Audi hírek

Audi Q2 győzelem az Automotive Brand Contest alkalmával

2016-07-15
  • Tekintélyes formatervezési díj az új kompakt SUV-modell számára
  • Sokszög-alakzatok gazdagítják a márka új formai nyelvezetét
  • Audi-győzelem további kilenc kategóriában is

Győzelemmel zárt az Audi Q2 az Automotive Brand Contest alkalmával, a kompakt SUV-modell az "Exterior Premium Brand" kategóriában nyerte el a "Best of Best" kitüntetést. A díjátadót 2016. szeptember 29-én, Párizsban tartják.

Az új Audi Q2 sokszög-alakzatok jellemezte formavilága újszerű stílussal gazdagítja a négykarikás márka formai nyelvezetét. Elejét a magasra emelt, nyolcszögletű Singleframe hűtőrács határozza meg. A rácsozat szerkezete szintén a sokszög-téma variációja, akárcsak a két nagyméretű, határozottan kiformált légbeömlő nyílás. Hátul megnyújtott tetőlégterelő és alsó védőlemezt idéző diffúzorelem gondoskodik a dinamikus lezárásról.

A Q2 oldalán szintén a sokszög-elemek sajátos játéka kelt vonzó összhatást. Az oldalablakok sávja alatt az erőteljes vállöv két egymással párhuzamosan futó élre nyílik szét, amelyek hatszögletű, homorú felületet fognak közre. Az autó oldalának ugyancsak homorú alakja a kerekeket, s ezzel a kompakt SUV-modell quattro-karakterét hangsúlyozza. "Modellspecifikus dizájnelemekkel kiegészített, hangsúlyosan geometrikus formai nyelvezetet alakítottunk ki az Audi Q2 számára" - emelte ki Marc Lichte, az Audi vezető formatervezője - "így egyéni karakterrel jelenhet meg a Q-családban."

Az új Q2 elismerése mellett az Audi további kilenc kategóriában jeleskedett. A prémiummárka így többek között az új Audi TT RS* OLED-technikájú hátsó lámpáiért ("Parts & Accessoires" kategória), virtuális műszaki kommunikációjáért ("Corporate Publishing" kategória) és az Audi A4 egész Németországra kiterjedő piaci bevezetéséért ("Events" kategória) ugyancsak elnyerte a "Winner" kitüntetést.

A Német Formatervezési Tanács által szervezett Automotive Brand Contest az autós szakma legtekintélyesebb formatervezői versenyei közé tartozik. A díjátadót 2016. szeptember 29-én, Párizsban tartják.

 

 

 

 

* Az említett modellek üzemanyag-fogyasztási és szén-dioxid-kibocsátási adatai:

 

Audi Q2 1.4 TFSI COD S tronic (110 kW/150 LE)

Üzemanyag-fogyasztás, kombinált (l/100 km): 5,5 - 5,2**

Szén-dioxid-kibocsátás, kombinált (g/km): 125 - 119**

 

Audi TT RS Coupé

Üzemanyag-fogyasztás, kombinált (l/100 km): 8,4 - 8,2**

Szén-dioxid-kibocsátás, kombinált (g/km): 192 - 187**

 

Audi TT RS Roadster:

Üzemanyag-fogyasztás, kombinált (l/100 km): 8,5 - 8,3**

Szén-dioxid-kibocsátás, kombinált (g/km): 194 - 189**

 

 

** Az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás a megadott tartományban a választott keréktárcsák/gumiabroncsok függvénye.

Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés