Audi hírek

Év végi díjeső: számos elismerést kapott az Audi október, november és december hónapban is

2017-01-18

Audi diadal a 2016-os "Auto Trophy" választáson
Az Auto Zeitung magazin olvasói idén is döntöttek, a szavazáson pedig összesen hét díjat nyert az Audi, amely 2016-ban ismét az "Auto Trophy" választás legeredményesebb márkája lett. Az idei évben a kitüntető címet az Audi A1, az Audi Q2, az Audi Q5, az Audi A5 Sportback* és az Audi Q7 érdemelte ki. A prémium márka első helyen végzett a "Legjobb formatervezés" és a "Legjobb márka" kategóriákban is. (2016. november 29.)

"Arany Kormánykerék" díj
Kettős győzelem az "Arany Kormánykerék" díjátadón, ahol az Audi Q2 és az Audi A5 Coupé* is kategóriájának élén végzett. Az ingolstadti prémium autógyártó a "Kompakt SUV" és a "Sportautók" mezőnyében diadalmaskodott. A nemzetközi szakemberekből álló bizottság és az "Auto Bild" magazin valamint a "Bild am Sonntag" újság olvasói az idei év legjobb autóipari újdonságairól szavaztak. (2016. november 8.)

Legmagasabb minősítés az Amerikai Egyesült Államokbeli törésteszten
Az Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) a "Top Safety Pick+" kitüntetéssel ismerte el az Audi A4 és az Audi Q5 kvalitásait, továbbá "Top Safety Pick" minősítéssel díjazta az Audi A3, Audi Q7 és Audi A6 modelleket. Mind az öt modell az IIHS legmagasabb "Good" minősítésével zárta a teljes töréstesztet, így azok az Amerikai Egyesült Államok piacán kapható legbiztonságosabb autók közé tartoznak. A "Top Safety Pick+" kitüntetést az Audi A4 az opcionálisan elérhető LED-es fényszórók és a szintén extrafelszerelésként kapható távolsági fényszóró asszisztens, az Audi Q5 pedig az adaptív Xenon fényszórók és az Audi adaptív sebességszabályozás (Adaptive Cruise Control; ACC) kapcsán érdemelte ki. (2016. december 8.)

Ausztrália
Három kategóriában három első helyet szerzett az Audi az idei évben a "Car Sales Car of the Year" választáson. Az Audi A4 Limousine diadalmaskodott a "Legjobb üzleti autó 100 000 ausztrál dollár alatt" kategóriában versenyző modellek között, míg az Audi Q7 a "Legjobb SUV modell 50 000 ausztrál dollár felett" kategóriában végzett az élen. A "Legjobb városi autó" kitüntető címet pedig az Audi A3 Sportback e-tron* érdemelte ki innovatív hálózatról tölthető (plug-in) hibrid hajtásával. (2016. november 10.)

Amerikai Egyesült Államok: díjazták az Audi A4 modellt
Az Audi A4 diadalmaskodott a "Luxusautók" kategóriában a Kelley Blue Book Best Buy választáson. A használt és új autókat értékelő Kelley Blue Book minden évben összesen tizenkét kategóriában hirdet győztest. A zsűri indoklásában kiemelte az Audi A4 modern formavilágát, korszerű műszaki megoldásait és a modell nyújtotta dinamikus vezetési élményt. (2016. november 15.)

Egyesült Királyság: az Audi A4 a "Best for Big Miles" kategória legjobbja
Az Audi A4 felkerült a világhírű Top Gear magazin listájára, ahol a Világ Legjobb Autói kapnak helyet. A prémium modell a "Best for Big Miles" kategória élén végzett, a magazin pedig az autó kényelmes belső terét, műszaki megoldásait és nagyszerű kezelhetőségét dicsérte. (2016. november. 25.)

Mexikó: első helyen az Audi a J.D. Power tanulmánya alapján
Az Audi a versenytársak előtt végzett a J.D. Power mexikói megbízhatósági tanulmányában. Szegmensében pedig két Audi modell, az Audi A1 és az Audi A5 is elismerésben részesült. A tanulmány elkészítése során a J.D. Power összesen 9 400 autótulajdonost vont be a felmérésbe egész Mexikóban. (2016. október 20.)

Dél-Afrika: kilenc kitüntetés az Audi modelljeinek
Az IPSOS Járműminőségi Felmérésén az Audi számos kategóriában végzett az élen. A "Legjobb Ferdehátú" kategóriában az Audi A1 és az Audi A3 Sportback*együtt vehette át az első helyezettnek járó kitüntetést. Az Audi A4 és az Audi A5 Sportback* az első és második helyet szerezte meg a "Középkategóriás limuzin" kategóriában. A "Legjobb limuzin" kategóriában az Audi A3 Limousine végzett az első helyen, míg az Audi A5 Coupé* modellt választották a "Legjobb kupé" kategória győztesének. A "Kisméretű szabadidőautók" kategóriában az Audi Q5 és az Audi Q3 gyűjtötte be a legjobbaknak járó elismerést, a "Legjobb prémium személyautó márka" kitüntető címet pedig szintén a négykarikás ingolstadti márka érdemelte ki. A felmérésben 30 000 ügyfél osztotta meg a márkákkal kapcsolatos tapasztalatait és értékelte az elmúlt időszakban vásárolt járművének minőségét. (2016. november 7.)

Spanyolország: elismerés az Audi Q2 modellnek
A spanyol "Car and Driver" magazin olvasói az Audi Q2 modellt tüntették ki az "Év Autója" címmel. Guillermo Fadda, az Audi Spanyolország vezetője vette át a legjobb modellnek járó elismerést egy madridi gálaesemény keretében. (2016. december 1.)

Japán: az Audi A4 lett "Az Év Import Autója"
A 2016-2017-es japán "Év Autója" választáson az Audi A4 nyerte el "Az Év Import Autója" kitüntető címet. A zsűri döntését a vezetői segédrendszerek széles kínálatával, az összekapcsolhatóság és az infotainment területén alkalmazott megoldások nagy választékával indokolta. Ezen kívül mély benyomást gyakorolt rájuk a modell által kínált vezetési élmény és a kiemelkedő minőség is. (2016. december 9.)

Termékmegjelenítési elismerés az Audinak
Az Amerika Kapitány: Az első bosszúálló című Marvel mozifilmben alkalmazott sikeres termékmegjelenítésért a prémium márkát Termékmegjelenítési díjjal tüntették ki a "Mozi" kategóriában. A díjat a Branded Entertainment Summit ProPKo keretében vehette át a márka. Az Audi győzelmének kulcsa a kiváló együttműködés illetve a márkának a filmbe történő sikeres integrálása volt. (2016. október 26.)

Az Audi lett a Red Dot: Év Márkája díj győztese 2016-ban
A Red Dot zsűrijének döntése szerint az Audi kommunikációs módszerek tekintetében az élen jár és emellett most először vehette át a Red Dot: Év Márkája elismerést. A 2015-ben alapított tekintélyes cím azt a sikeres márkát illeti, amely különleges és innovatív formai megoldásokat alkalmaz kommunikációjában és számos egyedi projektjén keresztül ezt meggyőzően képes bemutatni a zsűrinek is. Összesen 17 Audi projekt kapta meg a Red Dot elismerést az idei évben kiemelkedő kommunikációs megoldásaiért, többek között a 2015-ös Nemzetközi Autószalonon való Audi megjelenés vizuális elemei, a "Mission to the Moon" bemutató, amely az Audi márkának és egy német csapatnak a Google Lunar XPRIZE verseny keretében megvalósuló együttműködését prezentálja. Az Audi 2015-ös Éves Beszámolójához készült weboldal szintén bezsebelt néhány pontot. A korábbi években az Audi háromszor is kiérdemelte a Red Dot zsűrijének elismerését. A Red Dot Év Ügyfele díjat 2010. és 2014. között adták át a Red Dot ítészei annak a vállalatnak, amely kreatív partnereivel a legsikeresebb együttműködést alakította ki. (2016. november 4.)

Az Audi az "Év márkája 2016" cím nyertese
A YouGov piackutató cég az "Év márkája 2016" kitüntetéssel jutalmazta az Audi márkát az "Autóipar" kategóriában. Ezzel már harmadik alkalommal díjazza a YouGov és a Handelsblatt újság a német fogyasztók által legmagasabbra értékelt márkákat összesen 31 kategóriában. Az eredmény egy 700 000 online interjút felhasználó reprezentatív kutatáson alapul. (2016. november 2.)

* Az említett modellek üzemanyag-fogyasztási és szén-dioxid-kibocsátási adatai:

Audi A5 Sportback:
Üzemanyag-fogyasztás, kombinált (l/100 km): 7,5 - 4,1**
Szén-dioxid-kibocsátás, kombinált (g/km): 170 - 106**

Audi A5 Coupé:
Üzemanyag-fogyasztás, kombinált (l/100 km): 7,4 - 4,0**
Szén-dioxid-kibocsátás, kombinált (g/km): 170 - 105**

Audi A4 Limousine:
Üzemanyag-fogyasztás, kombinált (l/100 km): 7,5 - 3,7**
Szén-dioxid-kibocsátás, kombinált (g/km): 170 - 95**

Audi A3 Sportback e-tron:
Üzemanyag-fogyasztás, kombinált (l/100 km): 1,8 - 1,6**
Villamosenergia fogyasztás, kombinált (kWh/100 km): 12,0 - 11,4**
Szén-dioxid-kibocsátás, kombinált (g/km): 40 - 36**

Audi A3 Sportback:
Üzemanyag-fogyasztás, kombinált (l/100 km): 7,1 - 3,8**
Szén-dioxid-kibocsátás, kombinált (g/km): 163 - 99**

Audi A3 Limousine:
Üzemanyag-fogyasztás, kombinált (l/100 km): 7,1 - 3,7**
Szén-dioxid-kibocsátás, kombinált (g/km): 163 - 98**

** Az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás a megadott tartományban a választott keréktárcsák/gumiabroncsok, illetve motor/sebességváltó függvénye.

Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés