Audi hírek

Sikermodell: egymillió Audi Q5 Ingolstadtból

2016-08-15

•    A középkategóriás SUV termelési jubileuma
•    Albert Mayer gyárigazgató: "Az Audi Q5 nemzetközi sikere a csapatunk kiemelkedő teljesítményének köszönhető"
•    Kategóriájában a legkeresettebb prémium SUV: közel 1,6 millió eladott autó világszerte

Ezen a csütörtökön gördült le Ingolstadtban az egymilliomodik Audi Q5 az Audi központi gyárának szerelőszalagjáról. A Sepang-kék jubileumi SQ5 autót egy németországi családnak szállítják le. Az Audi Q5 nemzetközi sikere 2008-ban kezdődött, amikor az Audi ezzel a modellel - az Audi Q7 után a négykarikás márka második Q-modelljével - belépett a középkategóriás SUV-ok piacára is. Azóta az Audi Q5 a vásárlók kedvencévé vált, és több mint 100 ország útjain találkozhatunk velük. Mivel az Audi helyi eladásra Kínában és Indiában is gyártja ezt a népszerű modellt, a leszállított járművek száma világszerte megközelíti az 1,6 milliót.

"Számunkra az Audi Q5 a siker valódi garanciája. Ezért nagyon büszke vagyok rá, hogy ezt a világszerte tömegeket vonzó SUV modellt mi alkottuk meg Ingolstadtban, a központi gyárunkban. Egymillió Audi Q5. Ez az eredmény a termelésben dolgozó munkatársaink kiemelkedő teljesítményének köszönhető. Nagy erőfeszítések árán, elkötelezett munkával értük el mindezt" - mondta Albert Mayer, az Audi ingolstadti gyárának igazgatója.

Peter Mosch, az AUDI AG üzemi tanácsának elnöke: "Az üzemi tanács nevében szeretnék köszönetet mondani minden kollégának, aki segített abban, hogy az Audi Q5 az országutakra kerüljön. Tudásuk, tapasztalatuk tette ezt a SUV-ot abszolút bestsellerré."

A cég tavaly világszerte összesen 266 968 Audi Q5 modellt szállított a vásárlóknak, ami nyolc százalékkal több, mint 2014-ben (247 446). Az Audi Q5 sikere töretlenül folytatódik tovább, hiszen az eladások száma az idei első félévben tovább nőtt, 4,7 százalékkal. Az Audi Q5 továbbra is a legkelendőbb prémium SUV a kategóriájában. Az ingolstadti Audi-dolgozók több mint 650 autót gyártanak naponta. Ezen felül az Audi Csoport még a kínai Changchunban és az indiai Aurangabadban is gyártja ezt a modellt a helyi piacok számára. Így mindösszesen közel 1,6 millió Audi Q5 talált gazdára világszerte a termelés 2008-as beindítása óta. Ez a SUV különösen népszerű Kínában, az Egyesült Államokban és Németországban.

2008 óta Magyarországon 1724 darab Audi Q5 került értékesítésre. 2015. január 06. és 2016. január 06. között 17 százalékos növekedést könyvelhet el a márka. Továbbá 2014 és 2015 között a regisztrált autók száma 1,5 százalékkal gyarapodott.

Az ingolstadti Audi gyár az új mexikói Audi üzem felettes üzeme és mentora is. Az első Audi Q5 szeptember végén gördül le a San José Chiapa-i gyár szalagjáról, hogy innen is tovább hódítsa a világpiacot.

Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés