Mozgásra született - még ha áll is éppen

Az Audi Q5 minden egyes részletét a karakteres Q-dizájn határozza meg, egyszerre testesítve meg dinamikát és egyéni stílust. Mint például a markáns motorházfedél, a lágyan ereszkedő tetővonal, a karosszéria vállövére erősített külső visszapillantó tükrök vagy éppen az oldalablakok karcsú sávja.

 

 

Sportos és karakteres - az Audi Q5 külső megjelenése

Az Audi Q5 modelleket sportosan feszes stílus jellemzi. Aerodinamikus kialakítású, lapos elejét masszív szegéllyel plasztikusan kiformált Singleframe hűtőrácsa, oldalnézetét pedig markánsan lendületes és határozottan kiemelt vállöve határozza meg. A hangsúlyos kerékjáratok a quattro összkerékhajtásra utalnak, a tetőív pedig már korán ereszkedni kezd. Akárcsak a Q5 elején, hátul is a vízszintes vonalak emelik ki szélességét és határozott fellépését. A hátsó lámpatestek extrafelszerelésként szintén rendelhetők dinamikus irányjelzővel. A csomagtérajtó a márka Q-modelljeinek jellegzetes formai megoldásaként a C-oszlopokat is körülöleli. A kipufogórendszer végcsöveit a diffúzorbetét foglalja magában.

 

 

 

 

Nőtt, mégis könnyebbé vált - a karosszéria

Hosszúsága 4,66, szélessége 1,89, magassága 1,66, tengelytávja pedig 2,82 méter - az Audi Q5 csaknem minden méretében növekedett elődjéhez képest, ezzel egyidejűleg azonban saját tömege motorváltozattól függően akár 90 kilogrammal is alacsonyabban alakulhat. Karosszériaszerkezetében a legnagyobb húzószilárdságú acélfajták és az alumínium alkot intelligens vegyes anyaghasználati koncepciót.

Az Q5 aerodinamikai tulajdonságai területén is kategóriája élvonalát képviseli, a négyhengeres változatok optimalizált légellenállású tetőkialakításukkal mindössze 0,30-os légellenállási együtthatót (cw) produkáltak. A szélzajok ennek megfelelően rendkívül alacsonyan alakulnak, akárcsak az utastér rezgésszintje, az Audi Q5 kategóriája legszínvonalasabb belső akusztikai adottságaival várja vezetőjét és utasait.

 

 

 

 

Sokrétű lehetőségek - az Audi Q5 felszereltsége

Első ízben kínálja az Audi Q5 a sport és a design felszereltségi szinteket, amelyek mellett extrafelszerelésként az S line sportcsomag, a design selection és az S line külső optikai csomag áll rendelkezésre. Mindezek az autó megjelenését is meghatározzák, a design esetében például szürke kontrasztárnyalatú kiegészítő elemek hangsúlyozzák az új SUV-modell robusztus karakterét, míg a sport kivitelben az Audi Q5 minden külső eleme teljes fényezést kap.

Bezárás