Remek visszatérés – Ekström újra ragyogó formában

2016-06-07

•    Lausitzban a kilencedik helyről a második helyre jött fel a vasárnapi versenyen
•    A svéd most a legjobb Audi-pilóta a pontversenyben
•    67 500 néző élvezte a sikeres Motorsport Fesztivált

Alig 14 nappal a remek spielbergi teljesítménye után Mattias Ekström a Lausitzringen is fellelkesítette a DTM rajongóit. Az Audi Sport Team Abt Sportsline svéd pilótája a kilencedik helyről a második helyre jött fel, így a június 25-26-i norisringi verseny előtt a legeredményesebb Audi-pilóta címért folyó küzdelem sűrűjében találta magát.

A Lausitzringen rendezett első Motorsport Fesztiválon a nagyszámú, 67 500 néző előtt Ekström hű maradt a mottójához: "Csináld keményen, vagy menj haza!". A Red Bull Audi RS 5 DTM volánja mögött Ekström mindjárt a startnál két helyet javított, majd később a márkatársát, Jamie Greent (Hoffmann Group Audi RS 5 DTM / Audi Sport Team Rosberg) győzte le párbajban, miközben - csakúgy, mint Spielbergben - a lehető legkésőbbre halasztotta a kerékcserét. Ekström csak a 46 körös verseny 31. körénél állt ki a boxba, és az új gumikkal nem sokkal a verseny vége előtt a Mercedes Benz pilótája, a kanadai Robert Wickens elől szerezte meg a második helyet.

"Erről szól egy verseny - mondta Ekström lelkes örömmel, miután áthajtott a célvonalon. - A kocsim ugyan jól ment a kvalifikációs futamon, de ez csak a kilencedik helyre volt elég. Ám a hosszabb versenyeken, mint amilyen ez a vasárnapi is, sokat lehet elérni tapasztalattal, stratégiával és a megfelelő tempóval. Ezt történt ma is."

Jamie Green szintén jó teljesítményt nyújtott. A brit izgalmas csatát vívott honfitársával, a Mercedes-Benz színeiben autózó Gary Paffett-el, és negyedikként végezve csupán 0,348 másodperccel késte le a dobogót. Az Audi sofőrje 1 perc 17,840 másodperccel új körrekordot ért el.

Nico Müller a Playboy Audi RS 5 DTM kormányánál nyolcadik lett vasárnap a Lausitzringen, így három Audi pilóta is pontszerző helyen végzett. Az Audi ezzel 65 pontot javított a BMW-vel szemben a gyártók rangsorában. A vezetők rangsorában három Audi-pilóta, Ekström (46 pont), Green (45 pont) és Edoardo Mortara (44 pont) került a legjobb öt közé.

A 22. helyről indulva Mortara szintén látványos visszatérést hajtott végre, amelynek során nem kevesebb, mint tíz helyet javított. A harminckettedik körben, amikor kiállt a boxba, baleset történt, amiben az Audi Sport Team Abt Sportsline egyik szerelője megsérült. Őt további vizsgálatokra a közeli kórházba szállították, ahol kiderült, hogy eltört a jobb lábfeje.

Timo Scheider (AUTO BILD MOTORSPORT Audi RS 5 DTM) és Mike Rockenfeller (Schaeffler Audi RS 5 DTM - mindketten az Audi Sport Team Phoenix versenyzői) a 16-17. helyen végeztek. Rockenfeller a legjobb Audi-pilótaként a második sorból kezdte a versenyt, de mivel nem sokkal a start előtt az autója kissé előrébb gurult, áthajtásos büntetést kapott.

A szombati győztesnek, Miguel Molinának is ki kellett mennie a boxutcába áthajtásos büntetésre Teufel Audi RS 5 DTM autójával, miután korábban az 1-es kanyar előtt, fékezés közben ütközött Augusto Farfus BMW autójával. A spanyol a 19. helyen végzett, egy hellyel Adrien Tambay (Speedweek.com Audi RS 5 DTM) előtt.

"Mattias (Ekström) és Jamie (Green) ma ismét kiváló teljesítményt nyújtottak - mondta Dieter Gass, az Audi Sport DTM-főnöke. -  A tegnapi első-második és a mai második hellyel nagyon elégedettek lehetünk. Láttuk, hogy az Audi RS 5 DTM jó teljesítményt nyújt. A boxutcában történt baleset nagyon szerencsétlen dolog volt. A szerelőnek mielőbbi gyógyulást kívánunk!"

Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés