Audi hírek

Hazai pályán az Audi Sport a DTM-ben

2016-06-23

•    A szezon csúcspontja Nürnbergben, a Norisringen
•    Ekström még győzelemre vár, Green már négyszeres győztes Nürnbergben
•    Dieter Gass: "Az Audi-rajongók megérdemelnek egy Audi-diadalt"

Le Mans 24 órás versenyét követően a következő hétvégén (június 25-26.) már ismét minden a DTM körül forog az Audi Sport háza táján, a program pedig a szezon csúcspontja Nürnbergben, a Norisringen.

Az idény egyetlen városi futamán hazai pályán játszik az Audi Sport. "Ezért jövünk mindig szívesen ide, s természetesen a különleges hangulat miatt" - mondta Dieter Gass, az Audi Sport DTM-igazgatója. "Annál fájdalmasabb számunkra, hogy már jó ideje nem tudtunk nyerni a Norisringen. A sok Audi-rajongó, akik az idén is eljönnek Nürnbergbe, mindenesetre megérdemlik, hogy végre Audi-győzelmet lássanak - még ha, mint mindig, különösen nehéz is lesz."

Az Audi-pilóták legutóbbi diadala a Dutzendteich és a labdarúgó-stadion között húzódó, 2,3 kilométeres városi pályán immár 14 esztendővel ezelőttre datálódik, a francia Laurent Aiello ugyanis kompakt Audi TT versenygépével 2002-ben "csípte el" a célegyenesbe vezető kanyarban Bernd Schneidert, a Mercedes-Benz pilótáját, s nyerte meg a futamot.

"Ez az a verseny, amit nagyon szeretnék megnyerni" - nyilatkozta Mattias Ekström. "Egyszer már elsőként értem ugyan célba, de nem tarthattam meg a serleget. Az idén ismét megpróbálom elhódítani, de ezúttal is nagyon szoros versenyre számítok."

Ekström már sok kemény küzdelmet ért meg Nürnbergben, ám "A Norisring királya" mégis valaki más: Jamie Green eddig összesen négy diadalt ünnepelhetett Nürnbergben, ahol már az Audi színeiben is a dobogóra állhatott. Green azonban nem csupán ezért kedveli e városi pályát. "Ha izgalmas versenyről és kemény előzésekről van szó, a Norisring kétségkívül a legjobb pálya" - véli a brit pilóta. "Ez már az állítható DRS szárnyak előtt is érvényes volt, most pedig még inkább igaz. A pálya elsősorban a fékezésekről, a lassú kanyarokról és a kisebb leszorító erőről szól, mégpedig úgy, ahogyan a DTM-re egyébként nem jellemző. Mivel csak egyenesekből és különösen lassú kanyarokból áll, a Norisringen jobban megközelíthető az elöl haladó autó, így a párharcok is keményebbek és izgalmasabbak, mint a DTM bármely más pályáján. A szurkolók sokasága teremtette hangulat garantáltan gondoskodik a libabőrről, különösen nekünk, az Audi pilótáinak."

Előrejelzésekbe aligha mer bocsátkozni bárki is a DTM idei szezonjára, az első hat futam ugyanis hat különböző győztest hozott, de az első rajthelyeken is hat pilóta osztozott. A tabella első és hatodik helyezettjét mindössze 15 pont választja el egymástól, s Mattias Ekström (46 pont), Jamie Green (45 pont) és Edoardo Mortara (44 pont) egyaránt az első hat tagja.

2015-ben a Norisring teljes mezőnye 0,625 másodpercen belüli különbséggel zárta a vasárnapi időmérőt. "Az idén még szorosabb a DTM mezőnye, az eredmények pedig aligha jósolhatók" - hangsúlyozta Dieter Gass. "Nem lepne meg, ha az idén mindenki fél másodpercen belüli eltéréssel teljesítene. Egyértelmű, hogy a Norisringen mindenekelőtt a fékeknek és hűtésüknek kell rendben lennie - s természetesen a végsebességnek."

Jegyek a DTM egyetlen városi futamára: www.audi-motorsport.com

Az ARD mindkét futamot élőben közvetíti "egyes" csatornáján (szombaton 13:00, vasárnap 12:45 órától). Az Audi Sport TT Cup szintén két futamot rendez a Norisringen, amelyek a SPORT1+ programján és a www.audimedia.tv oldalon követhetők élőben.

Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés