat már 2017. november óta javasolt fokozatosan konkrét megoldásokat amerikai egyesült államokbeli ügyfelei számára, amelyekre egyaránt megkapta az illetékes hatóságok jóváhagyását. Az Egyesült Államokban eddig az érintett ügyfelek mintegy 62 százaléka élt a lehetőséggel, míg Kanadában - ahol másfél hónappal később indult a terv végrehajtása - ez az arány jelenleg mintegy 42 százalék.

A vállalat a 2009 és 2016 közötti modellévek során Audi A8, Audi A7 és az Audi A6 mellett Audi Q7 és Audi Q5 modelljeit is kínálta időszakosan V6-os TDI erőforrásokkal Észak-Amerikában.

Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés