Audi hírek

DTM Budapest – Audi Sport nyilatkozatok

2016-09-28

39 500 néző (a teljes hétvégén) izgulhatta végig a Hungaroringen az Audi-legénység kiváló teljesítményét, szombaton az 1.-6. helyekkel vasárnap pedig kettős győzelemmel. Miután Daniel Juncadellát (Mercedes-Benz) és Marco Wittmannt (BMW) kizárták az értékelésből, Edoardo Mortara és Jamie Green személyében az Audi két pilótája is esélyes még a hockenheimi szezonzáró előtt a bajnoki címre. A konstruktőri és csapat-pontversenyben jelentős előnnyel az Audi áll az élen. Nyilatkozatok a DTM magyarországi vendégszereplése után.

 

Dr. Wolfgang Ullrich (az Audi versenyigazgatója)

"Először is minden elismerés műszaki stábunknak, az Audi RS 5 DTM valóban mércéül szolgált Budapesten. Arról sem szabad megfeledkeznünk, hogy mi még mindig ugyanazzal az autóval versenyzünk, mint három éve, miközben mindkét vetélytársunk kapott időközben néhány engedményt. Annál is inkább figyelemreméltó e kiváló teljesítmény. Úgy gondolom, hasznos volt a DTM számára visszatérni Budapestre, elsősorban vasárnap versenyezhettünk sok néző előtt. Különösen örömteli, hogy győri gyárunkból is sokan ellátogattak a versenyre. Két fölényes Audi-győzelmet láthattak és a bajnoki címről szóló döntést is sikerült végül Hockenheimre halasztani. A rajongóink így izgalmas hajrának örülhetnek, amikor is még egyszer mindent bele kell majd adnunk."

 

Dieter Gass (az Audi Sport DTM-igazgatója)

"Teljesítményünket tekintve az egyik legjobb versenyhétvégénken vagyunk túl eddigi DTM-szereplésünk során, különösen ebben a szezonban. Annál inkább bosszantó, hogy vasárnap csak mérsékelten profitálhattunk ebből. Noha szombati hatos diadalunkat követően kettős győzelmet arattunk, s tovább növeltük előnyüket a konstruktőri és csapat-pontversenyben, mégsem sikerült olyan mértékben, ahogyan tehettük volna. Különösen is kellemetlen, hogy Edo (Mortara) és Jamie (Green) az első kanyarban olyan szerencsétlenül esett ki a versenyből. Bár Edo nem rajtolt optimálisan, jó eséllyel jócskán feljöhetett volna a mezőnyben. Most igazán jó teljesítményre van szükségünk a hockenheimi finálén. Tudjuk, hogy ott gyorsak szoktunk lenni, a konstruktőri és csapat-pontversenyben is jól állunk és a pilóták bajnokságában sem dőlt még el semmi."

 

Mattias Ekström (Red Bull Audi RS 5 DTM #5) 18./1. hely

"Szombaton még küszködtünk némileg, vasárnap viszont már jobban alakultak a dolgok, s az időmérőn kifejezetten jól éreztem magam az autóban. A verseny könnyűnek bizonyult számomra, örülök neki, hogy ilyen szépen zárul a DTM-szezonom. Mindenesetre érdekes érzés, hogy nem utazom Hockenheimbe a szezonzáróra. Sajnálom Edót (Mortara) a vasárnap miatt, a pont nélküli futam igazán nem jött jól számára a bajnokságban. Azt is tudom azonban, hogy nagy küzdő és Hockenheimben egészen az utolsó méterig harcolni fog. Természetesen mindkét hockenheimi zárófutamot követem majd Buxtehudéból, a ralikrossz-világbajnokságról."

 

Edoardo Mortara (Castrol EDGE Audi RS 5 DTM #48) 1./19. hely

"Ezen a hétvégén már a kezdetektől gyorsabbak voltunk és rendkívül erősek. A szombat hihetetlen volt, a szabadedzésen minden tökéletesen zajlott, akárcsak az időmérőn. A versenyen nem rajtoltam tökéletesen, de elég jól ahhoz, hogy megőrizzem a vezetést. Ezután már megtartottam az előnyt és kíméltem a gumiabroncsokat. Vasárnap keményen meg kellett küzdenem a pole pozícióért, az utolsó pillanatban jöttem fel hatodikról az első helyre. Annál keserűbb volt számomra a verseny. Nem sikerült jól a rajt, közvetlenül utána pedig beszorultam Wittmann és Green közé, aminek az egyik keréktárcsám látta kárát, de több további ütközés is ért az első körben. Igazán kiábrándító, mivel akár nyerhettünk is volna. Így 14 pont hátránnyal megyek a zárófutamokra. Még minden lehetséges és a végsőkig küzdünk majd!"

 

Jamie Green (Hoffmann Group Audi RS 5 DTM #53) 2. hely/kiesés

Szombaton minden jól ment, az időmérőn és a versenyen elért második helyezéssel feltétlen elégedett lehetek. Összességében jó eredmény született az Audi számára. A vasárnapi időmérő edzés második szakaszán új gumikon feltartottak, így nem mehettem tiszta kört. A részidők alapján jóval előrébb végezhettem volna, legalább a második helyen. A versenyben végül sikerült jól eljönnöm a rajtnál, sajnos Wittmann a célegyenesben úgy döntött, hogy jobbra húz. Először Edóval (Mortara) ütközött, majd az én autómat is eltalálta, ami olyan súlyosan megsérült, hogy nem folytathattam vele a versenyt. Számomra így már 400 méter után véget ért a futam, ami igencsak kiábrándító."

 

Adrien Tambay (Speedweek.com Audi RS 5 DTM #27) 6./2. hely

"Számomra igazán jól sikerült a hétvége, szombaton a hatodik, vasárnap pedig a dobogón, a második helyen végeztem, aminek nagyon örülök. Remélem ez csupán a kezdet felfelé. Természetesen a csapat teljesítményének is örülök, mindenki kiváló teljesítményt nyújtott az egész verseny során, keményen megdolgoztak érte. A végén nagy megkönnyebbülés volt, hogy ismét jól alakultak a dolgok és jó néhány pontot vihetünk haza."

 

Miguel Molina (Teufel Audi RS 5 DTM #17) 3./18. hely

"A szombat jól alakult, s a vasárnap is sokat ígérőnek tűnt - egészen az első kanyarig. Amikor kitört a káosz, nem kerülhettem el az ütközést a többi pilótával. Alig várom az utolsó versenyt, Hockenheimben mindig jó voltam. Most keményen kell dolgoznunk, hogy néhány kupát hazavihessünk Neuburgba."

 

Mike Rockenfeller (Schaeffler Audi RS 5 DTM #99) 4./8. hely

Az Audi igencsak erős volt ezen a hétvégén. A szombati időmérőn és a versenyen elért negyedik hellyel egyaránt elégedett lehetek. Egy hibátlan körrel talán a harmadik rajthely, a versenyen pedig a dobogó is meglehetett volna. Vasárnap az időmérőn már nem lett volna elég az élre, de (Felix) Rosenqvist nélkül a második garnitúra gumival jobban is alakulhatott volna és a versenyen is előrébb végezhettünk volna. A tizenhatodikról a tizedik helyig feljönni mindenképpen jó, a tempóval nem volt baj és mindkétszer pontot szereztünk. Az eddigi szezon alapján abszolút elégedettek lehetünk."

 

Nico Müller (Playboy Audi RS 5 DTM #51) 5. hely/kiesés

"Természetesen nagy örömmel vittem haza a szombati tíz pontot. Ismét jól sikerült az időmérő, vasárnap azonban jobban is alakulhatott volna. A versenyt azután már jobb elfelejteni. Ha az első kanyarban kitör a káosz, egyszerűen szerencse kell túljutni rajta, ami nekünk most nem volt. A legfontosabb most, hogy Hockenheimben jól zárjuk a szezont."

 

Timo Scheider (AUTO BILD MOTORSPORT Audi RS 5 DTM #10) 9./6. hely

"Ezen a hétvégén összességében igazán jó teljesítményt nyújtott az Audi és az Audi Sport Team Phoenix is sokat fejlődött. Mike (Rockenfeller) és én több pontot gyűjtöttünk Budapesten, mint az egész eddigi szezon során, ennek megfelelő elégedettek lehetünk az eredményekkel. Sajnos túl későn jöttek, de természetesen jobb, ha végül sikerül, mintha egész évben nem megy jól. Két jól sikerült futamon vagyok túl, a köridők alapján a második még jobb is volt, mint az első. Igyekszünk magunkkal vinni a kedvező tapasztalatokat és már nagyon várjuk a hockenheimi hétvégét."

 

Hans-Jürgen Abt (az Audi Sport Team Abt Sportsline csapatfőnöke)

Két pole pozíció, két győzelem, visszahódított első hely a csapatbajnokságban: gárdánk minden tagja büszke lehet erre. Ezen a hétvégén is nagy nyomás alatt dolgoztunk és sikerült a bajnokság döntőjét a hockenheimi fináléra halasztani. Természetesen nem örülünk, hogy Edo (Mortara) vasárnap pont nélkül maradt és vezető pozíció helyett 14 pont hátránnyal érkezik majd Hockeheimbe. Ám aki ismer minket, tudja: soha sem adjuk fel. Az idén már megmutattuk, hogy mi vagyunk a DTM legerősebb csapata. Ezért is el akarjuk hódítani a trófeát Hockenheimben és Edót sem szabad még leírni müncheni kollégáinknak."

 

Ernst Moser (az Audi Sport Team Phoenix csapatfőnöke)

Nagyon elégedett vagyok teljesítményünkkel, mindkét autónkkal mindkét versenyben pontot szereztünk. Ez feltétlen elismerésre méltó, mivel igencsak hátulról indultunk. Az első futam eredménye óriási motivációt jelentett az egész csapat számára, ami a második futam bokszkiállásai során is jól érzékelhető volt, amelyek a második és negyedik leggyorsabbak voltak az egész mezőnyben. Vasárnap még jobban akartunk teljesíteni, ám az időmérő nem sikerült jól. A versenytempó viszont már rendben volt és ismét mindkét autónk pontot szerzett. Remélhetőleg ezzel lezártuk a korábbi futamok minden balszerencséjét, s friss lendülettel érkezünk Hockenheimbe, ahol mindent megteszünk azért, hogy az Audi nyerje mind a három bajnoki címet."

 

Arno Zensen (az Audi Sport Team Rosberg csapatfőnöke)

"Egyik szemünk sír, a másik nevet e hétvége után. Jamie (Green) szombati második helye természetesen kiváló, de kár, hogy a vasárnapi időmérőn forgalomba keveredett, különben előrébb is végezhetett volna. Az pedig, hogy versenye mindjárt az első körben véget ért, különösen is sajnálatos. Örülünk viszont Adrien (Tambay) sikerének, aki újabb dobogós helyet szerzett vasárnap. Összeségében sikerült további lépést tennünk előre a csapatbajnoki pontversenyben, ahol még akár harmadikak is lehetünk - majd Hockenheimben meglátjuk -, Jamie (Green) személyében pedig még a pilóták bajnokságában is van esélyünk."

Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés