A Hungaroringen is bemutatkozik az Audi Sport TT Cup

2016-09-21

• Az Audi márkakupája a Budapest melletti Formula-1-es pályán vendégeskedik
• Joonas Lappalainen az összesített pontverseny élén érkezhet Magyarországra
• Chaz Davies és Xavier Forés, a Ducati sztárjai, ezúttal kettőről négy kerékre váltanak

Akár a bajnoki cím is eldőlhet a Hungaroringen, vendégpilótaként pedig Chaz Davies és Xavier Forés, az FIM Superbike-világbajnokság (WorldSBK) két sztárja is rajthoz áll a hatodikon az Audi Sport TT Cup sorozat összesen hét versenyhétvégéjéből. Az Audi márkakupa futamaira a szeptember 24-25-i (szombat-vasárnap) DTM-versenyhétvége keretében kerül sor.

Célegyenesébe fordult a 2016-os Audi Sport TT Cup, Joonas Lappalainen már a szezon utolsó előtti versenyhétvégéjén megszerezheti bajnoki címét. A 18 esztendős holland pilóta a Nürburgringen aratott kettős győzelmével 197-re növelte pontjai számát, így 17 ponttal vezet Dennis Marschall (Németország, 180 pont) előtt. Nicklas Nielsen (Dánia) és Sheldon van der Linde (Dél-Afrika) 166 illetve 163 pontjával még szintén esélyes, hogy a lengyel Jan Kisiel nyomdokaiba lépjen, aki tavaly hódította el az Audi Sport TT Cup trófeáját.

Philipp Mondelaers projektvezetőt örömmel töltik el a magyar futamok: "Ez a versenyhétvége egészen különleges számunkra, Zandvoort után ugyanis Budapest a szezon második külföldi állomása. A Hungaroring igencsak komoly kihívást jelentő pálya, amit még nem ismernek fiatal tehetségeink. Izgalmas küzdelem zajlik az összesített pontversenyben, s örülök e két látványos futamnak a nézők sokasága előtt. Annál is inkább, mivel győri gyárunk, ahol az Audi TT készül, csupán mintegy kétórányi autózás innen."

A vendégpilóták mezőnyében a motorkerékpársport két sztárja áll rajthoz a Hungaroringen: Chaz Davies (Nagy-Britannia) és Xavi Forés (Spanyolország) a Ducati 1199 Panigale R nyergében indul a Superbike-világbajnokság futamain. Davies 2011 Supersport-világbajnoki címét követően döntött a WorldSBK mellett, ahol a 29 éves walesi pilóta eddig 13 győzelmet aratott és az összetett pontverseny harmadik helyén áll. A 30 esztendős Forés egyebek mellett 2013-as Superstock 1000 Európa-bajnok, 2014-ben pedig az IDM Superbike-bajnokság győztese volt. "Már több motorkerékpárversenyző is bebizonyította, hogy négy keréken is gyors tud lenni" - mondta Chris Reinke, az Audi Sport customer racing vezetője. "Bizonyos vagyok benne, hogy ők is keményen versenyeznek majd és felveszik a harcot állandó indulóinkkal."

A Hungaroring versenyhétvégéje szeptember 23-án, pénteken 14:35 órától a szabadedzéssel indul. Az időmérő szombaton 11:30-kor kezdődik, amit 16:20-kor az első 30 perces futam követ, majd vasárnap 11:45-kor rajtol a megegyező időtartamú második futam.

Mindkét futam élőben tekinthető meg az interneten, a www.audimedia.tv címen, illetve az Audi MediaTV Smart-TV App segítségével, így az Audi Sport TT Cup nézői a Samsung, az LG, az Amazon Fire és az Android TV révén világszerte a televíziók képernyőjén követhetik a versenyeket. A SPORT1 a szombati első futamot a Free-TV adásán élőben, míg a másodikat vasárnap szintén 16:00 órától felvételről közvetíti.

Miközben célegyenesbe érkezett az Audi Sport TT Cup 2016-os bajnoksága, már keresik a következő szezon tehetségeit. Jelentkezési lap az Audi 2017-es márkakupájára: www.audi-motorsport.com/de/de/tt-cup.html

Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés