Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés
Audi hírek

Az Audi R8 LMS nyerte a Blancpain GT sorozat Endurance versenyének szezonnyitóját

2018-05-02

A Monza és Navarra pályáin megszerzett dobogós helyezéseiknek köszönhetően két - különböző nemzetközi versenysorozatban szereplő - Audi Sport ügyfélcsapat és pilótáik is a legjobb helyekről várhatják a folytatást.

Audi R8 LMS GT3


Győzelem a szezonnyitó versenyen: a Blancpain GT sorozat Endurance versenyének nyitóhétvégéjén a forgatókönyvet mintha a belga Audi Club Team WRT csapatára írták volna. A két Audi Sport pilóta Christopher Mies és Dries Vanthoor és a privát versenyző Alex Riberas az öt versenyből álló sorozat első állomásán, Monzában végzett az első helyen. A Blancpain GT sorozat igen népes résztvevői létszámmal büszkélkedhet, az Audi R8 LMS összesen 52 versenytárssal méri össze tudását. A három órás verseny végén mindössze két másodperces előnnyel nyert a belga csapat, a verseny során pedig Dries Vanthoor teljesítette a leggyorsabb kört. A legjobb 10 között öt különböző márka képviselői végeztek.


Összesítésben szerzett második hely Navarrában:
a 24 órás sorozat harmadik fordulójában a Car Collection csapata a szezon eddigi legjobb összesített eredményét érte el. Az észak-spanyolországi Navarrában rendezett 12 órás versenyen a Gustav Edelhoff, Max Edelhoff és Elmar Grimm felállással versenyző Audi R8 LMS legjobb amatőr csapatként összesítésben a második helyen végzett. Ennek megfelelően a sorozat európai értékelésében a Car Collection csapata továbbra is vezeti a csapatok mezőnyét, míg Elmar Grimm a pilóták versenyében áll az élen.

Két dobogós hely a szezon első versenyén: Andreas Schmidt a Spezial Tourenwagen Trophy túraautó bajnokságon két dobogós helyet szerzett a sorozat első helyszínén, Hockenheimben. A privát versenyzőként induló Schmidt egy Audi R8 LMS ultra volánja mögött végzett mindkét futamon kategóriájában a harmadik helyen.

Audi RS3 LMS (TCR)

Első és második hely a klub versenyen: az egyesült államokbeli NASA Western Endurance bajnokság klub sport sorozatában szereplő Audi RS 3 LMS egy első és egy második helyet gyűjtött be a kaliforniai Buttonwillow versenypályáján. A Road Shagger Racing csapat pilótái, Gavin Ernstone és Jon Morley ünnepelhettek a leintést követően, második helyen pedig a Strom Motorsports csapatából David Depillo és Brett Strom végzett.


Készülődés a magyar versenyhétvégére:
a WTCR - FIA Túraautó Világkupa második versenyhétvégéjét április 28-29-én rendezték a Hungaroring pályáján. A három Audi Sport pilóta Gordon Shedden, Jean-Karl Vernay és Frédéric Vervisch mellett a privát versenyzőként rajthoz álló Nathanaël Berthon, Denis Dupont és Aurélien Panis szállt versenybe mindhárom futamon a pontokért. A marokkói Marrakesh pályáján az első fordulóban szerzett győzelme után Vernay jelenlegi harmadik helyével a legjobb Audi RS 3 LMS pilóta. Emellett az Audi Sport Leopard Lukoil csapata a harmadik helyen áll az összesített eredménylistán. Gordon Shedden pedig - a négykarikás márkánál való első szereplése alkalmával - tizenkét pontot gyűjtött. Denis Dupont az első versenyen a 20. helyről rajtolva egészen a 13. pozícióig küzdötte előre magát. A Budapest melletti versenypálya 4,381 km hosszú aszfaltcsíkjával várta a hat Audi pilótát és versenytársaikat. Szombaton egy tizenkét körös versennyel indult a hétvége, amelyet vasárnap két további, egy tizenkét és egy tizenöt körös összecsapás követett.


A múlt hét programja:

Április 27-29., Virginia (Egyesült Államok) - Pirelli World Challenge GT-X, 3. és 4. forduló

Április 27-29., Virginia (Egyesült Államok) - Pirelli World Challenge TCR, 3. és 4. forduló

Április 27-29., Most (Csehország) - ADAC GT Masters, 3. és 4. forduló

Április 27-29., Most (Csehország) - ADAC TCR Németország, 3. és 4. forduló

Április 27-28., Dijon (Franciaország) - DMV GTC, 3. és 4. forduló

Április 28-29., Hungaroring (Magyarország), WTCR - FIA Túraautó Világkupa, 4., 5. és 6. forduló

Április 28-29., Most (Csehország), GT4 Közép-Európai Kupa, 1. és 2. forduló

Április 28-29., Sugo (Japán), Super Taikyu sorozat, 2. forduló

Április 28-29., Imola (Olaszország), Italian GT Bajnokság, 1. és 2. forduló

Április 28-29., Imola (Olaszország), TCR Olaszország, 1. és 2. forduló

Április 28-29., Imola (Olaszország), ASS TCR Swiss Trophy, 1. és 2. forduló

Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés