Audi Sport racing academy – Iskola a versenyzőutánpótlás tehetségeinek

2016-04-15

• Az Audi driving experience új programja

• A jövő professzionális autóversenyzőinek képzése

 

Új, fiatal versenypilótákat képző projekttel bővíti programját az Audi driving experience. Az Audi Sport racing academy a márka professzionális versenyzői segítségével támogatja a tehetséges utánpótlás fejlődését. A kétéves program célja, hogy a résztvevők maguk is profi pilótává váljanak.

Az Audi Sport racing academy évente akár hat ifjú tehetséget is támogathat. Az egy-egy témára összpontosító Academy Meetingek során az Audi személyre szabott képzési programot kínál a fiatal tehetségek számára, amely a jeges utak vezetéstechnikájára éppúgy kiterjed, mint a testedzés és a helyes étkezés kérdéseire. Hasonlóképpen, az instruktorok a versenyautók műszaki megoldásaiba is bevezetik őket, de a médiával, a szponzorokkal és a nyilvánossággal való megfelelő kapcsolattartás is szóba kerül.

A résztvevők fejlődését Pierre Kaffer és Rahel Frey versenyzők Sepp Haider koordinátorral közösen segítik. Az ifjú pilóták a Neuburg an der Donauban működő Audi driving experience center és a Groß Dölln-i Driving Center létesítményeiben, különböző európai versenypályákon, valamint a Finnországban és Svédországban szervezett jeges tréningek során csiszolhatják vezetési stílusukat. Oktatóautókként főként az Audi aktuális RS és R modelljei szolgálnak, amelyeket az Audi TT cup és az Audi R8 LMS versenygépek egészítenek ki.

"Az Audi Sport racing academy mind szélesebb körű kínálatunk fontos kiegészítése, amely még sportosabb karaktert kölcsönöz globális tevékenységünknek" - foglalta össze Klaus Demel, az Audi driving experience vezetője. "Mindemellett az Audi vonzó belépőprogrammal bővítheti ily módon versenysport-tevékenységét."

Az Audi szakemberei a magyar Keszthelyi Vivien, a dél-afrikai Sheldon van der Linde és a dán Nicklas Nielsen személyében már ki is választották az első támogatandó tehetségeket. A mindössze 15 esztendős Keszthelyi Vivien a képzés első lépcsőjében kizárólag a különböző témaköröket felölelő Academy Meeting programot végzi, míg a másik két kiválasztott az Audi Sport TT Cup 2016-os sorozatában is rajthoz áll, s kellő alkalmasság esetén 2017-től, a harmadik lépcsőben, már az Audi R8 LMS GT3 versenyautó volánja mögé ülhetnek.

A cél a legfeljebb 25 éves jelöltek olyan sikeres képzése, hogy versenyzőként is értékelhetővé váljanak. Az Audi Sport customer racing a GT-Sport, az Audi Sport pedig a DTM és az FIA WEC gyári hátterű programjainak küzdelmeire egyaránt e folyamat során kívánja kiválasztani pilótáit.

Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés