Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés
Audi hírek

Jó esélyekkel áll rajthoz a Hungaroringen a 17 éves magyar pilóta

2018-06-01

Hosszú idő után újra Magyarországon versenyez az Audi R8 kupa harmadik versenyhétvégéjén a fiatal magyar tehetség, Keszthelyi Vivien. Az Audi Sport tehetséggondozó akadémiáján már 3 éve profi szakemberek segítik.

Keszthelyi Vivien karrierje máris figyelemre méltó, 13 évesen élete első nemzetközi mezőnyben futott versenyén dobogós helyezést ért el, 14 évesen a Swift Cup Europe összetettjében lett harmadik, 15 évesen pedig TCR kategóriájú autóval versenyezve két magyar bajnoki címet is szerzett. A tavalyi évben az Audi TT Cupban pedig ő lett a legfiatalabb magyar a nemzetközi sorozatok történetében, aki pontot szerzett.

Megdöbbentő, hogy ilyen fiatalon, 17 évesen már kellő tapasztalattal rendelkezik ahhoz, hogy az elsőkerekes autókat elhagyva átüljön egy hátsókerék meghajtású versenyautóba. A tehetséges pilótának bátran lehetnek komoly ambíciói, hiszen ilyen sikerekkel és gyári hátérrel könnyen léphet majd előre és válhat belőle egy még jobb, még sikeresebb versenyző.

Keszthelyi Vivien izgatottan készül a magyar futamra, hiszen két év után először versenyez hazai pályán. "Egészen más, különleges érzés, hogy hazai környezetben készülhetek és versenyezhetek. Noha ez talán egy kis plusz nyomást is helyez rám, de nem változtat azon, hogy ezúttal is szeretném a legjobbat kihozni magamból" - mondta Vivien. "Eddig kizárólag pozitív emlékeim vannak a ringről, korábban több dobogós helyezést, illetve futamgyőzelmeket is szereztem itt, bízom benne, hogy idén tovább gyarapíthatom a pályához kötődő sikereimet. A magyar közönségnek is igyekszem minél több örömteli pillanatot okozni, akik, bízom benne, szép számmal buzdítanak majd."

Az Audi R8 Kupa első futamára szombaton 15.25-től kerül sor a Hungaroringen, míg a második versenyt vasárnap 15.10-től rendezik.

Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés