Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés
Audi hírek

Extrém időjárási viszonyok között tesztel az Audi Hungaria

2018-06-21

Az Antarktisz és a Szahara beköltözött az Audi Hungariához: mostantól egy új klímakamra áll a magyar mérnökök rendelkezésére a termikus vizsgálatokhoz, mellyel extrém körülmények között tesztelhetnek autókat és alkatrészeket. A szakemberek az új klímakamrában valamennyi Győrben készült modellt tudják vizsgálni -40 és +80 Celsius-fok közötti hőmérséklet-tartományban.

"A klímakamrával az extrém hőmérsékleti helyzetekben történő tesztelés lehetőségét teremtettük meg, és ezzel tovább bővítettük vizsgálati kompetenciáinkat", mondta Achim Heinfling, az AUDI HUNGARIA Zrt. igazgatóságának elnöke. A Győrben készülő modelleket a minőségbiztosítás munkatársai többek között egy csúcsmodern vizsgálólaborban, a belső tesztpályán és a szélcsatornában is tesztelik.

Az Audi Hungaria klímakamrája extrém hőmérsékleti helyzeteket - a trópusi forróságtól egészen a sarkvidéki hidegig - képes szimulálni. Így az autókat olyan időjárási viszonyok között vizsgálják, mint amilyen például Kínában, Indiában és Oroszországban uralkodik. Korábban ezeket a teszteket a konszern más telephelyeivel együttműködve Ingolstadtban és Pozsonyban végezték.

Az Audi Hungaria saját klímakamrája egy magyar gyártó bevonásával hat hónap alatt készült el. Az új technológia egy évben 300 vizsgálati napot és számos tesztprogram lefuttatását teszi lehetővé, többek között egy olyan vizsgálati ciklus végrehajtását, melynek során az autót vagy az alkatrészt 12 óra alatt +80 Celsius-fokos hőmérsékletről és 80 százalékos páratartalomról -40 Celsius-fokra hűtik le.

Az Audi Hungaria szakértői az új klímakamrában a jelenlegi modellpaletta - Audi A3 Limousine és Cabriolet, valamint az Audi TT Coupé és Roadster - mellett a jövőben az új, Győrben készülő prémium kompakt városi terepjárót, a Q3 modellt is tesztelhetik.

Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés