Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés
Audi hírek

Az Audi díjai 2017. december óta

2018-02-01

"Best Cars 2018" - Az Audi A5 Sportback a legjobb középkategóriájú modell
Az auto motor und sport szakmai magazin 42. "Legjobb Autók" ("Best Cars") olvasói szavazása során az Audi A5 Sportback (üzemanyag-fogyasztás, kombinált (l/100 km): 6,5 - 4,1*; szén-dioxid-kibocsátás, kombinált (g/km): 149 - 106*) diadalmaskodott a "Középkategória" modelljei között. Az ötajtós kupé a szavazatok többségét megszerezve végzett piaci szegmense élén. A díjat január végén Peter Mertens, az AUDI AG igazgatótanácsának a műszaki fejlesztés területéért felelős tagja vette át Stuttgartban. A négykarikás márka modelljei emellett három második helyet is begyűjtöttek: az Audi A3 az alsó-közép-, míg az Audi A8 a luxuskategóriában, az Audi Q7 pedig a "Nagyméretű SUV-modellek/Terepjárók" mezőnyében. A kisautók között az Audi A1 a harmadik helyen zárt, akárcsak az Audi A6 a "Felső középkategóriában". A szavazás során az olvasók 11 kategóriában a világ összesen 385 modellje közül választhattak.
A "Best Cars" rendezvénye keretében adták át a Paul Pietsch Award kitüntetéseit is. Az új Audi A8 közlekedési torlódás pilótájával (Traffic Jam Pilot) a márka a második helyet szerezte meg e mezőnyben. A díjat 1989 óta Paul Pietsch, a Motor Presse Stuttgart társalapítója nevében az autós szakma innovatív műszaki fejlesztései elismeréseképpen ítélik oda.
(2018. január)

"Luxury Car of the Year" - Az Audi A4 nyerte a Cars.com díját
A Cars.com vezető digitális autós portál szakértői a Detroiti Autószalonon (North American International Auto Show) az Audi A4 sorozatot választották "Az Év Luxusautójává" ("Luxury Car of the Year"), elsősorban a középkategóriás modell sokoldalúságát, menetdinamikai képességeit, illetve bőséges térkínálat, kiemelkedő kidolgozási minőség és luxusszínvonalú felszereltség jellemezte utasterét emelve ki. Ugyancsak elismeréssel illették számos karosszériaváltozatát, az Audi A4 Limousine változattól a sportos Audi S4 (üzemanyag-fogyasztás, kombinált (l/100 km): 7,9 - 7,5*; szén-dioxid-kibocsátás, kombinált (g/km): 179 - 170*) kivitelen át, egészen az Audi A4 allroad (üzemanyag-fogyasztás, kombinált (l/100 km): 6,8 - 4,9*; szén-dioxid-kibocsátás, kombinált (g/km): 154 - 127*) modellig, amely a kombik variálhatóságával ötvözi terepes képességeit. A kezelés terén az Audi A4 a vezetőre összpontosító Audi virtual cockpit, valamint a már alapfelszerelésként kínált Audi smartphone interface technikáival bizonyult meggyőzőnek, utóbbi az Apple Car Play, illetve az Android Auto segítségével a jól megszokott okostelefon-környezetet kínálja a fedélzeten. A vezetői segédrendszerek - mint a már alapkivitelben rendelkezésre álló Audi pre sense city vagy az araszoló (Stop & Go) funkcióval kiegészített, opcionális adaptív sebességszabályozás (Adaptive cruise control), valamint a közlekedési torlódás asszisztens (Traffic Jam Assist) - egyaránt a magas fokú kényelmet és biztonságot szolgálják.

(2018. január)

Edmunds CES Tech Driven Awards 2018 - Kettős elismerés az Audi számára
Az Edmunds CES Tech Driven Awards keretében az Audi "A Leginnovatívabb Autógyártó" ("Most Innovative Automaker") és "A Leginnovatívabb Infotainment-rendszer" ("Most Innovative Infotainmentsystem") díjait nyerte el, amelyeket a Las Vegas-i Consumer Electronics Show (CES) alkalmával Thomas M. Müller, az AUDI AG elektromosság/elektronikai vezetője és Alfons Pfaller, az AUDI AG Connected Car/Infotainment fejlesztésének vezetője vette át. Kitüntetéseivel az Edmunds - az Amerikai Egyesült Államok vezető autóértékesítő portálja - és a CES az innovatív gondolkodást és az autóipar jövőbemutató technikáit ismeri el. A leginnovatívabb autógyártóként aratott győzelemben a zsűri szakértői szerint döntőnek bizonyult az Audi AI közlekedési torlódás pilótája (Traffic Jam Pilot). Az Audi A8 a világ első sorozatgyártású gépkocsijaként született immár a 3. szint szerinti, magas fokon automatizált vezetés jegyében. A rendszer autópályákon és többsávos, irányonként fizikai akadállyal elválasztott, osztottpályás utakon sűrű forgalomban 60 kilométer/órás sebességig veheti át a vezetés feladatát. A márka új zászlóshajójában mutatkozott be a távirányítású parkoló- (Remote Parking Pilot) és garázs-pilóta (Remote Garage Pilot), amelyek - a luxuslimuzinnal önállóan be- és kiállva a hosszirányú és az útra merőleges parkolóhelyekről, illetve a garázsból - egyaránt különösen kényelmessé teszik a parkolást. Az Audi virtual cockpit és az MMI-rendszer technikáiért az Audi "A Leginnovatívabb Infotainment-rendszer" ("Most Innovative Infotainmentsystem") kitüntetésében részesült, mindenekelőtt a letisztult grafikákkal, a teljes körű felhasználói élménnyel és az intuitív menüvezetéssel győzve meg a zsűrit. Mindezeken túl a kompatibilis Android és iOS operációs rendszerű eszközöket USB-csatlakozáson át a fedélzeti infotainment-rendszerbe integráló Audi smartphone interface is elismerést aratott.
(2018. január)

Car and Driver "10 Best Trucks & SUVs" 2018 - Kategóriájának győztese az Audi Q7
A "10 legjobb pickup- és SUV-modell" ("10 Best Trucks & SUVs") szavazásán sorozatban immár második alkalommal választotta az amerikai egyesült államokbeli Car and Driver magazin az Audi Q7 sorozatot a "Legjobb Középkategóriájú Luxus-SUV-modellnek" ("Best Mid-Size Luxury SUV"). A zsűri leginkább a tágas SUV-modell praktikumát, menetdinamikai képességeit, illetve innovatív technikáit és connectivity-rendszereit értékelte nagyra. Az utastér akár hét személy számára is prémiumszínvonalú kényelmet kínál, miközben a panoráma-üvegtető révén valósággal fényárban úszó beltérben a Bang & Olufsen 3D Soundsystem immár a koncerttermek akusztikai élményeivel szolgálhat. További különlegesség a teljes egészében digitális Audi virtual cockpit, amelyen a vezető a navigáció és az infotainment különböző megjelenítései közül választhat. Fejlett vezetői segédrendszerek egész sora egészíti ki a széleskörű kínálatot, a már alapfelszerelésként kínált Audi pre sense basic és Audi pre sense city technikáktól kezdve egészen az extraként rendelhető Audi side assist rendszeréig, amely a visszapillantó tükrök holtterében tartózkodó járművekre figyelmeztet. Az Audi Q7 egy V6-os 3.0 TFSI és egy 2,0 literes, négyhengeres -benzinmotorral szerepel az Amerikai Egyesült Államokban a palettán, mindkét aggregát a nyolcfokozatú tiptronic sebességváltón keresztül a quattro állandó összkerékhajtáshoz csatlakozik.
(2018. január)

"Car of the Year 2018" Dél-Koreában - Menetteljesítmény-győztes az Audi R8
A dél-koreai Auto Expert Journalist Association a "Menetteljesítmények" kategóriában az Audi R8-at (üzemanyag-fogyasztás, kombinált (l/100 km): 13,6 - 12,4*; szén-dioxid-kibocsátás, kombinált (g/km): 309 - 283*) választotta "Az Év Autójává" ("Car of the Year"). A zsűri a dél-koreai piacon az elmúlt év során bemutatott összesen hatvan új modell közül négy kategóriában választotta ki a jelölteket, majd széleskörű tesztvezetést követően hozta meg végső döntését. A nyomtatott és online-lapoknál, illetve autós magazinoknál dolgozó 25 újságíróból álló Korea Auto Expert Journalist Association 2012 óta működik.
(2017. december)

"Connected Car Award 2017" - Elismerés az Audi A8 számára a "Connectivity" kategóriában
Ötödik alkalommal osztotta ki a különböző digitális trendek alapítói között "Connected Car Award" díjait az AUTO BILD és a COMPUTER BILD, amely során első ízben szavazott a szakértőkből álló zsűri a legjobb connectivity-technikákkal rendelkező autóra. Az új kategóriában az Audi A8 legújabb generációs modulrendszerű infotainment-koncepciójával (MIB 2+) fölényesen győzte le négy vetélytársát. E rendszer már a nagysebességű LTE Advanced mobilszabványt és a HERE térképszolgáltató termékeire épülő, széleskörűen továbbfejlesztett navigációt hozza el az autóba. Kezelése a középkonzol két érintőképernyőjéről történik. Az Audi virtual cockpit Full-HD felbontást (1920 x 720 pixel) kínál, részletgazdag megjelenítésben sokrétű információval szolgálva. Különlegesség a természetes hangvezérlés, amely a szabadon fogalmazott utasításokat is megérti és megfelelően reagál rájuk: "Fázom" - és az A8 máris meleget varázsol, vagy "Egy hamburgert szeretnék" - és máris úton vagyunk a legközelebbi gyorsétterem felé. A díjat a Las Vegas-i Consumer Electronics Show alkalmával Thomas M. Müller, az AUDI AG elektromosság/elektronikai vezetője vette át.
(2017. december)

"Auto Bild Sportscars des Jahres 2017" - Győztes az Audi RS 3 Limousine
Tizenhatodik alkalommal osztotta ki az Auto Bild Sportscars "Az Év Sportautói" ("Sportscars des Jahres") díjait. Az olvasói szavazáson az Audi RS3 Limousine (üzemanyag-fogyasztás, kombinált (l/100 km): 8,4 - 8,3*; szén-dioxid-kibocsátás, kombinált (g/km): 191 - 188*) a voksok 30,43 százalékával végzett a "Sorozatgyártású kis- és alsó-középkategóriájú autók" kategória élén. 400 lóerős 2.5 TFSI motorjával a kompakt RS-modell akár 280 kilométer/órás végsebességgel és 4,1 másodperces 0 - 100 km/h gyorsulással teszi egyértelművé kiemelkedő menetteljesítményeit, mégpedig öthengeres erőforrása karakteres hangjával kísérve. A díjátadóra az 50. Essen Motor Show alkalmával tartott Race Night keretében került sor. A szavazáson a magazin elmúlt 12 kiadásának tesztjeiből és menetpróbáiból összesen 110 modell vett részt, a díjakat 15 kategóriában ítélték oda.
(2017. december)

Tizenegy díj az Audinak Szingapúrban
Számos újdonságot tüntetett ki díjaival a helyi szaksajtó azon modellek közül, amelyekkel az Audi 2017 során jelent meg a szingapúri piacon:

 • Audi A3 Limousine 1.0 TFSI - Oneshift.com: "A Legjobb Alsó-középkategóriájú Limuzin" ("Best Compact Sedan")
  (üzemanyag-fogyasztás, kombinált (l/100 km): 4,7 - 4,4*; szén-dioxid-kibocsátás, kombinált (g/km): 109 - 103*)
 • Audi RS 3 Limousine - Oneshift.com: "A Legjobb Motor- és Kipufogóhang) ("Best Engine Sound & Exhaust Noise"); ST-Torque: "A Legjobb Vételek 2017" ("Best Buys of 2017") "Compact Executive" kategória
  (üzemanyag-fogyasztás, kombinált (l/100 km): 8,4 - 8,3*; szén-dioxid-kibocsátás, kombinált (g/km): 191 - 188*)
 • Audi A5 Cabriolet - Oneshift.com: "A Legjobb Alsó-középkategóriájú Kabrió" ("Best Compact Cabriolet")
  (üzemanyag-fogyasztás, kombinált (l/100 km): 8,0 - 4,4*; szén-dioxid-kibocsátás, kombinált (g/km): 181 - 114*)
 • Audi S5 Sportback - sgCarMart: "Legjobb Autók 2017" ("Best Cars of 2017")
  (üzemanyag-fogyasztás, kombinált (l/100 km): 7,7 - 7,5*; szén-dioxid-kibocsátás, kombinált (g/km): 174 - 170*)
 • Audi Q2 - ST-Torque: "A Legjobb Vételek 2017" ("Best Buys of 2017") "SUV/Crossover" kategória és ST-Torque Awards 2017 "A Legjobb Kompakt SUV-modell" ("Best Compact SUV"); sgCarMart: "Az Év Prémium Crossover-modellje" ("Premium Crossover of the Year")
 • Audi Q5 - ST-Torque: "A Legjobb Vételek 2017" ("Best Buys of 2017") "SUV/Crossover" kategória
 • Audi SQ5 - Oneshift.com: "A Legjobb Nagyteljesítményű SUV-modell" ("Best High Performance SUV")
  (üzemanyag-fogyasztás, kombinált (l/100 km): 8,5 - 8,3*; szén-dioxid-kibocsátás, kombinált (g/km): 195 - 189*)
 • Audi R8 Spyder - ST-Torque: "A Legjobb Vételek 2017" ("Best Buys of 2017") "Sportscar" kategória
  (üzemanyag-fogyasztás, kombinált (l/100 km): 13,6 - 12,6*; szén-dioxid-kibocsátás, kombinált (g/km): 309 - 286*)

(2017. december/ 2018. január)

 

 

 

További információ az új személygépkocsik hivatalos üzemanyag-, illetve elektromosáram-fogyasztási és hivatalos fajlagos szén-dioxid-kibocsátási adatairól a "Leitfaden über den Kraftstoffverbrauch, die CO2-Emissionen und den Stromverbrauch neuer Personenkraftwagen" ("Tájékoztató az új személygépkocsik üzemanyag-fogyasztásáról, szén-dioxid-kibocsátásáról és elektromosáram-fogyasztásáról") kiadványban található, amely minden értékesítési helyen, valamint a DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH társaságtól (D-73760 Ostfildern-Scharnhausen, Hellmuth Hirth Str. 1.) vagy a www.dat.de internetes oldalról térítésmentesen beszerezhető.

 

* Az üzemanyag-fogyasztási és a szén-dioxid-kibocsátási értékek a megadott tartományokban a választott felszereltség függvényében alakulnak.

Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés