A dizájn új interpretációja. Az első tisztán elektromos Audi Sportback.

A quattro összkerékhajtás, akár 300 kW (408 LE) teljesítmény és akár 446 kilométer hatótáv - készüljön fel Ön is a vezetés vérpezsdítő élményére! Az Audi e-tron Sportback a színtiszta érzelmeket a kupék formavilágának új interpretációjával ötvözi.

Megjegyzés: A képen szereplő jármű feláras extrafelszereléseket tartalmaz. Egyes felszerelések csak egy későbbi időponttól állnak rendelkezésre.

 

Elektromos – most még izgalmasabban

Elektromos – most még izgalmasabban

A kupékat idéző tetőíve az Audi e-tron Sportback¹ sportos fellépését emeli ki, míg dinamikus Sportback-sziluettje progresszív szenvedélyt sugároz, s az extrafelszerelésként rendelhető design selection utastér-csomaggal belterét is hangsúlyosan elegáns atmoszféra jellemzi.

Esztétikus úttörő

Az Audi e-tron Sportback sportos eleganciájával hódít. Küszöbborítása atletikus dizájnelemei az akkumulátor mélyre süllyesztett beépítési pozíciójára utalnak, egyben vizuális tömegközéppontként is szolgálnak. Elején mindenekelőtt függőleges lamellákkal kialakított, nagyméretű, nyolcszögletű Singleframe hűtőrácsa tűnik fel, míg hátulján laposan ereszkedő tetővonala jelzi egyértelműen, hogy egy Sportback áll előttünk.

Sportos egyéni kialakítás

Az Audi e-tron Sportback valódi dizájnikon, amelyet az extrafelszerelésként rendelhető, kimondottan sportos S line külső optikai csomaggal pontosan az Ön egészen személyes különlegességévé alakíthat, s amely a markáns légbeömlő nyílásokkal, a hátsó légterelővel és a tetszetős alumínium küszöblécekkel nem csupán sportos, hanem extravagáns stílusú is.

Színt vall

Alakítsa ki Audi e-tron Sportback modelljét pontosan egyéni elképzelései szerint: 13 részben opcionális szín emelheti ki más-más módon az autó karakterét, a palettán egyebek mellett a Tőrezüst, a Plazmakék és a Daytona-szürke is megtalálható.

Daytona-szürke

Plazmakék

Tőrezüst

Ahol a dizájn és az imázs találkozik

Kölcsönözzön az extrafelszerelésként rendelhető S line utastér-csomaggal további sportos stílusjegyeket az Audi e-tron Sportback¹ számára! A kárpitjukon S-emblémát hordozó első sportülések határozott tartást biztosítanak, de a csomag többek között S-emblémával díszített, bőrbevonatú sportkormányt, valamint alumíniumbetétes, megvilágított küszöbléceket is tartalmaz.

Tapasztalja meg a messzire tekintő fejlődés élményét!

Az Audi e-tron Sportback számos innovatív technikával készül. Ezek közé tartoznak egyebek mellett az extrafelszerelésként kínált virtuális külső visszapillantó tükrök, amelyek kisméretű kamerájukkal állítják elő utastérbeli képüket. Szintén e megoldások egyike az MMI touch response funkcióval kiegészített MMI Navigációs rendszer plusz csúcs-infotainment-berendezés, amely Audi connect² szolgáltatásainkhoz kínál hozzáférést.

Különleges hátrapillantás

Az Audi e-tron Sportback¹ számára extrafelszerelésként rendelhető virtuális külső visszapillantó tükrök integrált kamerarendszerrel kialakított, karcsú tartók, amelyek az utastér kontrasztos OLED-képernyőin jelenítik meg képüket, s még sötétben is tűéles képpel szolgálnak a hátul feltűnő járművekről. A kívánt látómező kialakításához a kép érintéses kezeléssel igény szerint eltolható.

Intuitív impulzusok

Éppoly intuitív és felhasználóbarát, akár egy korszerű okostelefon - az Audi e-tron Sportback¹ az MMI touch response funkcióval kiegészített MMI Navigációs rendszer plusz technikája. E csúcs infotainment-berendezést Ön a középkonzol két nagyméretű képernyőjéről vezérelheti, amely során a touch response technikának köszönhetően tapintásbeli visszajelzésekben is részesül. Az MMI-rendszer az Audi connect² választékához is hozzáférést kínál, amelyek kínálata többek között olyan e-tron-specifikus szolgáltatásokra is kiterjed, mint az e-tron útvonaltervező, amely a szükséges töltőpontokkal együtt jeleníti meg a lehető legkedvezőbb útvonalat.

„Felvillanyozó” menetteljesítmények

Az Audi e-tron Sportback tisztán elektromos hajtásrendszere (elektromosáram-fogyasztás, kombinált (kWh/100 km): 21,6-26,3 (WLTP); szén-dioxid-kibocsátás, kombinált (g/km): 0) az első és a hátsó tengely egy-egy elektromos motorjából áll, amelyek összteljesítménye akár a 300 kilowattot (408 LE) is elérheti. A 664 newtonméter maximális forgatónyomaték közvetlen és késedelem nélküli elindulást tesz lehetővé, a 0 - 100 km/h gyorsulás pedig a Boost-üzemmódban mindössze 5,7 másodpercet igényel. A végsebesség 200 kilométer/óra.

Progresszív kormányrásegítés

Az Audi e-tron Sportback progresszív kormányzása optimális irányíthatósági tulajdonságokról gondoskodik, így városban Ön egyaránt mérsékelt kormányzási igényt élvezhet a parkolási és egyéb manőverek során, míg a kanyargós országutakon agilis és pontos irányíthatósági tulajdonságok mentén uralható még jobban az autó.

Alkalmazkodó és kényelmes

Technika, amely alkalmazkodik az Ön vezetési stílusához: az Audi e-tron Sportback extrafelszerelésként rendelhető sport-légrugózása automatikusan szabályozza a karosszéria magassági pozícióját, illetve a csillapítást, egyszerre fokozva a kényelmet és a menetdinamikai képességeket. Az Audi drive select menetdinamikai szabályzórendszer különböző üzemmódjain keresztül Ön is igény szerint befolyásolhatja az autó alapvető menettulajdonságait.

Célokat elérni

Az Audi e-tron Sportback tekintélyes, akár 446 kilométeres hatótávjáról elsősorban 95 kWh bruttó kapacitású, nagyfeszültségű akkumulátora gondoskodik, de az energia-visszatáplálás (rekuperáció) is nagyban hozzájárul: az Audi e-tron Sportback az összes lassítási folyamat több mint 90 százaléka során kizárólag elektromos gépei rekuperációját veszi igénybe.

Akkumulátorkapacitás – röviden

Az elektromos hajtásrendszerű járművek nagyfeszültségű akkumulátorának kapacitása tekintetében bruttó és nettó kapacitásról beszélhetünk. A bruttó kapacitás a nagyfeszültségű akkumulátor teljes fizikai tárolóképességét jelenti, azonban az önkisülés elleni védelem, az élettartam növelése és vészindítási tartalék biztosítása érdekében az elméletileg rendelkezésre álló energiatartalom műszakilag korlátozott. A valójában felhasználható energiamennyiség a nettó kapacitás.

Inspirálóan egyszerű

Számos töltési lehetőségének köszönhetően az Audi e-tron Sportback korlátlanul használható a mindennapok során. Otthonra az e-tron connect töltőrendszer³ révén kínálunk innovatív töltési lehetőséget, míg útközben Ön az e-tron töltőszolgáltatás (e-tron Charging Service) töltőállomásain "tankolhat" elektromos áramot.

Töltés útközben

Töltőteljesítmény

150

kW

Maximum

A töltés időtartalma

30

Perc

Az akkumulátor kapacitásának 80 százalékáig

Töltőpontok

110.000

Európa 21 országában

Nyilvános töltés

Töltse útközben is gyorsan és egyszerűen Audi e-tron Sportback modelljét! Az e-tron töltőszolgáltatás (e-tron Charging Service) ehhez egységes hozzáférést biztosít Európa egyik legnagyobb, 21 országban összesen több mint 110 ezer töltőpontot kínáló, nyilvános töltőhálózatához. A töltési folyamat elindításához elegendő az e-tron töltőszolgáltatás töltőkártyája, mégpedig szolgáltatótól függetlenül. A myAudi App⁴ segítségével okostelefonjáról is igénybe veheti az Audi connect² portfolió szolgáltatásait.

Otthoni töltés

Az e-tron connect töltőrendszerrel³ intelligens lehetőséget kínálunk az Audi e-tron Sportback otthoni töltésére. E technika hálózatba kapcsolhatja az autót a kompatibilis otthoni energiamenedzsment rendszerrel (Home Energy Management System; HEMS), s az Audi e-tron Sportback ötletes és praktikus módon azon időszakokat részesíti előnyben a töltésre, amikor a legkedvezőbb áron áll rendelkezésre az elektromos áram, a töltőteljesítményt pedig automatikusan a háztartásban párhuzamosan üzemelő további elektromos fogyasztókhoz illeszti.

Tér az ötleteknek

Az Audi e-tron Sportback a sportosság, a funkcionalitás és a magasfokú mindennapos használhatóság kombinációjával szolgál. Utastere bőséges helyet és tág lehetőségeket kínál, míg csomagtartója 615 literes, lehajtott hátsó ülésekkel pedig 1655 literig is bővíthető. A hátul helyet foglalók szintén bőséges fej- és lábteret élvezhetnek.

Csomagtér

Hátsó ülések

További kérdései lennének?

Hogyan növelhetem a hatótávot?

 1. Közlekedjen előrelátóan és ügyeljen sebességre!
 2. Használja az Audi drive select menetdinamikai szabályzórendszer "Gazdaságosság" üzemmódját, amely a különösen takarékos közlekedésre készült!
 3. Figyeljen a karosszéria magassági pozíciójára! Mérsékelje a légellenállást a karosszériamagasság csökkentésével az Audi drive select menetdinamikai szabályzórendszer "Sport" vagy "Gazdaságosság" üzemmódját választva!
 4. Kísérje figyelemmel az elektromos fogyasztók - például a légkondicionáló berendezés, a rádió, a fényszórók vagy a hátsó szélvédő fűtése - üzemét, mivel ezek szintén az akkumulátor energiáját használják.
 5. Kerülje az indokolatlan közlekedést olyan kiegészítő elemekkel, mint például a tetőcsomagtartó!
 6. Használja az ECO-légnyomást!
 7. Vegye igénybe az előzetes légkondicionálás funkcióját (az indulási idő programozása), amikor az autó még a töltőállomásra csatlakoztatva áll!
 8. Használja a hatótáv-üzemmódot (Range Mode) (korlátozott menetüzem)!

 

Miért tölthetek egy 22 kilowattos töltőállomásról csupán 11 kW teljesítménnyel?

Jelenleg a gépkocsi egy 11 kilowattos fedélzeti töltőberendezéssel (On Board Charger; OBC) rendelkezik, a második OBC várhatóan 2019 negyedik negyedévétől feláras extrafelszerelésként jelenik meg a kínálatban. Két fedélzeti töltőberendezéssel (OBC) már a 22 kW teljesítményű töltés is lehetővé válik, egyenáramú (DC) töltéssel pedig az Audi e-tron Sportback már alapkivitelében is akár 150 kW teljesítménnyel tölthető.

 

Milyen garanciát kínál az AUDI AG az akkumulátorra? Javítható az akkumulátor?

Az AUDI AG nyolc év, illetve 160 ezer kilométer garanciát nyújt az új gépkocsik nagyfeszültségű akkumulátorára, ami minden anyag- és szerelési (gyártási) hibára kiterjed. Igen, megfelelően képzett szakemberek (nagyfeszültség-szakértő) által a nagyfeszültségű (HV) akkumulátor adott esetben javítható.

 

Kérdések a járműről

Mit jelent a rekuperáció?

A rekuperáció folyamata során a jármű energiát táplál vissza. Az elektromos hajtásrendszer ekkor generátorüzemben dolgozik, és a mozgási energia jelentős részét elektromos energiává alakítja, amelyet a nagyfeszültségű akkumulátor tárol. A belsőégésű motorral hajtott gépkocsik motorfékhatásához hasonlóan az energia-visszatáplálás (rekuperáció) lassítja a járművet. A funkció automatikusan lép működésbe, ha Ön a D menetfokozatban a fékpedálra lép vagy elveszi a gázt.
Amikor Ön a fékpedálra lép, az energia-visszatáplálás (rekuperáció) lép működésbe a jármű lassítására és csupán szükség esetén aktiválódik a fékberendezés, így visszafogott vezetési stílus mellett akár röviddel a megállás előtti tempóig is lefékezhet kizárólag rekuperációval, alig veszítve energiát, illetve hatótávot a kerékfékek használatával.

 

Hogyan működik az energia-visszatáplálás (rekuperáció)?

Egyaránt lehetőség nyílik automatikus és manuális rekuperációra:
1. Az automatikus használat során az elektromos fékrásegítő automatikusan osztja el a szükséges fékteljesítményt az elektromos gépek és a tárcsafékek között. Elvileg 3 m/s2 lassulásig minden fékezési folyamat kizárólag energia-visszatáplálással zajlik.
2. Az automatikusan változó rekuperációs funkció a pillanatnyi menethelyzet függvényében csökkenti a sebességet energia-visszatáplálással, például amikor az elöl haladó jármű fékez, vagy épp a rendelkezésre álló útvonaladatok alapján, például kanyart vagy lakott terület kezdetét jelző táblát ismerve fel. Ez a funkció az MMI-rendszerben kapcsolható be- illetve ki.
3. Alternatív megoldásként az energia-visszatáplálás (rekuperáció) fékhatása manuálisan is szabályozható. Három rekuperációs fokozat áll rendelkezésre, amelyek a kormánykerék kapcsolóbillentyűivel állíthatók be. A bal billentyű meghúzásával növekszik, míg a jobb oldali meghúzásával csökken a rekuperációs fékhatás.

 

Mi az állóhelyzeti légkondicionálás és hogyan használhatom?

Az állóhelyzeti légkondicionálás használatával igény szerint még indulás előtt lehűthető, illetve felmelegíthető az utastér, már beszálláskor tökéletes klímakomfortról gondoskodva. Programozása, illetve aktiválása az MMI-rendszer jármű-menüjében vagy kényelmesen a myAudi App használatával történhet, függetlenül attól, hogy a jármű éppen töltés alatt áll-e. Ön az azonnali beindítás és a timer-funkció közül választhat, emellett a jármű a rádiótávirányítású kulccsal történő kireteszelésekor rövid klimatizálás is indítható. A "Komfort állóhelyzeti légkondicionálás" feláras opció segítségével a kívánt hőmérséklet is kiválasztható, s az ülésfűtés, illetve -szellőztetés, valamint a kormánykerék és az üvegfelületek fűtése egyaránt még indulás előtt aktiválható.

 

Miért nem mutatja a hatótáv-kijelző teljes töltést követően sem a WLTP szerinti 446 kilométeres maximális hatótávot?

A hatótáv-kijelzőn megjelenő érték az akkumulátor-töltöttségi szint, a pillanatnyi hőmérsékleti viszonyok és a legutóbbi fogyasztási értékek alapján számítódik. A jármű és az elektromos hajtás magasfokú gazdaságossága következtében mindennemű menetellenállás hatása fokozottan jelentkezik a belsőégésű motorral hajtott gépkocsikhoz viszonyítva. Az Ön járművének egyedi fogyasztásértékét a myAudi App "Felszereltségi részletek/Műszaki adatok/Fogyasztás" menüpontja alatt tekintheti meg. A hatótávot elsősorban az alábbi tényezők befolyásolják:
- Hőmérsékleti viszonyok (hideg/meleg)
- Vezetési stílus/sebesség
- Gumiabroncsok (például téli gumiabroncsok)
- Útviszonyok (nedves, havas)
- A további elektromos fogyasztók (például fűtés, ülésfűtés, hátsó szélvédő fűtés, légkondicionálás)
- Terhelés (utasok, csomagok)
- Oldal-, illetve ellenszél

 

Hol találhatom a saját gépkocsimra vonatkozó, WLTP-szerinti fogyasztásértéket?

Az Ön járművének fogyasztási értékeit a myAudi App "Felszereltségi részletek/Műszaki adatok/Fogyasztás" menüpontja alatt tekintheti meg.

 

Hol láthatom az akkumulátor pontos töltöttségi szintjét?

Az akkumulátor pontos százalékos töltöttségi szintjét az MMI-rendszer "Jármű/Töltés és gazdaságosság" menüjében a "Töltés…" menüpont alatt tekintheti meg. Itt jelenik meg a kívánt töltöttségi szint megadására szolgáló állítócsúszka is. Ez az almenü tartós megnyomással a gyorselérési (shortcut) menüben és a mobiletelefonos alkalmazásban (a legfelső menüszinten) is rögzíthető.

Kérdések a hatótávról

Mekkora hatótávon közlekedhetek az Audi e-tron Sportback modellel?

A WLTP mérési ciklus szerint az Audi e-tron Sportback hatótávja 446 kilométer.

 

Mekkora hatótávon közlekedhetek télen az Audi e-tron Sportback modellel?

Télen szintén a hosszú utakra is alkalmas hatótáv áll az Audi e-tron Sportback volánja mögött az Ön rendelkezésére. A gépkocsi klimatizálása nyáron és télen egyaránt csupán csekély hatást gyakorol az Audi e-tron Sportback összesített hatótávjára.

Kérdések a töltésről

 

Mikortól kapható az e-tron connect töltőrendszer?

Az e-tron connect töltőrendszer integrációja előreláthatólag 2020 közepétől jelenik meg a kínálatban.

 

Hol tölthetem e-tron Sportback gépkocsimat? Elegendő töltőállomás áll rendelkezésre?

Jelenleg egyedül Ausztriában mintegy 3600 normál, illetve további 500 gyorstöltő-állomás működik. A környékbeli töltőállomások a navigációs rendszer vagy a MyAudi App segítségével kereshetők, és a szükséges töltéseket is magában foglaló útvonalterv is lehívható. Az e-tron töltőszolgáltatással (e-tron Charging Service) és az Audi-töltőkártyával egyszerűen és gyorsan aktiválhatja a szolgáltatásba integrált töltőállomásokat. Az e-tron töltőszolgáltatás (e-tron Charging Service) több mint 16 EU-országban összesen mintegy 110 ezer töltőállomáshoz biztosít hozzáférést. A nagyteljesítményű töltők (High Power Charger) folyamatosan bővülő hálózata minden jelentős autópálya-csomópontra kiterjed, így Ön 30 percen belül gond nélkül nekivághat a hosszú túrák következő szakaszának.

 

Hogy áll az épülő töltőinfrastruktúra? Hogyan adódhat eltérés a mobiltelefonos alkalmazás és a gépkocsi navigációs rendszerének adatai között?

A töltőinfrastruktúra egész Európában kiépítés alatt áll, a myAudi App pedig mindenkor a töltőállomások kínálatának aktuális napi állásával szolgál, míg a gépkocsi rendszere online navigációs térképfrissítés során negyedévente kapja meg a legújabb információkat. Amint a frissítés rendelkezésre áll, értesítés érkezik az Ön MMI-rendszerére. Ezen időkülönbség eltéréseket okozhat a myAudi App és a jármű navigációs rendszerének információi között.

 

Hol találhatok információt a töltőállomásokról, és mennyire aktuálisak?

A töltőállomásokra vonatkozó információk a myAudi App vagy az MMI-rendszer adatállományában a "Navigáció" (max. 750 méteres skála) menüpont alatt találhatók. A myAudi App töltőállomás-információi napi aktualitásúak, míg az MMI-rendszeréi negyedévente online navigációs térképfrissítéssel aktualizálhatók (amint a frissítés rendelkezésre áll, értesítés érkezik az Ön MMI-rendszerére). A különböző frissítési gyakoriság következtében előfordulhat, hogy a myAudi App adatai eltérnek a jármű MMI-rendszerének navigációs információitól.

 

Mire kell figyelnem a töltési folyamat során a (nyilvános) töltőállomáson?

Az itt említett pontok mellett minden vonatkozó információ és útmutatás megtalálható a fedélzeti kezelési útmutató (Bordbuch) "Nagyfeszültségű akkumulátor - Töltés - Töltés indítása" menüpontjában.

 1. A gépkocsi ajtóinak kireteszelt állapotban kell lenniük.
 2. A töltőcsatlakozó fedelének kinyitásához a fedél feletti gombot kell megnyomni. A töltőcsatlakozó-fedél a vezetőoldali első sárvédőn található (felszereltségtől függően extraként az utasoldalon is rendelkezésre állhat váltakozóáramú (AC) töltőcsatlakozás).
 3. Adott esetben vegye igénybe a gépkocsihoz mellékelt kábelt (a motorházfedél alatti rekeszben található). A motorházfedél a vezetőoldali lábtérből reteszelhető ki.
 4. Dugja be határozottan a csatlakozót és tartsa egészen a bereteszelés végéig (a LED-fény fehéren villog)
 5. Fizesse ki a töltést (az RFID-kártyát tartsa a töltőállomás leolvasójához vagy indítsa a töltést mobiltelefonos alkalmazással) és kövesse a töltőállomáson található útmutatást.
  Megjegyzés: csak az adott szolgáltató által kibocsátott, illetve elfogadott töltőkártyákat használjon (például az e-tron töltőszolgáltatástól (e-tron Charging Service)). Adott esetben vegyen igénybe más szolgáltatót és használjon hitelkártyát.
 6. Figyelje a töltésjelző LED-fényt (zölden villog = a jármű töltődik). Az útmutató a töltőcsatlakozó melletti matricán látható.
 7. A töltési energia és az előrelátható töltési idő az ajtó kinyitásakor a kombinált műszeregységen jelenik meg. A töltés befejezése:
 8. A gépkocsi ajtóinak kireteszelése
 9. A töltőcsatlakozó gombjának megnyomásával zárja le a töltési folyamatot a gépkocsin.
  Adott esetben a töltőállomáson az RFID-kártya újbóli feltartásával zárható le a töltési folyamat - Kövesse a töltőállomáson látható útmutatást!
 10. Húzza ki a töltőcsatlakozót (a kireteszelhetőséget a csatlakozó felett kigyulladó megvilágító-LED jelzi). A kireteszeléshez adott esetben ismét nyomja meg a gombot.
 11. Pakolja vissza a kábelt az autóba.

 

Különböznek a töltőcsatlakozók?

A váltakozóáramú töltőcsatlakozók a 2-es típusba tartoznak, amely az európai térségben a legelterjedtebb és szabványban rögzített. A gyorstöltéshez úgynevezett CCS-csatlakozó használható, amely két teljesítményérintkezővel kiegészített, 2-es típusú csatlakozó.

 

Hogyan működik az otthoni töltés?

Az otthoni töltés valamelyik Audi-töltőrendszer és egy szabványos erősáramú vagy háztartási elektromos csatlakozó segítségével végezhető. A mellékelt töltőrendszer tartalmazza a megfelelő adaptert és a helyszíni adottságokhoz, illetve a csatlakozás teljesítményéhez illeszthető.

 

Feltölthető az e-tron Sportback a normál otthoni elektromos csatlakozóról?

Az Audi e-tron Sportback a szokásos háztartási elektromos csatlakozóról is feltölthető.

 

Mennyi ideig tart a töltés?

A töltési folyamat időtartama a rendelkezésre álló teljesítmény függvénye. A 16 amperes erősáramú csatlakozónak megfelelő 11 kW teljesítménnyel az Audi e-tron Sportback egy éjszaka alatt teljesen feltölthető. A teljes töltés mintegy 8-8,5 órát vesz igénybe. Nagyteljesítményű töltő (High Power Charger) segítségével az e-tron Sportback akár 150 kW teljesítménnyel is tölthető. 30 perces töltéssel 80 százalékos hatótáv érhető el, biztosítva a hosszú túrákra való alkalmasságot.

 

Esőben is tölthető az e-tron Sportback?

A töltés esőben és nedves időben is minden további nélkül elvégezhető. Az akkumulátorok, a csatlakozók és a töltőállomások szigorú szabványok és előírások szerint készülnek, emellett mindenkor csupán a jármű és az állomás közötti kifogástalan csatlakozás esetén folyik áram.

 

Hogyan tölthetek külföldön?

Az e-tron töltőszolgáltatás (e-tron Charging Service) segítségével 16 EU-ország összesen mintegy százezer töltőállomásán igazolható a jogosultság. A szabványos 2-es típusú csatlakozó beépítése eredményeképpen a külföldi töltőállomások túlnyomó része igénybe vehető. A töltőállomások áttekintése.

 

Kérdések az újrahasznosításról

Milyen anyagokból épülnek fel az akkumulátorok?

A nagyfeszültségű (HV) akkumulátorok számos értékes nyersanyagot tartalmaznak, mint például kobalt, lítium és nikkel.

 

Milyen újrahasznosítási stratégiát követ az AUDI AG az akkumulátorok tekintetében?

Az elektromos autó szíveként akkumulátoraink a prémium minőség és a biztonság jegyében, a jármű teljes élettartamára készülnek. A például a hálózatról tölthető hibrid (Plug-in Hybrid) modelljeinkből vagy az Audi e-tron előszériás példányaiból visszaérkező akkumulátorok újrahasznosítását jelenleg különböző újrahasznosító vállalatoknál az adott piacokra vonatkozó jogszabályi előírások szerint végezzük.

2 Az Audi connect szolgáltatásaival kapcsolatban további információért keresse fel a https://wwww.audi.hu/innovacio/audi-connect honlapot vagy forduljon Audi-partneréhez.

3 Az Audi connect töltőrendszer előreláthatólag 2020 közepétől áll rendelkezésre. A túlterhelésvédelem és a napenergia felhasználása funkciók feltétele kompatibilis otthoni energiamenedzsment-rendszer (Home Energy Management System; HEMS) csatlakoztatása. Az AUDI AG kínálatában nem szerepel ilyen és nem is része a szállítási terjedelemnek. A teljeskörű kompatibilitás érdekében az AUDI AG az otthoni energiamenedzsment-rendszerek két vezető szállítójával - a Hager Group és az SMA Solar Technology - működik együtt.

4 Az országonkénti elérhetőség függvényében. Előzetes regisztráció szükséges a www.audi.com/myaudi oldalon. Az Online Media Streaming aktív WLAN-kapcsolatot igényel az okostelefon és az Audi MMI között.