Audi hírek

Audi-show a Nürburgring jubileumi DTM-futamán

2016-09-14

- Edoardo Mortara nyerte a DTM 50. látogatását az Eifel-vidéken
- Mortara, Ekström és Müller egyaránt hátulról tört előre
- Az Audi Sport Team Abt Sportsline 50. DTM-győzelme

Nem kevesebb mint 72 500 néző élvezhette a DTM jól sikerült jubileumi versenyhétvégéjét a Nürburgringen, amely vasárnap igazi Audi-show-t hozott, és Edoardo Mortara, illetve a Castrol EDGE Audi RS 5 DTM idei harmadik győzelmével zárult. A DTM 50. vendégszereplése a Nürburgringen az Audi Sport Team Abt Sportsline ugyancsak 50. diadalát hozta, akinek vasárnap mind a négy autója pontszerző helyen végzett.

Az időmérő edzés után még aligha számított bárki is ilyen kiváló Audi-szereplésre. Edoardo Mortara a legjobb Audi-pilótaként indulhatott a hatodik rajthelyről, míg Jamie Green, Miguel Molina és Mattias Ekström a hetedik, nyolcadik és tizedik rajtkockát szerezte meg.

A versenyben azonban - mint oly sokszor az idei szezon során - már az Audi RS 5 DTM volt a legerősebb autó. Mortara mindjárt a rajtnál két helyet is előrelépett, majd a vezető trió sarkában maradva szabad utat kapott, miután az első három viszonylag korán kiállt a bokszba. Mortara csupán a 28. körben jött ki, ahonnan már a második helyre érkezett vissza. Miután az időmérőn leggyorsabb Mercedes-Benz pilótát, Lucas Auert is megelőzte, az Audi versenyzője magabiztosan szerezte meg a győzelmet.

"Az utolsó körben még egy kis tréfát is megengedhettem magamnak a csapatrádión" - mesélte Mortara. "Az időmérőn megküzdöttünk, de a használt gumikon egész hétvégén kiváló volt az autóm. Az egyetlen kritikus pillanat a bokszkiállás volt, amikor a bokszutcába behajtva majdnem kicsúsztam a pályáról - az tényleg meredek volt."

A pontversenyt vezető Marco Wittmann (BMW) vasárnap a születésnapját ünneplő Lucas Auer mögött harmadikként ért célba. Wittmannt a célvonal előtt majdnem befogta Mattias Ekström, aki Red Bull Audi RS 5 DTM versenygépével nagyon gyorsnak bizonyult, és a tizedik rajtpozícióból egészen a negyedik helyig küzdötte fel magát. Közvetlenül mögötte a fiatal Nico Müller ért célba, aki a Playboy Audi RS 5 DTM volánja mögött nem kevesebb mint kilenc helyet javított. A tavalyi győztes Miguel Molina a Teufel Audi RS 5 DTM versenyautóval a tizedik helyezéssel tette teljessé az Audi Sport Team Abt Sportsline kiváló szereplését.

Jelentősen visszaesett azonban a pontversenyben Jamie Green (Audi Sport Team Rosberg). A brit pilóta a Hoffmann Group Audi RS 5 DTM volánja mögött hasonló stratégián volt, mint Mortara, azonban bokszkiállását követően ütközött Gary Paffettel (Mercedes-Benz), és bokszutca-áthajtási büntetést ítéltek meg ellene. Green így a 17. helyen éppúgy pont nélkül maradt, mint a 12. Timo Scheider (AUTO BILD MOTORSPORT Audi RS 5 DTM), a 16. Adrien Tambay (Speedweek.com Audi RS 5 DTM) és a 22. Mike Rockenfeller (Schaeffler Audi RS 5 DTM).

"Fantasztikus futam volt számunkra a mai" - mondta Dieter Gass, az Audi Sport DTM-igazgatója. "Továbbra is adódtak nehézségeink a gumiabroncsok teljes potenciáljának kiaknázásával az időmérő edzés döntő körében, ami kétségkívül hátrány. A versenyben viszont már előny, mivel az Audi RS 5 DTM hosszabban és egyenletesebb teljesítménnyel maradhat a pályán, mint vetélytársaink. Ma jól kihasználhattuk ezt."

Edoardo Mortara győzelmével a második helyre jött fel a pilóták bajnoki tabelláján, összesen még 100 megszerezhető pont mellett 33 pontra csökkentve hátrányát Wittmann mögött.

Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés