Audi hírek

Markus Duesmann az Audi igazgatótanácsának új elnöke

2019-11-28

2020. április 1-jétől Markus Duesmann lesz az Audi igazgatótanácsának új elnöke. Az 50 éves gépészmérnök Bram Schot jelenlegi elnököt követi, aki 2018. júniusa óta tölti be ezt a pozíciót. Duesmann közel három évtizede dolgozik az autóiparban, legutóbb a BMW igazgatótanácsának a beszerzés területéért felelős tagjaként tevékenykedett. Az 58 éves Bram Schot közös megegyezéssel, március végével távozik a Volkswagen konszerntől.

Dr. Herbert Diess, az AUDI AG felügyelőbizottságának elnöke így nyilatkozott a vezetőváltásról: "Kiváló mérnökként Markus Duesmann minden tőle telhetőt megtesz, hogy az Audi márkában rejlő hatalmas lehetőségeket kiaknázza, és még erőteljesebben képviselje a "Haladás technikája" jelmondatának ígéretét." Ezzel együtt Dr. Diess megköszönte az igazgatótanács jelenlegi elnökének, Bram Schotnak a munkáját: "Nehéz időszakban vette át az AUDI AG igazgatását és igen sikeresen vezette a vállalatot, fontos változásokat indított útjára. Ezt határozottan köszönjük neki." Az új Audi stratégia legfontosabb sarokkövei között szerepel a vállalat fenntartható mobilitási szolgáltatóvá történő, egyre gyorsuló átalakulása illetve a szénmentesség melletti határozott elkötelezettség."

Az AUDI AG Általános Üzemi Tanácsának elnöke és a felügyelőbizottság alelnöke, Peter Mosch a következőket mondta a hír kapcsán: "Azt várjuk Markus Duesmanntól és vezetői csapatától, hogy biztosítsa az üzemek kapacitásának stabil kihasználását és még több bátorságot mutatva a technológia révén az Audi az élre álljon. Nagyon várjuk a dolgozók és a vállalat érdekeit szem előtt tartó, pozitív együttműködést." Mosch a következő gondolatokkal méltatta Bram Schot jelenlegi elnököt: "Ő volt a megfelelő időben a megfelelő ember az Audinál. Kulturális átalakulást indított el, ahol a hierarchia csökkentése, az egyértelmű értékrendszer és a nyitottság felé mozdultunk el. 2018. közepén Schot igen nehéz helyzetben vállalt felelősséget a társaságért."