Audi hírek

A German Design Award arany díját kapta az Audi Q2

2017-02-17

•    A legnagyobb kitüntetés a "Kiemelkedő formaterv - közlekedés" kategóriában
•    A Formatervezési Tanács a kompakt SUV modell egyedülálló dizájn megoldásait emelte ki
•    A zsűri véleménye: az Audi Q2 "minden adottsággal rendelkezik ahhoz, hogy trendet teremtsen"

Az Audi Q2* elnyerte a German Design Award arany díját. A Frankfurtban rendezett díjátadón az Audi kompakt SUV modellje a legmagasabb kitüntetést vehette át a "Kiemelkedő formaterv - közlekedés" kategóriában.

"Az Audi Q2 teljesen egyedülálló formatervével hódít, amely egyáltalán nem a nagy testvérek kicsinyített mása." - indokolta a zsűri a döntését. Az új SUV egy kiegyensúlyozott arányokkal rendelkező modell benyomását keltette a döntéshozókban, amely kategóriájában rengeteg helyet és legalább ennyi élményt kínál. "Ez az elegáns jármű minden olyan adottsággal rendelkezik, amellyel trendet teremthet." - hangzott az ítészek értékelése.

A sokszög-alakzatok által meghatározott dizájnjával az Audi Q2 új formai megoldásokkal gazdagítja a márka formanyelvét. Elejének két nagyméretű légbeömlő nyílás és a magasra emelt, nyolcszögletű Singleframe hűtőrács kölcsönöz határozott megjelenést. Oldalnézetében sokszög-alakzatok emelik ki a Q2 vonalvezetését. Az oldalablakok alatt a határozott övvonal szétválik és két, egymás fölött elhelyezkedő felületre osztja a lemezfelületet és egy hatszögű konkáv területet határol körbe. Az ajtók homorú formái a négy kerékjáratot kiemelve hangsúlyozzák a kompakt SUV-modell quattro karakterét.

A belső térben tovább folytatódik az Audi Q2 határozott élekkel megalkotott külső formavilága. A kupészerű tetővonal és a kompakt külső méretek ellenére az első ülések tágas fej és lábteret biztosítanak a bent helyet foglaló felnőttek számára. Az utastérben LED-fénycsomag kelthet különösen vonzó hangulatot, amely a dekorbetétek hátsó megvilágításáról gondoskodik. Ezek a LED fényforrások homogén fénnyel világítanak, amely a kezelőszerveken keresztül tíz árnyalatban állítható.

"Az új dizájnstratégiánk célja a márka karakteres formanyelvének használata, ugyanakkor erős egyedi vonásokkal rendelkező termékek létrehozása." - nyilatkozta az Audi vezető formatervezője. "Ezért örülök személy szerint annak, hogy a kiváló ügyfélvisszajelzések mellett egy független szakmai zsűri elismerését is magunkénak tudhatjuk."
A German Design Award díját a Formatervezési Tanács ítéli oda és a legtekintélyesebb elismerések egyike a formatervezés területén. A nemzetközi szakemberekből álló zsűri olyan innovatív termékeket és projekteket díjaz ezzel a kitüntetéssel, amelyek a formatervezés németországi és nemzetközi viszonylatában úttörőnek számítanak.

A fent említett modell fogyasztási értékei:

Audi Q2:
Üzemanyag-fogyasztás l/100 km: 5,8 - 4,1** (kombinált), CO2-kibocsátás g/km: 134 - 109** (kombinált)

**: az üzemanyag-fogyasztásnál és a CO2-kibocsátásnál megadott értékek függnek a gumiabroncsoktól/kerekektől illetve a motor és sebességváltó fajtájától

Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés